Main menu

header

734 16 2de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Există nenumărate mărturii ale unor persoane care au văzut obiecte zburătoare neidentificate. Când vin însă din partea copiilor, și mai ales a unor grupuri de școlari aflați la cursuri, încărcătura este cu atât mai mare.

Întâlnire de gradul trei la Școala Ariel

În 1994, 62 de copii de la Școala Elementară Ariel, din Zimbabwe, se aflau în curte, în pauză. La un moment dat, un OZN a aterizat chiar în fața lor și din ciudata navă au ieșit extratereștri. Micuții au rămas ca paralizați și nu puteau face altceva decât să se uite în ochii enormi, negri, ai ființelor nepământene. Potrivit elevilor, extratereștrii le-ar fi comunicat, prin telepatie, că oamenii nu au grijă de planetă cum trebuie și că lumea se va sfârși. Una dintre fetițe a povestit ulterior că mintea i-a fost inundată de imagini cu arbori muribunzi și cu ființe care piereau din cauza lipsei oxigenului. Abia când extratereștrii au plecat, copiii au putut să se miște din nou. Un psiholog a mers la școală și le-a cerut elevilor să dea toate detaliile întâlnirii de gradul trei și să deseneze ce au văzut. Narațiunile și desenele s-au potrivit aproape perfect. Specialistul John Mack consideră, pe baza experimentului, că evenimentul a fost cât se poate de real.

Urme de radiații pe sol

Într-o seară a anului 1966, o elevă din căminul școlii din Hillsdale, Michigan, a dat alarma când a văzut un obiect zburător deasupra campusului. Circa 100 de elevi s-au îmbulzit la ferestre și au văzut nava. La fața locului a sosit de asemenea și polițistul William Van Horn. După ce nava spațială a dispărut a venit un reprezentant al Air Force, care a susținut ulterior, într-o conferință de presă, că nu a găsit nicio urmă a trecerii OZN-ului. Dar din cauza presiunii opiniei publice, care îi credea pe cei 100 de copii, cercetările au fost detaliate cu probe de sol și astfel s-a descoperit că acesta era încărcat cu o cantitate neobișnuită de radiații și de elemente specifice operațiunilor nucleare.

Broad Haven și bărbații în negru

La Școala Broad Haven, din Țara Galilor, ora de sport a fost oprită când băieții au văzut deasupra terenului o navă spațială în formă de disc cu o ridicătură în vârf. A aterizat și o ființă cu aspect umanoid a putut fi văzută de la distanță. Apoi nava a dispărut și copiii s-au îmbulzit să povestească ce au trăit. Au fost puși să deseneze obiectul zburător și li s-au verificat relatările. Toate au coincis până la detaliu. Mărturia copiilor a fost dublată de cea a unei persoane din localitate care a văzut, la rândul său, OZN-ul. Imediat ce femeia a povestit totul, a fost chestionată de doi bărbați în costume negre care au sosit special pentru a o interoga.

200 de martori au văzut aterizarea

Elevii Liceului Westall, din Melbourne, Australia, au văzut într-o zi un OZN rotindu-se în aer deasupra întregii zone a școlii. Au dat alarma și, curând, peste 200 de persoane, tineri și profesorii lor, asistau la mișcările obiectului care la un moment dat a coborât în pădurea din apropiere, apoi s-a ridicat în viteză și a dispărut. La episod a fost martor și unul dintre localnici, care s-a grăbit la locul unde coborâse nava spațială și a declarat că era semn clar pe vegetație că un obiect de formă rotundă aterizase acolo. Când s-a întors însă să cerceteze mai atent a dat nas în nas cu militari înarmați, care controlau terenul de radiații. Potrivit National Geographic, arhiva zborurilor din acea zi nu a putut fi consultată niciodată.

Profesorii le-au spus s-o ia la fugă spre casă

În 1974 era înființat în SUA un centru special de colectare a mărturiilor despre apariția OZN-urilor. Una dintre aceste povestiri se referea la un episod petrecut la Școala Crestview, din Miami, în 1967. Peste 100 de copii și profesorii lor se aflau în pauză când au văzut trei obiecte zburătoare sferice ieșind dintre nori. Unul dintre OZN-uri era de mărimea unui vas de croazieră, celelalte două mult mai mici. Profesorii au rămas ca trăsniți, fără să știe ce au de făcut în acea situație fără precedent. Sfera cea mare a aterizat la o oarecare distanță, pe un câmp de lângă școală, iar celelalte două au dispărut. Copiilor li s-a spus de profesori s-o ia la goană spre casă cât de repede pot, dar câțiva au urcat pe biciclete și, mânați de curiozitatea specifică vârstei, au gonit spre locul aterizării. Acolo au văzut urmele, în iarba arsă. A doua zi militarii erau deja în zonă, iar presa îi chestiona pe elevii martori. Varianta oficială finală a fost că trei... elicoptere ar fi speriat un număr atât de mare de elevi și profesori.

În 1978, elevii Școlii St. Mark, din Glasgow, au privit minute în șir un OZN strălucitor, suspendat deasupra instituției de învățământ

Descrieri detaliate în anul... 1948

Două fetițe de 9 ani din Scoția au povestit că au văzut mai multe OZN-uri care zburau atât de jos, încât aproape puteau fi văzuți cei dinăuntru. Copilele au descris felul în care le-au făcut cu mâna, iar ființele dinăuntru le-au răspuns la fel. Obiectele zburătoare le-au urmărit pe cele două până acasă, apoi au dispărut. Chiar dacă poveștile lor au fost luate ca fiind roade ale unei imaginații prea bogate, șansele ca un copil să știe ce era un OZN în anul... 1948, când s-a întâmplat episodul, sunt foarte mici, în opinia ufologilor.