Main menu

header

09-00-1Deşi are numai 1 an şi jumătate, pe fişa lui medicală stă scris un diagnostic crunt, ce i-a fost pus încă de la naştere: tetrapareză spastică cu elemente extrapiramidale şi microcefalie. E vorba despre Petrişor, ai cărui părinţi sunt disperaţi şi dispuşi să facă tot posibilul pentru a-l vedea sănătos.

S-a născut prematur
Boala micuţului, care s-a născut prematur, la numai 30 de săptămâni, a picat ca un trăsnet asupra familiei. Aceasta nu şi-a pierdut însă speranţa că, într-o zi, copilul va scăpa de problemele de echilibru şi de vederea slabă care a condus la strabism. Mama încă speră că Petrişor va merge până la urmă şi va deveni un copil normal.
Micuţul a făcut mari progrese datorită şedinţelor de kinetoterapie, iar acum reuşeşte să stea susţinut în mânuţe, să strângă pumnul sau să stea câteva secunde în şezut. Şedinţele făcute acasă, cu personal specializat, îi costă pe părinţii săi 200 de lei săptămânal. În plus, copilul va pleca în curând la un centru de recuperare din Sibiu, pentru care se vor achita, la început, 300 de euro.
Liliana Roşca, mama lui Petrişor, s-a documentat şi a aflat că la Budapesta există un excelent centru de recuperare, însă numai internarea costă 2.000 de euro. „În prezent nu se pune problema unei operaţii, deoarece mai este nevoie de alţi câţiva ani de recuperare intensă şi, evident, de mulţi bani, pe care noi nu-i mai avem, şi de aceea vă implorăm să ne ajutaţi”, ne-a spus Liliana, cu lacrimi în ochi.

Unde se pot face donaţii
Persoanele care vor să-l ajute pe micuţul Ioan Petrişor Roşca pot dona bani în contul RO37BRDE410SV12726444100, deschis la BRD Agenţia Piaţa Romană Bucureşti, în lei, pe numele Roşca Liliana. Detalii la numerele de telefon: 031/429.68.15 şi 0722/409.841.