Main menu

header

745 17 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Parcurile naționale din toată lumea sunt spații de poveste, minunate, foarte atractive pentru turiști. Doar că în unele cazuri se pot transforma în capcane, prin existența unor fenomene care nu și-au găsit niciodată explicație.

Stafii de militari în tufișuri

În 1946, o fetiță care se afla împreună cu familia în Devil’s Den State Park, din SUA, a dispărut din tabără. Șase zile mai târziu apărea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în dreptul intrării într-o peșteră, la 48 de kilometri depărtare. Era perfect calmă și martorilor uluiți le-a spus doar „aici sunt”. Era în perfectă stare de sănătate, nu fusese vătămată și niciodată nu s-a aflat cum a ajuns acolo un copil de 8 ani și ce s-a petrecut în cele șase zile. Nici Parcul Național Militar Gettysburg nu are o reputație foarte bună. Fiind amplasat în zona celei mai sângeroase bătălii din Războiul Civil din SUA, acest spațiu, altfel fermecător, se pare că ar fi bântuit de stafiile unora dintre cei 50.000 de soldați care au pierit acolo. Există mărturii potrivit cărora unii vizitatori sunt întâmpinați de spirite care le întind cartușe, iar alți martori afirmă că au văzut stafii de militari răniți zvârcolindu-se în tufișuri.

Accidentele suspecte din Grand Canyon

745 17 2Cei 5.000 de kilometri pătrați pe care îi acoperă Parcul Național Grand Canyon sunt mai mult decât spectaculoși, iar unii afirmă că este nevoie de nervi tari pentru a străbate unele porțiuni din vasta întindere naturală. Și asta pentru că există povești care vorbesc despre întâmplări stranii. În zona în care se presupune că au trăit triburile care se închinau la zeul Maasaw, păstrător al morții, oamenii au declarat că au fost urmăriți de luminițe, că au simțit amețeli și stări violente de rău și că au auzit pietre rostogolindu-se fără să le vadă căzând. Mai mult, în zonă se petrec suspect de multe accidente. Un alt loc revendicat de natură care a căpătat un renume sinistru este Olympic National Park. Aici, în ianuarie 2018, peste 100 de arbori au fost puși la pământ într-o singură zi. Nefiind mâna omului, explicația oficială a fost cea a unui fenomen natural, doar că prognoza meteo a zilei cu pricina nu a indicat altceva decât cer senin și atmosferă calmă.

Explozia inexplicabilă din Hawaii

745 17 3Hawaii Volcanoes National Park este renumit pentru frumusețea sa, ca și pentru legendele, superstițiile și întâmplările stranii pe care le-a înregistrat de-a lungul timpului. În 1998, o explozie albastră a umplut cerul, însoțită de un zgomot extrem de puternic, moment relatat pe larg și de locuitorii din zona parcului, și de un pilot care se afla în zbor la acel moment. Acesta a povestit că un obiect neidentificat s-a apropiat la circa 2 kilometri de aeronava sa, emanând o căldură teribilă. Depoziția pilotului a fost susținută de alte persoane prezente în cabină. Silite de atâtea mărturii care aveau nevoie de o explicație, autoritățile au spus că a fost vorba despre explozia unui meteorit, dar această ipoteză nu prea a fost luată în considerare. Și asta întrucât foarte mulți dintre cei care au vizitat locul și au luat cu ei bucăți de rocă drept suveniruri au avut serii de ghinioane ciudate odată ajunși acasă. Alții au depus mărturie că au întâlnit spirite și au văzut jocuri ciudate de lumini în acest parc.