de Andrei Dicu
Un azil de bătrâni din Scoţia a fost scena unei întâmplări şocante, relatată pe larg de presa britanică. Nu doar persoanele internate, ci şi cei din personalul medical au fost uimiţi de ceea ce veţi afla în continuare, astfel că ipoteza unei posibile halucinaţii a unui singur om este exclusă.
Marie Paton: „A fost înfricoşător!”
Energiile, chiar şi cele sonore, se păstrează în timp, persistă în spaţiu şi revin la noi printr-o buclă spaţio-temporală. Aceasta este posibila explicaţie ştiinţifică a minunii petrecute la Montrose. Există însă şi o mulţime de semne de întrebare cărora nu li s-au găsit răspunsurile necesare. Ei bine, într-o zi, toată lumea a auzit cum un aparat de radio, vechi de peste 70 de ani, necontactat la o sursă de curent şi fără a avea antenă, a transmis brusc emisiuni din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. S-au auzit frânturi din discursurile lui Winston Churchill, orchestra Glenn Miller şi alte emisiuni din acea perioadă. Marie Paton, o pensionară în vârstă de 70 de ani, a declarat pentru postul STV News: „A fost înfricoşător. Am crezut că suntem victimele unei farse, dar n-a fost aşa”.
Emisiunile au durat o jumătate de oră
Sursa citată a preluat şi declaraţia domnului Graham Phillip, care a afirmat: „Soţia mea este fizician şi nu suntem dispuşi să acceptăm orice lucru de acest gen, dar pentru ce s-a întâmplat aici nu avem nicio explicaţie”. El a fost completat de unul dintre administratori, Bob Sutherland, care a precizat: „Am auzit orchestra Glenn Miller şi am recunoscut piesa «At last». Emisiunile au durat peste o jumătate de oră, deşi aparatul stătea izolat, într-un colţ, fără curent. Tehnicienii chemaţi să-l verifice au spus că în spatele lui sunt numai pânze de păianjen, iar dacă ar fi băgat în priză, probabil că ar exploda la cât de vechi este”.
Lucrurile s-au complicat atunci când locatarii azilului au declarat că acolo se petrec şi alte fenomene ciudate. Se aud zgomote de avioane şi chiar a fost văzut un pilot îmbrăcat cu un costum de zbor foarte vechi. Peter Davis a relatat că, în 1913, în zona respectivă a fost construit primul aerodrom operativ al Marii Britanii, iar în clădirea în care funcţionează acum azilul a existat o staţie radio. Mai mult, precizăm că acesta nu a fost singurul caz în care fragmente sau chiar sunete întregi, de lungă durată, au fost auzite după mai multe decenii de la construcţia aerodromului, deşi acesta nu mai era funcţional. „Era ca şi cum sunetele produse de omenire s-ar lovi undeva, departe, şi ar reveni apoi ca un ecou. Există şi posibilitatea ca toate energiile să fi fost recepţionate undeva, de alte fiinţe inteligente, care le-au retrimis înapoi, dând de înţeles că ne-au auzit şi ştiu de existenţa noastră”, a afirmat unul dintre cercetători.
Fantoma lui Desmond Arthur bântuie în continuare
Ei bine, abia acum imaginea devine terifiantă! Cercetările ulterioare au arătat că unul dintre piloţi, Desmond Arthur, şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului cu care zbura. Iniţial s-a crezut că este vorba despre o eroare de pilotaj, mai ales că avioanele de atunci erau foarte greoaie. Se spune însă că spiritul aviatorului mort ar fi bântuit în acele locuri până în 1917, când s-a făcut o altă anchetă care a relevat că avionul s-a prăbuşit nu din cauza pilotului, ci ca urmare a unor reparaţii necorespunzătoare, efectuate chiar înaintea zborului fatal.