Main menu

header

724 14 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Controlul glicemiei fără neplăcutele înțepături și în general gestionarea mai facilă a diabetului sunt în atenția specialiștilor de multă vreme. Managementul acestei boli atât de răspândite s-a dovedit mereu o provocare, dar tehnologia face pași mari înainte în sprijinul bolnavilor.

Poate fi folosit de trei persoane

GlucoTrack este un dispozitiv de ultimă generație care așteaptă aprobarea din partea autorităților federale americane în domeniu pentru a putea veni în sprijinul celor care suferă de diabet. Simplu, confortabil și practic, are numeroase avantaje dintre cele mai importante pentru persoanele care vor să-și evalueze constant și fără neplăceri fizice nivelul glicemiei. Ce aduce nou acest dispozitiv? Potrivit producătorului, include o unitate principală, cu ecran, un transmițător și un procesor, precum și un clip care se atașează la ureche, cu senzori. De asemenea, GlucoTrack este prevăzut cu un port USB și poate fi folosit de trei persoane în condițiile în care fiecare are clipul propriu.

Util şi nevăzătorilor

724 14 2Principalele avantaje ale dispozitivului sunt un mare pas înainte spre testarea glicemiei în confortul casei, fără ace și înțepături. Așadar, în primul rând nu implică durere. Mai departe, gestionarea datelor bolii devine mult mai rapidă și mai exactă, beneficiarul putând să-și controleze glicemia de câte ori dorește și fiind sigur că rezultatele sunt cât se poate de exacte, lucru atestat de numeroase teste clinice. Pentru creșterea preciziei, aparatul folosește trei tehnologii diferite în același timp. Dispozitivul este totodată foarte practic și ușor, afișările de pe ecran fiind vizibile și clare, iar rezultatele, furnizate și audio, astfel încât GlucoTrack să fie de folos și nevăzătorilor.

Bolnavul poate să verifice și istoricul măsurătorilor anterioare

GlucoTrack furnizează un set complet de date la fiecare măsurare a glicemiei, cu nume, dată, oră și nivelul glucozei, astfel bolnavii putând să aibă o imagine precisă de ansamblu asupra stării lor de sănătate. Datele vin în timp scurt și aparatul poate fi utilizat pentru 1.000 de rezultate de fiecare persoană. De asemenea, bolnavul poate să verifice și istoricul măsurătorilor anterioare, care sunt prezentate de dispozitiv într-o formă grafică ușor de analizat. Nu în ultimul rând, are costuri generale reduse. Recalibrarea necesită recoltare de sânge, dar acest lucru se întâmplă la intervale mari, de șase luni, ceea ce conferă bolnavilor un confort sporit din perspectiva ținerii sub control a glicemiei.