Main menu

header

de Călin Popa şi Adrian Barna

Cdelacontrol.ro, răspunsuri şi informaţii utile pentru pacienţii oncologici

Nu este ușor să fii diagnosticat cu cancer și cei mai mulți pacienți, la aflarea veștii, cad în prăpastia adâncă a depresiei. Dar lupta nu e sfârșită. Pe platforma cdelacontrol.ro, aceștia pot găsi informații despre cancerul pulmonar, de vezică urinară sau de sân, răspunsuri și explicații de la cei care au trecut deja prin boală sau care se află sub tratament. Aceste informații sunt oferite și sub forma unor animații video, care prezintă pe scurt informații despre investigațiile necesare în cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot găsi alte informații corecte și verificate de medici specialiști.

Munca la ore târzii creşte riscul de fibrilaţie atrială

Cea mai frecventă tulburare a ritmului cardiac, fibrilația atrială, are ca unul dintre elementele favorizante munca la ore târzii, arată rezultatele unei cercetări a oamenilor de știință de la Universitatea Tulane, din SUA. Afecțiunea provoacă dificultăți de respirație și oboseală și poate duce la boli de inimă. Potrivit datelor finale ale studiului, turele de noapte pot crește cu aproape două treimi riscul de a avea o problemă cardiacă potențial fatală în cazul femeilor, iar bărbații cu același program sunt cu peste o cincime mai predispuși la a dezvolta fibrilație atrială.

Dansul scade colesterolul femeilor la postmenopauză

O echipă de specialiști ai Societății de Menopauză din America de Nord a constatat că dansul poate ajuta femeile aflate în postmenopauză să-și scadă nivelul colesterolului, să-și îmbunătățească starea generală de sănătate, să piardă în greutate și să-și crească stima de sine. Această cercetare este prima care a investigat efectul dansului asupra condiției fizice a femeilor aflate în această etapă și a relevat că trei zile cu dans pe săptămână îmbunătățesc profilul lipidic, scad riscul de boli metabolice și, de asemenea, de accidentări sau răniri.

Ţigările electronice cauzează cheaguri de sânge

Impactul fumatului țigărilor tradiționale asupra inimii și plămânilor duce adesea la probleme cu cheaguri de sânge, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Un nou studiu arată că țigările electronice care conțin nicotină au același efect. De asemenea, studiul asupra fumătorilor care trag 30 de fumuri dintr-o țigară electronică a constatat că ritmul cardiac al utilizatorilor și tensiunea arterială au crescut și mai mult după inhalarea vaporilor. Echipa de experți a constatat că aceste rezultate sunt similare cu impactul fumatului obișnuit de produse din tutun, umplute cu nicotină.