Main menu

header

Strategii pentru obţinerea unui echilibru între câştiguri şi cheltuieli, economii inteligente şi investiţii profitabile Trainer de educaţie financiară Adrian Căruceru: „Gestionarea corectă a venitului vă scapă de capcanele financiare“

886 25 1de Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea

Alegerile cu privire la banii proprii ar putea reprezenta o reală provocare, în absența unei bune educații financiare. Acesta este și motivul pentru care problemele legate de finanțe vă pot complica viața. Cum vă puteți gestiona inteligent venitul, astfel încât cheltuielile să nu devină o povară, aflați de la Adrian Căruceru (foto), coordonatorul Departamentului Educație Financiară Adulți din cadrul Fundației OTP Bank România.

Read more: Strategii pentru obţinerea unui echilibru între câştiguri şi cheltuieli, economii inteligente şi...

8 lucruri pe care le puteţi curăţa cu sare

885 23 1de Roxana-Ioana Ancuța

Există soluții bio, naturale pentru orice problemă din gospodărie. Dacă am știi cât de generoase cu nevoile noastre sunt pro- dusele, alimentele care stau pe rafturi în bucătăriile și cămările noastre, probabil am recurge mai des la ajutorul lor, înlocuindu-le, până la urmă, pe cele chimice. În articolul din acest număr ne-am propus să vorbim despre superputerile sării. Sarea este o soluție naturală pentru o serie de nevoi legate de menajul casei. Aflați ce puteți curăța cu ajutorul sării.

Read more: 8 lucruri pe care le puteţi curăţa cu sare

Economie, simplitate, respect pentru mediu Fenomenul caselor mici ia amploare în toată lumea

880 23 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Indiferent de motiv - crize economice succesive, economie de energie, preocupare pentru mediu etc. - tot mai mulți oameni aleg să-și achziționeze case mici, acesta fiind un fenomen care a accelerat în toată lumea după anul 2008.

Read more: Economie, simplitate, respect pentru mediu Fenomenul caselor mici ia amploare în toată lumea

Cum să vă transformaţi balconul într-o grădină cu legume şi flori

879 25 1de Gheorghe Zmaranda şi Flori Pintea

Începutul de primăvară vine aproape întotdeauna cu dorința de a rearanja spațiile verzi, de a crea în căminul nostru un „loc al naturii”. Terasele și balcoane se pot transforma în adevărate oaze de verde, de aceea avem pentru dumneavostră câteva sugestii care vă pot ajuta să creați la scară miniaturală o grădină de flori sau de legume.

Read more: Cum să vă transformaţi balconul într-o grădină cu legume şi flori

Căi de atac naturale împotriva mirosului neplăcut din şifonier

877 24 1de Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea

Specialiștii spun că există mai multe cauze care duc la apariția unui miros urât în șifonier, iar pe primele locuri se situează umezeala și mucegaiul. Dacă vă confruntați și dumneavoastră cu această mare problemă, puteți folosi metode naturale care vor face ca hainele să rămână mereu proaspete.

Read more: Căi de atac naturale împotriva mirosului neplăcut din şifonier

Chestionarul de autorecenzare poate fi completat oriunde, oricând şi din confortul propriei case Românii fac recensământ online până la 15 mai

875 23 1de Simona Soare Ghişea şi Silviu Ghering

Prima etapă de colectare a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, autorecenzarea populaţiei, va dura până la 15 mai. Aceasta presupune, în premieră pentru România, două etape distincte: autorecenzarea online şi autorecenzarea online asistată (pentru îndrumarea persoanelor cu abilităţi digitale mai reduse). Pentru întregul proces sunt necesare o conexiune la internet și o adresă de email.

Read more: Chestionarul de autorecenzare poate fi completat oriunde, oricând şi din confortul propriei case...

Curăţaţi casa cu… lămâi!

875 27 1de Roxana-Ioana Ancuţa

Întrebuințările lămâilor pot fi diverse. Proprietățile lor, mai ales aciditatea ridicată, ajută la rezolvarea multor probleme și neplăceri cu care vă confruntați în casă.

Read more: Curăţaţi casa cu… lămâi!

Alimente care pot fi congelate

874 27 1de Roxana-Ioana Ancuța

Trăim vremuri incerte, cu un război care se desfăşoară la graniţele ţării noastre. Şi, cum paza bună trece primejdia rea, ar trebui să ştim ce provizii putem să ne facem. Alimentele se pot congela, dar, din păcate, nu toate se conservă în cele mai bune condiții. Unele îşi schimbă gustul și nu mereu în bine. Așadar, ce alimente sunt mai potrivite pentru congelare?

Read more: Alimente care pot fi congelate

Renunţarea la un loc de muncă este un lucru dificil, care, în anumite situaţii, poate avea efecte negative asupra întregului traiect profesional Tactici pe care să le aplicaţi când vă daţi demisia

870 18 1de Simona Soare Ghișea şi Daniel Alexandrescu

Uneori, schimbarea jobului este oportună, mai ales dacă simțiți că v-ați plafonat. Cum ar trebui să procedați atunci când doriți să demisionați? Ce să spuneți șefului și ce să nu spuneți? Demisia reprezintă un subiect sensibil, dar există metode prin care puteți acționa ca niște profesioniști, pentru a avea doar de câștigat în carieră.

Read more: Renunţarea la un loc de muncă este un lucru dificil, care, în anumite situaţii, poate avea efecte...

Deşeuri cu multiple întrebuinţări Utilizări surprinzătoare ale resturilor de peşte

867 27 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Peștele a făcut parte din dieta umană de secole. Consumul acestui aliment este creditat cu numeroase beneficii pentru sănătate, iar pescuitul industrial a transformat acest tip de carne într-un produs la îndemâna tuturor. Dar exploa- tarea în masă a acestei resurse generează și o cantitate însemnată de resturi. Oamenii au învățat să le utilizeze în alte domenii, astfel încât tot ce se acumulează după consumul uriaș de pește să nu se transforme în gunoi, ci în obiecte utile.

Read more: Deşeuri cu multiple întrebuinţări Utilizări surprinzătoare ale resturilor de peşte

Ţineţi casa curată şi parfumată cu ajutorul soluţiilor naturale

864 27 1de Camelia Onciu

Multe plante constituie ingredientul perfect pentru spray-urile și soluțiile de curățare și dezinfectare homemade. Cu alte cuvinte, există soluții nontoxice pe care le putem prepara singuri pentru a scăpa de microbi sau de mirosuri neplăcute. Mai mult, aceste remedii nu sunt scumpe.

Read more: Ţineţi casa curată şi parfumată cu ajutorul soluţiilor naturale