Main menu

header

04-07-1de Cătălina Tăgârţă

În peste 95% dintre accidentele de schi sunt implicate persoane cu experienţă în acest sport, dar care nu au antrenament fizic. Pornind de la această premisă, cercetătorii au descoperit terapia cu laser, HILT (High Intense Light Therapy), ce tratează afecţiunile sistemului muscular şi articulaţiilor într-un mod eficient şi într-un timp foarte scurt.

Stimulează ţesuturile mai bine ca fizioterapia
HILT este o terapie de ultimă generaţie, folosită de loturile sportive atât pentru prevenirea accidentărilor şi menţinerea unui nivel crescut de energie, cât şi pentru stimularea recuperării rapide posttraumatism. Aceasta se bazează pe acţiunea laserului HIRO, ce se adaptează fiecărui pacient în parte, el putând fi programat în funcţie de simptomele şi de afecţiunile bolnavului, oferind astfel parametri personalizaţi de tratament. „Caracteristica specială a laserului HIRO este dată de energia foarte înaltă ce este folosită şi care permite o adâncime mai mare de penetraţie şi ajută la stimularea ţesuturilor din profunzime, care altfel nu ar fi atinse de laserele convenţionale sau de alte proceduri de fizioterapie”, a explicat profesor doctor Mihai Berteanu, din cadrul Centrului de Recuperare Medicală Medicover. „Laserul HIRO se deosebeşte de alte terapii existente pe piaţă prin utilizarea energiei electromagnetice pentru ameliorarea metabolismului celular şi implicit a refacerii colagenului din structurile musculoscheletale”, a completat specialistul.

Durerea e ameliorată de la prima şedinţă
Procedura nu este dureroasă, iar fiindcă pentru realizarea ei se foloseşte energie foarte înaltă, fiecare şedinţă durează doar câteva minute. „Pacientul se poate bucura de reluarea rapidă a funcţionalităţii după un număr redus de şedinţe şi cu un tratament de scurtă durată. Terapia cu laserul HIRO diferă în funcţie de gravitatea afecţiunii, de la trei-patru şedinţe la 10-14 şedinţe. În medie, un ciclu complet durează zece şedinţe, iar durerea se ameliorează încă din prima zi”, a mai spus doctor Mihai Berteanu.

Regenerează cartilajele în prima fază a artrozei

Iată şi alte afecţiuni pentru tratarea cărora se recomandă terapia cu laser, pe lângă refacerea după efortul fizic intens. E vorba despre stimularea regenerării cartilajului articular în stadiile incipiente ale artrozei, eliminarea rapidă a contracturilor datorită efectului analgezic intens, reducerea inflamaţiilor articulare şi teno-sinoviale, refacerea rapidă a structurilor afectate şi resorbţia acumulărilor de lichide.