de Diana Georgescu
Evoluţia lumii moderne conduce inevitabil la o cerere mai mare şi mai diversificată în ceea ce priveşte hrana. Fructele şi legumele ocupă un loc important pe masa zilnică a consumatorilor, de aceea producătorii încearcă să sporească şi să diversifice oferta pentru a putea acoperi un spectru cât mai larg din populaţie. Fizicianul Ancu Dincă, inventatorul modulatorilor bio-fito-dinamici sau al „laserului biologic”, cum mai sunt numiţi aceştia, ne-a dezvăluit câteva dintre aplicaţiile lor.
- Ce sunt modulatorii bio-fito-dinamici?
- În univers suntem interconectaţi la informaţie, energie şi materie. Orice modificare din univers conduce la modificarea câmpului informaţional. Dar intensitatea cu care se întâmplă acest lucru va genera un impuls, şi fluxul energetic va varia şi el. În funcţie de frecvenţa şi amplitudinea pe care acest câmp le distribuie în spaţiu, acesta se ataşează de frecvenţe şi amplitudini identice din spaţiu, elemente emise inclusiv de oameni, ţesuturi, celule, plante, apă... Deci apar modificări inclusiv la nivelul structurilor materiale (organisme). Acestea se datorează substanţei active conţinută de modulatorii bio-fito-dinamici - o pulbere din plante culese în anumite perioade din an din zone nepoluate, uscate la soare şi fără alte adausuri. Plantele conţin în structura lor cristale lichide, singurele care reacţionează la variaţii ale câmpurilor informaţional şi energetic. Cristalele lichide joacă rolul unor mediatori între câmpurile informaţionale şi energetice universale şi cele individuale (de la nivelul celulei, ţesutului, organului, organismului, planetei etc). Acestea acumulează, transformă, adaptează, optimizează şi emit câmpuri informaţionale şi energetice către structurile materiale aflate sub influenţa modulatorilor, în vederea armonizării parametrilor de funcţionare a acestora.
- Cum influenţează aceste dispozitive creşterea plantelor?
- O preocupare generală în rândul horticultorilor este aceea de a asigura condiţiile optime de dezvoltare şi de fructificare a plantelor, în vederea sporirii capacităţii de absorbţie a energiei solare. În acest sens se poate apela la mijloace de natură chimică sau fizică. Modulatorii bio-fito-dinamici constituie o sursă de energie care poate să influenţeze pozitiv atât absorbţia luminii de către frunzele plantelor, cât şi intensificarea procesului de fotosinteză, având ca rezultat acumularea de substanţă uscată. Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinaţie şi până la maturizarea şi coacerea acestora, determină atât o creştere mai rapidă a rodului, cât şi sporirea imunităţii faţă de dăunători. Ele generează o creştere semnificativă a productivităţii, dar şi obţinerea unui gust specific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie. Folosirea lor contribuie la reducerea semnificativă a fosfaţilor şi clorurilor din sol, astfel încât conţinutul acestor elemente, în alimente, este foarte mic. Prin info-energetică se pot obţine alimente sănătoase.
- Cum funcţionează modulatorii bio-fito-dinamici?
- În cadrul cercetărilor efectuate de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat că dispozitivele de tip AD asigură eliminarea instantanee a dioxidului de carbon, mărirea pH-ului apei, neutralizarea nitriţilor, eliminarea clorului rezidual şi polarizarea moleculei de apă prin modificarea unghiului dintre atomul de oxigen şi cel de hidrogen. De fapt, ele restabilesc echilibrul energo-informaţional al apei şi al alimentelor.
- În ce alte domenii din agricultură pot fi folosite dispozitivele inventate de dumneavoastră?
- Acestea au aplicaţii şi la creşterea animalelor, păsărilor şi peştilor. S-au obţinut rezultate spectaculoase într-o fermă unde materialul biologic folosit (puietul) a fost hrănit cu un furaj special conceput, pentru a spori creşterea. Furajul folosit la unul dintre loturile experimentului, finalizat în 2011, a fost păstrat sub influenţa bio-fito-modulatorului de tip DEA.
- Câte astfel de dispozitive sunt necesare pentru a obţine rezultate?
- Pentru o mică fermă - unde irigarea înseamnă folosirea a mai puţin de 10.000 de litri de apă pentru întreaga suprafaţă - sunt suficiente trei astfel de dispozitive. Dacă apa, din punct de vedere calitativ, nu corespunde pentru irigare, atunci se pot folosi maximum cinci astfel de dispozitive. Acestea se amplasează pe un rezervor de un metru cub şi în primele 24 de ore nu se irigă. După irigare, cantitatea de apă care va încărca rezervorul va fi influenţată de apa rămasă pe fundul recipientului. Recomand totuşi să existe sistemul de irigare picătură cu picătură, pentru ca apa să fie direcţionată spre plantele asupra cărora dorim să acţionăm. Este o investiţie avantajoasă atât din punct de vedere al productivităţii, dar mai ales pentru sănătate.
- Ce rezultate aţi obţinut dumneavoastră în propria grădină?
