de Ana Trifan
Hoodia este o plantă africană suculentă, asemănătoare cu un cactus. Una dintre numeroasele calităţi pentru care este apreciată este aceea că ajută în procesul de slăbire. Iată care sunt cele trei moduri în care acţionează hoodia asupra celor care o consumă pentru a slăbi.
Taie pofta
Hoodia conţine o moleculă pe care oamenii din ştiinţă au numit-o „P57”, care dă senzaţia de saţietate. În mod normal, când mâncăm, alimentele înghiţite se transformă în glucoză. Când nivelul de glucoză din sânge creşte e un semnal pentru creier că suntem sătui. Se crede că molecula „P57” acţionează asupra creierului la fel ca glucoza, transmiţând hipotalamusului senzaţia de saţietate. În consecinţă, persoanele nu mai simt, psihic, foamea.
Unul dintre primele studii realizate asupra efectelor hoodia a avut loc în Marea Britanie, unde au fost testaţi pacienţi obezi. La jumătate dintre aceştia li s-a dat hoodia, iar la restul, un preparat placebo.
Subiecţii testaţi nu aveau voie decât să citească, să se uite la televizor şi să mănânce. După 15 zile de studiu s-a descoperit că pacienţii cărora li s-a dat hoodia consumaseră cu circa 1.000 de calorii pe zi mai puţin. În ciuda faptului că avuseseră acces nelimitat la mâncare, pacienţii care luaseră hoodia slăbiseră fără să simtă foamea.
Combate mâncatul în exces
Cei mai mulţi dintre cei care au consumat hoodia au arătat nu numai că s-au simţit sătui mâncând mai puţin decât de obicei, dar şi că nu au mai avut pofte sau tendinţa de a mânca în exces.
După cum probabil aţi simţit pe propria piele, de multe ori oamenii se pot simţi sătui din punct de vedere fizic, dar continuă să mănânce din alte motive, cum ar fi stările nervoase sau influenţa celor din jur. De fapt, mâncatul influenţat de aceste stări e responsabil de îngrăşare mai mult decât cel provocat de foamea propriu-zisă.
Aşadar, hoodia poate ajuta la slăbit tăind apetitul şi combătând, în acelaşi timp, ataşamentul emoţional faţă de mâncare. Tratând „mâncatul la nervi”, hoodia ajută persoanele care o consumă să nu-şi mai caute confortul emoţional în mâncare.
Adio foame, adio frustrare!
De câte ori nu v-aţi propus să vă hrăniţi sănătos, dar v-a apucat o stare de foame ce v-a dat o poftă de nestăvilit de a mânca? De obicei, în aceste cazuri, oamenii sfârşesc prin a mânca ceva rapid şi nesănătos, prin asta înţelegând de multe ori mâncăruri de tip fast-food, chipsuri sau dulciuri precum ciocolata.
Controlând apetitul, hoodia îi ajută pe cei care o iau să facă alegeri mai sănătoase în ceea ce priveşte mâncarea şi să aibă un meniu care să-i facă să piardă din greutate fără a simtă foame sau frustrare.
Doza poate creşte în timp
Pentru a slăbi cu hoodia trebuie să ţineţi cont şi de alţi factori. În primul rând, să o achiziţionaţi din locuri de încredere. Din păcate, foarte mulţi comercianţi încearcă să profite de calităţile pentru care este căutată hoodia, dar şi de dorinţa oamenilor de a slăbi şi vând produse despre care spun că sunt făcute din această plantă, fără ca ele să o conţină sau să fie prezentă într-o concentraţie foarte mică. Aşa că atunci când cumpăraţi verificaţi dacă vânzătorul vă oferă într-adevăr ceea ce aveţi nevoie. Doza de care are nevoie o persoană pentru ca planta să-şi facă efectul diferă de la individ la individ, dar, în general, se poate începe cu 400 mg, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Doza poate fi crescută până la 1.000 mg pe zi, în funcţie de nevoile şi de răspunsul pe care îl are fiecare organism. De asemenea, trebuie să aveţi răbdare circa cinci zile ca planta să înceapă să-şi facă efectul.
- Unii eşuează în încercarea de a slăbi pentru că suferă de diverse afecţiuni care îi împiedică să piardă din kilograme, aşa că în unele cazuri hoodia ar putea să nu funcţioneze. Întrebaţi deci medicul înainte de a cheltui bani şi de a începe un tratament cu hoodia.