Main menu

header

788 10 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Prin efectul germicid rapid, și anume distrugerea a peste 600 de tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc), argintul coloidal are numeroase beneficii asupra corpului uman, multe dintre acestea demonstrate prin studii reflectate în literatura de specialitate.

Combate virusul hepatitei C

Produsele pe bază de argint coloidal sunt realizate din apă distilată şi nanoparticule de argint, combinaţie care a demonstrat redutabile proprietăţi antibacteriene. În anii 1980, au fost documentați peste 650 de agenți patogeni cauzatori de boli diferite care au fost distruși în scurt timp după expunerea la cantități mici de argint. Spre deosebire de antibioticele standard, formula de argint coloidal nu generează rezistență sau imunitate la organismele pe care le distruge. Potrivit unei cercetări derulate în cadrul Institutului de Nutriție Optimă din Statele Unite, această substanță poate reduce activitatea virusului HIV la pacienții infectați cu SIDA. De asemenea, există numeroase cazuri în care s-a dovedit eficiența argintului coloidal în combaterea virusului hepatitei C.

Elimină infecțiile sinusurilor

Ca antiinflamator, argintul coloidal are efecte remarcabile asupra unui mare număr de afecțiuni grave, arată datele Institutului Național de Sănătate al Statelor Unite. Pe lângă urmările rapide asupra infecțiilor cutanate, tratamentul cu argint coloidal, administrat la recomandarea și sub supravegherea unui specialist, accelerează vindecarea și grăbește refacerea celulelor. Folosit în numeroase infecții ale sinusurilor, argintul coloidal poate avea beneficii atunci când este folosit ca spray nazal, arată un studiu al Forumului Internațional pentru Alergii și Rinologie. Se pot turna câteva picături de argint coloidal în cavitatea nazală și se lasă să se prelingă, prin mișcări ale capului spre spate, apoi revenire. De asemenea, argintul coloidal are capacitatea de a distruge infecțiile și inflamațiile pe care le produc alergenii din aer, fiind eficient în cazuri de astm.

De folos în psoriazis

Acțiunea argintului coloidal este remarcabilă și în tratarea bolii Lyme, datorită acțiunii de agent natural antibacterian și antiviral foarte puternic, care, în schimb, nu afectează starea generală de sănătate. În același timp, un studiu de dată recentă, publicat de „Pharmacognosy Communications”, a pus în evidență faptul că argintul coloidal stimulează vindecarea pielii și a țesuturilor moi, fiind recomandat ca bază în soluțiile pentru tratarea aftelor. La nivelul afecțiunilor pielii, argintul coloidal este recunoscut pentru capacitatea de a trata pecinginea, psoriazisul, eczemele sau leziunile superficiale, inclusiv arsuri.

Recomandat împotriva pneumoniei

Potrivit datelor unor studii internaționale, argintul coloidal ajută la prevenirea tuturor tipurilor de gripă, inclusiv gripa porcină, precum și la combaterea eficientă a răcelilor comune. Totodată, argintul coloidal este un produs care are proprietatea de a lupta eficient împotriva bronșitei și pneumoniei, ingerat sau utilizat prin aerosoli. Una dintre cele mai cunoscute și uzitate metode pentru folosirea argintului coloidal în curățarea plămânilor este utilizarea unui aparat cu aerosoli în care se pune o linguriță cu substanță, folosindu-se de trei ori pe zi, în reprize de maximum 15 minute.

Argintul coloidal poate fi folosit pentru acţiunea promptă împotriva iritaţiei ochilor şi a infecţiilor urechii