Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Persoanele bolnave de cancer nu mai sunt singure în lupta cu boala. De curând a fost înfiinţat Centrul de Reintegrare şi Consiliere a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer, cofinanţat din fonduri europene, cu scopul de a fi alături de cei aflaţi în suferinţă şi de rudele lor.

Se adresează atât pacienţilor, cât şi rudelor acestora
Mesajul şi scopul centrului sunt foarte simple. „Dacă «oncologie», «citostatice» sau «cancer» sunt cuvinte care au început să facă parte din lumea ta, familia este mai speriată decât tine, ai de-a face cu proceduri medicale complicate, specialişti mult prea ocupaţi pentru a-ţi oferi o informaţie sau o încurajare şi ai nevoie de cineva care să îţi fie aproape… noi suntem aici pentru tine”, au scris reprezentanţii centrului pe site-ul lor: www.informatiicancer.ro.
Serviciile, care sunt gratuite, se adresează în special persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, col uterin şi testicular, dar şi familiei pacientului, rudelor şi prietenilor. Aceştia pot primi asistenţă socială, consiliere psihologică, dar şi consiliere în vederea reintegrării pe piaţa muncii şi consiliere juridică. Mai multe informaţii despre activitatea centrului puteţi afla şi la numărul de telefon 021/269.32.77.