Main menu

header

593 19 3de Monica Beleneş

Puteţi spune adio produselor clasice de curăţenie, care sunt destul de costisitoare şi toxice dacă ştiţi cum să utilizaţi uleiul din arbore de ceai. Doar câteva picături pot face minuni atât pentru obiectele din propria casă, cât şi pentru bugetul dumneavoastră. Iată câteva ponturi:

Îndepărtează mucegaiul

În locuință, orice lucru care are nevoie de dezinfectare sau de curățare poate beneficia de ajutorul uleiului din arbore de ceai. Amestecați patru-cinci picături de ulei cu două pahare cu apă, adăugați lichidul într-un recipient cu pulverizator și veți avea un produs-minune pentru curățarea suprafețelor de uz casnic, cum ar fi blaturile de bucătărie sau pardoselile. Dacă măriți concentrația la zece picături, dar tot atâta apă, veți putea scăpa de mucegai. Nu e nevoie să frecați, doar să pulverizați și să lăsați așa, petele vor dispărea de la sine. Uleiul din arbore de ceai este foarte puternic în lupta cu mucegaiul. Adăugați trei-patru picături de ulei în detergentul de rufe și folosiți combinația pentru a spăla articolele vestimentare predispuse la apariția mucegaiului, cum ar fi puloverele din lână.

Parfumează casa

Când vine vorba despre odorizarea încăperilor, veți avea nevoie de două linguri cu pulbere de gelatină, de o jumătate de cană cu apă fierbinte și de un recipient curat, poate chiar un borcan, după alegere. Pe lângă faptul că acest odorizant natural schimbă aerul din cameră, mai face bine și la respirație.

Dezinfectează hăinuțele bebelușilor

Dacă aveți copii mici folosiți o cantitate mică de ulei din arbore de ceai împreună cu alt ulei, în proporție de 1:10, pentru îngrijirea pielii copilului, deoarece aceasta este deosebit de fină și de sensibilă. De asemenea, îl puteți utiliza și pentru spălarea hăinuțelor. Adăugați 20 de picături în patru litri de apă fierbinte, amestecați și înmuiați hăinuțele, timp de o noapte, pentru dezinfectare.

Necesar pentru baie şi talpa pantofilor

Deoarece chiuveta de la baie şi toaleta le folosiţi zilnic, automat se murdăresc repede şi necesită o atenţie deosebită. Tot ce aveţi nevoie, pentru a le face să strălucească de curăţenie, este un spray antiseptic preparat în casă din zece picături de ulei din arbore de ceai şi două pahare cu apă. Combinaţia rezultată poate fi folosită chiar şi pentru curăţarea tălpii pantofilor.

Goneşte insectele

Pentru a îndepărta insectele din locuinţă, adăugaţi în produsele de curățenie ulei esențial din arbore de ceai. Nu veţi mai avea nevoie de spray-uri costisitoare sau de alte produse toxice, pentru că insectele dispar imediat.

Întreţine lamele de ras

După ras, puteţi dezinfecta lama aşezând-o şi clătind-o într-un pahar cu apă în care aţi picurat ulei esenţial din arbore de ceai. Veţi şti cu siguranţă că lama este ferită de bacterii şi curată, deci poate fi din nou folosită.