Main menu

header

de Călin Popa şi Adrian Barna

Berea, vinul şi ciocolata prelungesc viaţa

Deși sunt controversate și în unele cazuri chiar interzise de nutriționiști, berea, vinul și ciocolata au efecte benefice asupra longevității, arată un studiu al Universității din Varșovia, Polonia. Astfel, antioxidanții prezenți în aceste produse au capacitatea de a reduce inflamațiile care în timp pot duce la afecțiuni cardiovasculare sau chiar cancer. Dacă sunt însoțite de o dietă care conține multe fructe și legume, aceste băuturi și irezistibilul desert contribuie la o scădere de până la cinci ori a riscului de îmbolnăvire a persoanei care le consumă decât se înregistrează în cazul celor care le evită, dar mănâncă junk-food.

Telefonul mobil nu generează tumori

Cel mai amplu și recent studiu care s-a focalizat pe legătura prezumtivă dintre telefoanele mobile și tumorile craniene a avut un rezultat negativ, notează „Daily Mail”. Astfel, după observarea a peste 9.000 de persoane nu s-a demonstrat vreo interacțiune între radiațiile dispozitivului mobil și craniul utilizatorului, fiind infirmat astfel avertismentul din 2011 al Agenției Internaționale de Cercetare în domeniul cancerului, potrivit căreia câmpul electromagnetic din jurul telefoanelor mobile poate genera afecțiuni genetice sau cancer.

Somnul cu lentilele de contact poate găuri ochii

Specialiștii de la Centrul pentru Boli din SUA atrag atenția asupra faptului că păstrarea lentilelor de contact pe timpul nopții, în orele de somn, prezintă pericole potențiale de mare gravitate. Astfel, zecile de milioane de americani, dar nu numai ei, care nu respectă această regulă, expun globul ocular „sufocării” și implicit acumulării de bacterii și de microbi dintre cei mai periculoși, care pot ajunge chiar să găurească suprafața ochiului.

Probioticele, aliaţi contra rezistenţei la antibiotice

Un studiu realizat de o echipă internațională de experți din SUA, Olanda și Marea Britanie a pus în evidență faptul că dacă celor mici le sunt administrate în mod regulat probiotice, lupta împotriva rezistenței la antibiotice este semnificativ mai eficientă. Mai precis, potrivit specialistului Daniel Merenstein, copiii care iau probiotice au mult mai puțină nevoie să ia antibiotic - cu procente cuprinse între 29% și 53%. Rezultatele cercetării sunt considerate „uimitoare” și constituie o nouă luptă câștigată cu rezistența la antibiotice.