Main menu

header

980 12 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Măduva osoasă de vită este un superaliment ancestral, recunoscut pentru densitatea sa nutrițională remarcabilă și beneficiile aduse organismului. Această comoară din oase este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, toate esențiale pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății generale.

Susține producția de energie a organismului

Măduva osoasă este un tip de țesut spongios din centrul oaselor, iar beneficiile consumului acestui produs animal sunt cunoscute de milenii. Mai recent, măduva a devenit o delicatesă atât în restaurantele gourmet, cât și în localurile la modă. În același timp, mai important, proprietățile sale au fost certificate de unele cercetări științifice și astfel măduva a început să facă parte din tabloul general al unei vieți sănătoase, datorită profilului său de nutrienți și a multitudinii de efecte remarcabile pentru metabolism. Concret, măduva osoasă conține o cantitate semnificativă de calorii și de grăsimi sănătoase, precum și nutrienți cum sunt proteinele, mineralele și vitaminele. Ca urmare, prezența acestui produs în dietă - inclusiv ca supliment alimentar - este una dintre cele mai bune alternative de combatere a anemiei. De asemenea, consumul de măduvă osoasă este creditat cu proprietatea de a susține producția de energie a organismului pe tot parcursul zilei.

Remediu natural pentru osteoartrită

Deosebit de bogată în colagen, cea mai abundentă proteină din corpul uman, măduva osoasă reduce durerile articulare. Un studiu clinic la care au participat 147 de sportivi care au luat zilnic 10 grame de colagen din măduvă osoasă a evidențiat scăderea notabilă a durerilor articulare legate de antrenamente. De altfel, acțiunea acestui produs este dublă - potrivit articolelor de specialitate, oamenii de știință au descoperit că măduva osoasă care provine de la vaci, capre, oi și elani conține acid linoleic conjugat, un tip de grăsime care scade inflamația și îmbunătățește funcția imunitară. La rândul său, glucozamina din măduva osoasă este adesea folosită ca remediu natural pentru osteoartrită, datorită capacității sale de a calma durerile. Totodată, măduva osoasă conține din plin acizi grași Omega 3, esențiali pentru sănătatea neurologică și menținerea abilităților cognitive.

Bogată în colagen, măduva osoasă de vită reduce durerile articulare

Pentru a pregăti măduva osoasă, se pun oasele în cuptorul încălzit la 230 de grade Celsius, se lasă aproximativ 15 minute, apoi se extrage

Favorizează integritatea oaselor

Ca antiinflamator, măduva osoasă poate preveni bolile de inimă, diabetul și cancerul. Glicina, un tip de proteină găsit în acest produs, precum și amintitul acid linoleic conjugat au demonstrat că pot reduce mai mulți markeri ai inflamației din sânge. Un studiu clinic a relevat faptul că administrarea a 5,6 grame de acid linoleic conjugat a scăzut efectiv nivelurile de proteine specifice implicate în inflamație. În același timp, măduva osoasă aduce organismului vitamina A, care menține sănătatea pielii, vitamina B12, pentru producția de globule roșii, precum și prețioasa vitamină D, care favorizează absorbția calciului, integritatea oaselor și a dinților. Suplimentele cu măduvă osoasă se găsesc sub formă de lichid, pudră și capsule.