Main menu

header

Cea mai comună problemă a ochilor Blefarita este o inflamaţie a pleoapelor

962 11 1de Georgiana Mihalcea

O tulburare comună a ochiului, blefarita este o afecțiune caracterizată printr-o inflamație vizibilă a pleoapelor, ce devin roșii și este asociată cu senzația de mâncărime. Deși nu provoacă leziuni permanente ale vederii, blefarita generează disconfort. Poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv infecții bacteriene sau dermatită seboreică. Este esențial să se înțeleagă simptomele asociate pentru un diagnostic și un tratament corect. Femeile aflate în stadiul de pre- și postmenopauză sunt mai predispuse la disfuncția glandelor meibomiene.Z

Read more: Cea mai comună problemă a ochilor Blefarita este o inflamaţie a pleoapelor

Modul în care copiii mici sunt hrăniţi se va reflecta, mai târziu, asupra sănătăţii lor Amalia Veringă: „Diversificarea alimentaţiei începe atunci când bebeluşul şi părinţii sunt pregătiţi“

962 13 1de Simona Soare şi Claudia Mîţoi

Diversificarea alimentației presupune introducerea unor noi alimente și texturi în alimentația celui mic. Astfel, se trece de la o alimentație ce constă exclusiv în lapte la una mai variată. Despre cum facem acest proces distractiv și cum putem transforma mesele bebelușilor în momente de care se bucură întreaga familie, aflați de la Amalia Veringă (foto), consilier în psihonutriție, autorul seriei „Diversificarea modernă”, care a ajuns până acum în casele a peste 10.000 de părinți (www.parentsinc.ro).

Read more: Modul în care copiii mici sunt hrăniţi se va reflecta, mai târziu, asupra sănătăţii lor Amalia...

Totul despre eritromelalgie, boală rară care implică senzaţii puternice de arsură

962 12 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Afecțiune rară, care provoacă durere arzătoare, roșeață și piele fierbinte, în principal la nivelul mâinilor și picioarelor, eritromelalgia este un tablou de simptome care vin și pleacă, specialiștii recomandând tratament specific și evitarea factorilor declanșatori.

Read more: Totul despre eritromelalgie, boală rară care implică senzaţii puternice de arsură

Rezistenţa la antibiotice poate ucide

962 12 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Când oamenii se îmbolnăvesc, unul dintre primele lucruri la care apelează sunt antibioticele, instrumente puternice în lupta împotriva multor infecții bacteriene, care atenuează rapid simptomele și reduc riscul de complicații grave. Dar, pe măsură ce trece timpul, tot mai multe bacterii dezvoltă rezistență la medicamente care au funcționat decenii. Această situație poate fi înfricoșătoare, iar rezistența de acest tip a ajuns o problemă de siguranță sanitară mondială, întrucât pune nenumărate vieți în pericol.

Read more: Rezistenţa la antibiotice poate ucide

Sindromul Aagenaes duce la apariţia cirozei hepatice

962 14 2de Georgiana Mihalcea

Sindromul Aagenaes este o afecțiune rară, caracterizată prin afectarea fluxului biliar din ficat, care duce la colestază. Blocarea secreției biliare (colestaza hepatică) are ca rezultat umflarea și retenția de lichide (limfedemul) la nivelul extremităților inferioare. Este prezent, în special, în Norvegia, dar există cazuri și în alte țări europene.

Read more: Sindromul Aagenaes duce la apariţia cirozei hepatice

Cele mai eficiente metode de a elimina pofta de dulciuri

962 14 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pofta pentru dulciuri este ceva normal. Problema apare atunci când se face exces de produse cu foarte mult zahăr, ceea ce este un semnal de alarmă al dependenței. Specialiștii relevă câteva dintre cele mai eficiente metode de a evita aspectele grave ale unor dorințe care rămân firești atâta vreme cât sunt ținute sub control și nu ajung să afecteze sănătatea.

Read more: Cele mai eficiente metode de a elimina pofta de dulciuri

Impact devastator Dezastrele naturale afectează pe termen mediu şi lung sănătatea supravieţuitorilor

962 15 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

A fi implicat sau martor la un dezastru natural poate fi deosebit de grav pentru o persoană. Consecințele impactului sunt pe termen lung, iar cercetătorii care au elaborat studii în domeniu atrag atenția că poate dura și zece ani sau chiar mai mult pentru ca o persoană să redevină echilibrată psihic și emoțional după o astfel de experiență traumatizantă.

Read more: Impact devastator Dezastrele naturale afectează pe termen mediu şi lung sănătatea supravieţuitorilor

Primul semn al procesului de scădere a densităţii osoase Fără tratament, osteopenia evoluează către osteoporoză

961 12 1de Adrian Barna şi Flori Pintea

Este asimptomatică până se ajunge la apariția unei fracturi, de aceea osteopenia, tot o afecțiune a oaselor, trebuie tratată cu respectul cuvenit. Iată tot ce trebuie să știți despre această afecțiune, care vă poate schimba viața.

Read more: Primul semn al procesului de scădere a densităţii osoase Fără tratament, osteopenia evoluează...

Coerenţa cardiacă, noua armă antistres

961 14 2de Camelia Onciu

Coerența cardiacă este o stare în care inima bate regulat, cu beneficii asupra sănătății fizice, emoționale și mintale. Funcționează pe principiul: dacă mintea este calmă, și inima e calmă. Coerența cardiacă vă permite să învățați să vă controlați respirația pentru a vă regla stresul și anxietatea, tensiunea arterială și pulsul. Se bazează pe regula 3-6-5 care înseamnă: de 3 ori pe zi, 6 respirații pe minut, timp de 5 minute. Coerența cardiacă nu are contraindicații și e disponibilă pentru toată lumea. Ca și spălatul pe dinți, ar trebui să facă parte din stilul de viață sănătos.

Read more: Coerenţa cardiacă, noua armă antistres

Sindromul Lennox-Gastaut, afecţiune gravă, cu potenţial major de izolare socială

961 14 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Formă severă de epilepsie, sindromul Lennox-Gastaut reprezintă aproximativ 3%-4% din toate cazurile de epilepsie diagnosticate în populația pediatrică și aproximativ 1%-2% din cea generală. Se estimează că peste un milion de persoane din întreaga lume suferă de această afecțiune gravă, foarte dificil de tratat.

Read more: Sindromul Lennox-Gastaut, afecţiune gravă, cu potenţial major de izolare socială

Pot să apară la orice vârstă, inclusiv la nou-născuţi Medic Alexandra-Mihaela Vraniş: „Erupţiile cutanate la copii nu le pun viaţa în pericol decât în cazuri foarte rare“

961 15 1de Georgiana Mihalcea

Erupțiile cutanate pot deveni motiv de îngrijorare pentru mulți părinți, chiar dacă sunt și cazuri în care ele sunt inofensive. Doamna Alexandra-Mihaela Vraniș (medalion), medic specialist dermatovenerologie în cadrul Hyperclinicii MedLife Genesys, ne-a spus că erupțiile tegumentare sunt autolimitate (trec de la sine în maximum 14 zile) și nu necesită remedii specifice. În cazuri mai rare, pot apărea în context de imunitate scăzută și pot necesita tratament pentru o vindecare bună și eliminarea riscului de agravare a patologiei care a adus la apariţia acestor bubițe la copii.

Read more: Pot să apară la orice vârstă, inclusiv la nou-născuţi Medic Alexandra-Mihaela Vraniş: „Erupţiile...