- La început nu am avut unde să fac experimente. Şi atunci am înfiinţat o grădină în apropiere de Bucureşti, pe un teren a cărui suprafaţă era la stadiul de îmburuienire - acesta este reperul care dovedeşte că nu s-au folosit substanţe chimice de cel puţin şapte ani. Din 2008 am început cultivarea roşiilor, a castraveţilor, ardeilor graşi şi a viţei-de-vie. Ulterior am plantat şi pomi fructiferi, am mărit numărul de butaşi de viţă-de-vie şi am diversificat cultura de legume. Ceea ce pot să vă spun este că am reuşit să menţin cultura de roşii pe aceeaşi suprafaţă, fără rotaţia culturilor, din 2008 şi până astăzi. Singurele adausuri pe care le-am adus asupra solului au constat în îngrăşământ natural (bălegar), o dată la trei ani, şi udarea în fiecare toamnă a suprafeţei cu apă din iazul cu peşti. Am reuşit să valorific seminţe din soiurile Grasa Românească şi Inimă de Bou şi să obţin fructe cu greutăţi-record. De pe un singur fir am cules circa 15 kilograme. La soiul Cherry am reuşit să obţin mai multe ramificaţii şi mai multe fructe pe ramură faţă de standard.
- Valorificaţi într-un anumit fel producţia obţinută?
- Suprafaţa pe care este desfăşurată grădina este mai mică de 2.000 mp. Întâi valorific producţia pentru consumul propriu şi la conservare pentru iarnă, apoi ofer spre vânzare legumele obţinute. De asemenea, adun seminţe de la fructele selecţionate pentru recolta următoare.
- Aceste dispozitive au efect benefic şi asupra produselor cumpărate din supermarketuri?
- În ceea ce priveşte produsele cumpărate din pieţe şi din magazine, prin aplicarea acestor dispozitive se reduc semnificativ substanţele toxice, ajungându-se aproape la eliminarea completă a acestora (aditivi, insecticide, îngrăşăminte chimice, nitriţi, nitraţi, fosfaţi, cloruri). Acest lucru se observă prin calitatea gustului, dar şi prin analize chimice, demonstrând astfel că există rezultate măsurabile.
„Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinaţie şi până la maturizarea şi coacerea acestora, determină atât o creştere mai rapidă a rodului, cât şi sporirea imunităţii faţă de dăunători. Ele generează o creştere semnificativă a productivităţii, dar şi obţinerea unui gust specific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie“
Evoluţia lumii moderne conduce inevitabil la o cerere mai mare şi mai diversificată în ceea ce priveşte hrana. Fructele şi legumele ocupă un loc important pe masa zilnică a consumatorilor, de aceea producătorii încearcă să sporească şi să diversifice oferta pentru a putea acoperi un spectru cât mai larg din populaţie. Fizicianul Ancu Dincă, inventatorul modulatorilor bio-fito-dinamici sau al „laserului biologic”, cum mai sunt numiţi aceştia, ne-a dezvăluit câteva dintre aplicaţiile lor.
„În univers suntem interconectaţi la informaţie, energie şi materie”
- Ce sunt modulatorii bio-fito-dinamici?
- În univers suntem interconectaţi la informaţie, energie şi materie. Orice modificare din univers conduce la modificarea câmpului informaţional. Dar intensitatea cu care se întâmplă acest lucru va genera un impuls, şi fluxul energetic va varia şi el. În funcţie de frecvenţa şi amplitudinea pe care acest câmp le distribuie în spaţiu, acesta se ataşează de frecvenţe şi amplitudini identice din spaţiu, elemente emise inclusiv de oameni, ţesuturi, celule, plante, apă... Deci apar modificări inclusiv la nivelul structurilor materiale (organisme). Acestea se datorează substanţei active conţinută de modulatorii bio-fito-dinamici - o pulbere din plante culese în anumite perioade din an din zone nepoluate, uscate la soare şi fără alte adausuri. Plantele conţin în structura lor cristale lichide, singurele care reacţionează la variaţii ale câmpurilor informaţional şi energetic. Cristalele lichide joacă rolul unor mediatori între câmpurile informaţionale şi energetice universale şi cele individuale (de la nivelul celulei, ţesutului, organului, organismului, planetei etc). Acestea acumulează, transformă, adaptează, optimizează şi emit câmpuri informaţionale şi energetice către structurile materiale aflate sub influenţa modulatorilor, în vederea armonizării parametrilor de funcţionare a acestora.
„Determină o creştere mai rapidă a rodului”
- Cum influenţează aceste dispozitive creşterea plantelor?
- O preocupare generală în rândul horticultorilor este aceea de a asigura condiţiile optime de dezvoltare şi de fructificare a plantelor, în vederea sporirii capacităţii de absorbţie a energiei solare. În acest sens se poate apela la mijloace de natură chimică sau fizică. Modulatorii bio-fito-dinamici constituie o sursă de energie care poate să influenţeze pozitiv atât absorbţia luminii de către frunzele plantelor, cât şi intensificarea procesului de fotosinteză, având ca rezultat acumularea de substanţă uscată. Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinaţie şi până la maturizarea şi coacerea acestora, determină atât o creştere mai rapidă a rodului, cât şi sporirea imunităţii faţă de dăunători. Ele generează o creştere semnificativă a productivităţii, dar şi obţinerea unui gust specific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie. Folosirea lor contribuie la reducerea semnificativă a fosfaţilor şi clorurilor din sol, astfel încât conţinutul acestor elemente, în alimente, este foarte mic. Prin info-energetică se pot obţine alimente sănătoase.
