Main menu

header

682 12 1de Florica Pintea şi Eduard Popa

Ingredient nelipsit în prepararea pâinii și a produselor de patiserie, drojdia de bere este şi un remediu naturist pentru numeroase afecţiuni, datorită conţinutului său bogat în vitamine şi în minerale.

Redă pofta de viaţă

Are acţiune hepatoprotectoare, care contribuie la refacerea ficatului după hepatitele virale, îl protejează în toxiinfecţiile alimentare sau în cazul consumului exagerat de alcool. Efectele benefice asupra ficatului se datorează conţinutului său în compuşi pe bază de seleniu. Astfel, organismul este ajutat să-şi păstreze tinereţea şi vigoarea prin încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor. În cazul persoanelor vârstnice, care consumă curent drojdie de bere, s-a observat că sunt mai viguroase, se simt mai tinere, cu mai multă poftă de viaţă. Pentru aceasta, la o linguriţă cu drojdie se adaugă două linguriţe cu miere, care se amestecă până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de trei linguriţe, care se administrează pe stomacul gol dimineaţa, la prânz şi seara.

Favorizează scăderea în greutate

Mai multe studii au demonstrat că drojdia de bere are un rol important în pierderea kilogramelor în plus. Această proprietate se datorează conţinutului său în crom, un oligoelement care are efecte terapeutice şi în cazul diabetului. Se ţin cure de 20 de zile, repetate de mai multe ori. Drojdia îmbunătățește circulaţia sângelui, scade tensiunea şi colesterolul din organism, fiind totodată un factor esenţial în procesul de fixare a calciului. De asemenea, favorizează activitatea musculară, elimină toxinele din corp şi este eficientă în combaterea tulburărilor digestive, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor şi a oboselii. Totodată, previne constipaţia, reglează absorbţia zahărului şi reduce riscul de cancer de prostată, are efect antianemic şi ajută la menţinerea echilibrului hormonal. Acţionează asupra sistemului nervos, măreşte puterea de concentrare şi ameliorează cefaleele.

Prescrisă în cazul acneei

Drojdia de bere se foloseşte şi în tratamentele dermato-cosmetice sau cosmetice, datorită cantităţii mari de vitamine şi de nutrienţi. Conţinutul de antioxidanţi şi complexul de vitamina B sunt de un real ajutor pentru îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii. Măştile sunt indicate pentru toate tipurile de ten, fiind recomandate şi celor care suferă de acnee sau de ten pătat. Se fac cure de o lună cu drojdie de bere (patru linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. La acestea se adaugă măştile obţinute din două linguriţe cu drojdie, două linguri cu ulei de măsline şi două linguri cu miere lichidă. Se omogenizează amestecul, apoi se întinde pe ten, unde se lasă timp de 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă. Datorită acidului folic pe care îl conţine, drojdia de bere este bună împotriva căderii şi deteriorării părului şi în creşterea unghiilor.

Stiati ca ...drojdia de bere este o aglomerare de ciuperci de dimensiuni microscopice, adevărate uzine de medicamente ce produc aminoacizi esenţiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale în formă asimilabilă (calciu, magneziu, fosfor) şi oligoelemente indispensabile vieţii (seleniu)?