de Carmen Ciripoiu
Oricât de mult evitați preparatele procesate, pline cu substanțe chimice, la orice pas există riscul să fiți expuşi intoxicării cu produse din mediul înconjurător.
Monoxidul de carbon poate provoca pierderi de memorie
Sigur că este greu de evitat gazele de eșapament ale mașinilor. Chiar dacă pentru mulți oameni inhalarea monoxidului de carbon pare un lucru banal, specialiștii avertizează că acesta poate provoca pierderi de memorie, dureri de cap, depresii, stări de greață, iar expunerea pe termen lung la acest mare pericol provoacă organismului afecțiuni și mai periculoase. Consumul apei de la robinet aduce cu sine probleme grave pentru sănătate. Asta pentru că, în funcție de regiune, apa conține mai multe sau mai puține urme de flor, clor și chiar... arsenic. Și nu e nevoie să fie băută, o simplă baie cu această apă face ca substanțele dăunătoare să fie asimilate. Piesele de mobilier din zilele noastre, lăcuite cu substanțe speciale, sunt, din păcate, extrem de periculoase, deoarece pot duce la apariția infertilității sau a cancerului.
Vopselurile conțin plumb!
Alte substanțe periculoase, printre care și plumbul, se găsesc în vopselurile pentru pereți, în vreme ce produsele pentru curățat sunt pline de etilen glicol și terpene, care, în reacție cu ozonul, formează substanţe chimice extrem de toxice. Dar unele dintre cele mai periculoase substanţe toxice, cum ar fi ftalații, sunt înglobate în produsele de machiaj, dar și în săpunuri și în șampoane. Odată intrate în contact cu pielea, acestea duc la infertilitate sau la alte afecțiuni hormonale. Vă doare capul atunci când folosiți un parfum greu? E normal să aveți o asemenea reacție, întrucât parfumul conține peste 300 de componente toxice, care pot cauza și alergii, ba uneori și declanșarea crizelor de astm. Cât privește obiectele din plastic, specialiștii afirmă că xenoestrogenul conținut de acestea dezechilibrează nivelurile de estrogen și cauzează dezechilibre grave hormonale și pot duce chiar la apariția cancerului. Majoritatea recipientelor pentru aerosoli conțin, de asemenea, ingrediente extrem de toxice, iar în mâncare pot exista aditivi ascunși, care să fie un dezastru pentru organismul uman.
Periați-vă pielea și consumați sucuri verzi!
Pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă, iar toxinele să fie eliminate, specialiștii recomandă ca primul lucru pe care trebuie să-l faceți dimineața este consumul de apă cu lămâie. Acest mic truc determină vezica biliară să se contracte, iar aceasta stimulează ficatul și îl ajută să emită semnalele necesare pentru a elibera intestinele. Un consum mai mic de 1,5-2 litri de apă zilnic face ca organismul să rămână… toxic. Sucurile verzi sau cele care au la bază salata, castraveții sau kale fac ca mușchii, țesuturile și celulele să fie intens detoxifiate. Ficatul este organul cel mai important în procesul de detoxifiere. Susținerea acestui organ se face consumând legume precum broccoli sau conopidă, dar și usturoi, lămâi, sfeclă sau morcovi. În altă ordine de idei, somnul insuficient face ca organismul să nu se detoxifice așa cum trebuie. De aceea se recomandă odihnă minimum șapte-opt ore. Foarte importantă este și mișcarea. Atunci când inima este pusă la treabă, toxinele încep să fie prelucrate de sistemul limfatic, apoi sunt eliminate. Potrivit specialiștilor, este indicată și perierea zilnică a pielii, procedeul fiind de mare ajutor sistemului limfatic să elimine deșeurile și toxinele.
Sauna crește viteza circulației, oxigenul ajunge la celule, iar toxinele sunt eliminate