de Cătălina Tăgârță
V-ar plăcea să vă bucurați de o baie fierbinte şi liniştitoare, iar în acelaşi timp să rezolvați tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi cele legate de piele (inclusiv acnee), infecţii recurente, muşcături de insecte sau chiar artrite şi reumatisme? Cel mai uşor puteţi obţine acest lucru dacă mergeți la lacurile cu apă sărată din Harghita (Lacul Ursu, Aluniș etc.), însă, dacă nu aveți drum prin zonă, puteți apela la sarea de baie din Salina Praid, un remediu la îndemână ce poate fi folosit în confortul propriei case. Iar vestea bună este că produsele bio sunt purificatoare şi sănătoase pentru oricine, de aceea ele nu sunt recomandate doar persoanelor bolnave, ci și în scop preventiv.
Read more: Sarea de baie 100% naturală rezolvă problemele ginecologice şi psihicede Gabriela Niculescu
România a înregistrat o nouă premieră în domeniul medical, de data aceasta, segmentul ORL beneficiind de tehnologia modernă și frecvent utilizată în statele dezvoltate. Prima operație Baha Attract din țară, implantul auditiv prin conducere osoasă, a fost efectuată la sfârșitul lunii mai, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj, procedura fiind realizată pe un pacient în vârstă de 61 de ani, de doctorul Violeta Necula, medic primar ORL.
Read more: Puteţi scăpa de hipoacuzie conductivă, mixtă sau de surditate unilaterală Premieră medicală în...de Dana Purgaru
O substanţă chimică numită acrilamidă, ce se regăseşte în cafea, în cartofii prăjiţi sau în hrana pentru bebeluşi, poate provoca mutaţii genetice care cresc riscul de răspândire a celulelor canceroase, conform cercetătorilor de la European Food Safety Authority. Aceştia recomandă fierberea alimentelor sau prăjirea, astfel încât să nu apară urme de arsură. În cazul cafelei însă, o doză mai mare se găseşte în cafeaua mai puţin prăjită, pentru că acrilamida apare în primele minute de preparare, iar pe măsură ce procesul de prăjire continuă, cantitatea scade. Deci, este recomandată cafeaua cât mai închisă la culoare. În privinţa hranei pentru bebeluşi, riscul este mult mai redus în cazul produselor care nu conţin cereale procesate.
de Dana Purgaru
Persoanele care dorm într-o cameră cu prea multă lumină prezintă un risc sporit de obezitate, potrivit unui studiu realizat de Institute of Cancer Research din Londra. O posibilă explicaţie a acestui fenomen se referă la faptul că atunci când noaptea există „suficient de multă lumină pentru a putea vedea cu ochiul liber”, aceasta ar putea să întrerupă ceasul biologic, un mecanism moştenit din timpuri străvechi, ceea ce duce la dereglări în organism.
de Dana Purgaru
O tehnică de reconstrucţie a corneei umane cu ajutorul celulelor suşă limbice a fost pusă la punct de cercetătorii americani. Aceștia au transplantat aceste celule suşă unor şoareci, reuşind să obţină cornee perfect funcţionale. Descoperirea este utilă pentru victimele care şi-au pierdut vederea din cauza arsurilor sau a unor substanţe chimice.
de Dana Purgaru
Femeile care consumă peste trei băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr pe săptămână ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân, sugerează un studiu efectuat la Universitatea Laval, din Canada, pe 1.555 de femei. Cu cât femeile beau cantităţi mai mari de astfel de băuturi, cu atât prezintă o densitate mai mare a sânilor. Acesta este un factor de risc pentru apariţia cancerului mamar, deoarece aceste femei au mai multe celule care se pot maligniza. În plus, în cazul lor, tumorile sunt mai dificil de depistat din timp.
de Dana Purgaru
Stresul poate fi transmis de la o persoană la alta, la fel ca răceala, au descoperit psihologii americani de la Universitatea din Saint Louis, care au observat că acesta poate fi „luat” de la cei din jur, la fel ca o afecţiune contagioasă. El se poate transmite prin intermediul mai multor factori, cum ar fi tonul vocii, expresiile faciale, poziţia corpului şi chiar mirosul persoanei stresate, a constatat, cu surprindere, echipa de psihologi.
de Cristina Cristache
V-aţi întrebat vreodată de ce ne îmbolnăvim? Cum este posibil ca dintr-un grup supus aceloraşi condiţii de viaţă şi de mediu, doar unii să fie afectaţi, iar alţii nu? Cu siguranţă că, cel puţin o dată în viaţă, boala ne ia pe nepregătite şi ajungem să ne dorim să aflăm cum a început totul. Acesta este motivul pentru care astăzi pornim într-o fascinantă călătorie din care vom învăţa cum să ne ferim de cele mai grave afecţiuni. Ghidul nostru este doctorul Lawrence Nwabudike, medic primar dermatovenerolog, doctor în ştiinţe medicale cu competenţă în acupunctură şi homeopatie şi, de asemenea, formator în acupunctură.
Read more: Dr. Lawrence Nwabudike: „Este imposibil să fii sănătos în trup dacă nu eşti sănătos sufleteşte“de Cătălina Tăgârță
Prevalenţa diabetului zaharat în România este de 11,6%, iar numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani care suferă de această afecţiune variază între 1.535.413 şi 1.967.200, arată rezultatele finale ale Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR). Rezultatele au fost prezentate, în premieră, cu ocazia celui de-al 40-lea Congres al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, desfăşurat anul acesta la Sibiu.
Read more: Doctor Maria Moţa, despre datele studiului PREDATORR:„Există peste 3 milioane de români cu...de Raluca Grințescu
Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a devenit atât de neputincios şi lipsit de vlagă. Ajungem treptat, asemenea puilor din crescătoriile de păsări, o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi - dacă se poate - fără urmaşi!
Read more: Otrava cu efect întârziat: glutamatul monosodicde Gabriela Niculescu
O alimentaţie săracă în săruri induce deficienţe în structurile ţesuturilor, în funcţionarea corectă a proceselor metabolice, dar şi o mineralizare insuficientă. Aceasta din urmă determină apariţia stărilor de oboseală, tremurul pleoapelor, putere de concentrare scăzută, iar în cazul celor mici, dezvoltarea insuficientă a oaselor şi a vederii. Tocmai de aceea am ales să vă prezentăm o serie de alimente alcaline și acide care ne influențează pozitiv și, după caz, negativ evoluția organismului.
Read more: Alimentaţia alcalină vă păstrează organele mai rezistente