- Cum funcţionează modulatorii bio-fito-dinamici?
- În cadrul cercetărilor efectuate de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat că dispozitivele de tip AD asigură eliminarea instantanee a dioxidului de carbon, mărirea pH-ului apei, neutralizarea nitriţilor, eliminarea clorului rezidual şi polarizarea moleculei de apă prin modificarea unghiului dintre atomul de oxigen şi cel de hidrogen. De fapt, ele restabilesc echilibrul energo-informaţional al apei şi al alimentelor.
Investiţie pentru productivitate, dar şi pentru sănătate
- În ce alte domenii din agricultură pot fi folosite dispozitivele inventate de dumneavoastră?
- Acestea au aplicaţii şi la creşterea animalelor, păsărilor şi peştilor. S-au obţinut rezultate spectaculoase într-o fermă unde materialul biologic folosit (puietul) a fost hrănit cu un furaj special conceput, pentru a spori creşterea. Furajul folosit la unul dintre loturile experimentului, finalizat în 2011, a fost păstrat sub influenţa bio-fito-modulatorului de tip DEA.
- Câte astfel de dispozitive sunt necesare pentru a obţine rezultate?
- Pentru o mică fermă - unde irigarea înseamnă folosirea a mai puţin de 10.000 de litri de apă pentru întreaga suprafaţă - sunt suficiente trei astfel de dispozitive. Dacă apa, din punct de vedere calitativ, nu corespunde pentru irigare, atunci se pot folosi maximum cinci astfel de dispozitive. Acestea se amplasează pe un rezervor de un metru cub şi în primele 24 de ore nu se irigă. După irigare, cantitatea de apă care va încărca rezervorul va fi influenţată de apa rămasă pe fundul recipientului. Recomand totuşi să existe sistemul de irigare picătură cu picătură, pentru ca apa să fie direcţionată spre plantele asupra cărora dorim să acţionăm. Este o investiţie avantajoasă atât din punct de vedere al productivităţii, dar mai ales pentru sănătate.
„Am cules circa 15 kilograme de roşii de pe un singur fir”
- Ce rezultate aţi obţinut dumneavoastră în propria grădină?
- La început nu am avut unde să fac experimente. Şi atunci am înfiinţat o grădină în apropiere de Bucureşti, pe un teren a cărui suprafaţă era la stadiul de îmburuienire - acesta este reperul care dovedeşte că nu s-au folosit substanţe chimice de cel puţin şapte ani. Din 2008 am început cultivarea roşiilor, a castraveţilor, ardeilor graşi şi a viţei-de-vie. Ulterior am plantat şi pomi fructiferi, am mărit numărul de butaşi de viţă-de-vie şi am diversificat cultura de legume. Ceea ce pot să vă spun este că am reuşit să menţin cultura de roşii pe aceeaşi suprafaţă, fără rotaţia culturilor, din 2008 şi până astăzi. Singurele adausuri pe care le-am adus asupra solului au constat în îngrăşământ natural (bălegar), o dată la trei ani, şi udarea în fiecare toamnă a suprafeţei cu apă din iazul cu peşti. Am reuşit să valorific seminţe din soiurile Grasa Românească şi Inimă de Bou şi să obţin fructe cu greutăţi-record. De pe un singur fir am cules circa 15 kilograme. La soiul Cherry am reuşit să obţin mai multe ramificaţii şi mai multe fructe pe ramură faţă de standard.
- Valorificaţi într-un anumit fel producţia obţinută?
- Suprafaţa pe care este desfăşurată grădina este mai mică de 2.000 mp. Întâi valorific producţia pentru consumul propriu şi la conservare pentru iarnă, apoi ofer spre vânzare legumele obţinute. De asemenea, adun seminţe de la fructele selecţionate pentru recolta următoare.
Diana Georgescu
Reduc semnificativ substanţele toxice
- Aceste dispozitive au efect benefic şi asupra produselor cumpărate din supermarketuri?
- În ceea ce priveşte produsele cumpărate din pieţe şi din magazine, prin aplicarea acestor dispozitive se reduc semnificativ substanţele toxice, ajungându-se aproape la eliminarea completă a acestora (aditivi, insecticide, îngrăşăminte chimice, nitriţi, nitraţi, fosfaţi, cloruri). Acest lucru se observă prin calitatea gustului, dar şi prin analize chimice, demonstrând astfel că există rezultate măsurabile.
„Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinaţie şi până la maturizarea şi coacerea acestora, determină atât o creştere mai rapidă a rodului, cât şi sporirea imunităţii faţă de dăunători. Ele generează o creştere semnificativă a productivităţii, dar şi obţinerea unui gust specific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie“