Main menu

header

Rezveratrolul, un antioxidant ce se găseşte din abundenţă în vinul roşu, poate încetini îmbătrânirea organismului şi preveni deteriorarea funcţiilor cardiovasculare, asociate înaintării în vârstă, potrivit unui studiu american. Acesta a fost făcut după publicarea rezultatelor unor teste din 2006, ce au demonstrat că rezveratrolul poate îmbunătăţi sănătatea şi prelungi viaţa în cazul cobailor ce suferă de un exces de greutate.

O moleculă preţioasă 
     Concluziile celui mai nou studiu confirmă rezultatele analizelor precedente, sugerând că rezveratrolul, o moleculă ce se găseşte mai ales în struguri, imită, în cazul cobailor, anumite efecte ale reducerii numărului de calorii, metoda cea mai eficace descoperită până în prezent de a prelungi viaţa mamiferelor şi de a minimaliza efectele îmbătrânirii asupra organismului. Cercetătorii sunt de părere că rezveratrolul poate sta la baza unor tratamente împotriva efectelor îmbătrânirii, însă subliniază că studiul lor s-a bazat pe cobai şi nu pe oameni şi că mai sunt necesare alte teste clinice pentru a analiza mai în amănunt celebra moleculă.

Elena Şerban