de Dana Purgaru
Mâncatul pe fugă, nerespectarea orelor de masă, dietele restrictive și stresante, ronțăitul „la nervi”, îmbuibarea cu calorii „goale” și mesele luate în fața televizorului sau a calculatorului ori cu furculița într-o mână și cu telefonul în cealaltă sunt, din păcate, realități din viața aproape a fiecărei persoane. În ziua de azi, oamenii au uitat cât de importante sunt ceea ce mănâncă și modul în care mănâncă, iar imaginile cu familia adunată în jurul mesei, savurând pe îndelete diverse feluri gustoase și sănătoase, preparate cu răbdare și dragoste, par a fi rupte dintr-un film de epocă. Nu e de mirare atunci că din ce în ce mai multe persoane se plâng că le doare stomacul, că nu pot slăbi, că sunt balonate sau că mănâncă și nu se satură. Elena Ceciu (foto), psiholog și food psychology coach, autoarea primului blog românesc de psihologia mâncării www.mananc-inteligent.ro, are răspunsuri, metode, tehnici și strategii pentru modificarea comportamentelor determinate de obiceiurile alimentare nesănătoase.
Read more: Elena Ceciu: „Kilogramele în plus nu sunt o povară, ci ne îndrumă paşii pentru a ne (re)descoperi“