Main menu

header

885 23 1de Roxana-Ioana Ancuța

Există soluții bio, naturale pentru orice problemă din gospodărie. Dacă am știi cât de generoase cu nevoile noastre sunt pro- dusele, alimentele care stau pe rafturi în bucătăriile și cămările noastre, probabil am recurge mai des la ajutorul lor, înlocuindu-le, până la urmă, pe cele chimice. În articolul din acest număr ne-am propus să vorbim despre superputerile sării. Sarea este o soluție naturală pentru o serie de nevoi legate de menajul casei. Aflați ce puteți curăța cu ajutorul sării.

Depunerile de piatră

885 23 2Combinația de sare și lămâie este un inamic de top în lupta împotriva acumulărilor de piatră de pe orice suprafețe din casă, fie ele pâlniile de duș sau robineții de la chiuvetă. Presărați sare pe o jumătate de lămâie și frecați acele suprafețele cromate sau din cupru. Această metodă are un avantaj suplimentar atunci când este folosită pentru zonele din cupru. Combate decolorarea.

Tocătorul de lemn

885 23 3După un timp, plăcile pe care tăiem ori tocăm alimentele se pot murdări destul de tare, păta și căpăta anumite mirosuri. Chiar dacă le spălați după fiecare utilizare, este mai dificil să le aduceți în starea în care se aflau atunci când erau noi. Din fericire, avem un truc ingenios pentru a remedia asta. Combinația de sare și lămâie face minuni și pentru tocătoarele de bucătărie. Presărați puțină sare pe fundul de lemn, după care frecați suprafața cu lămâie. Acest lucru va ajuta la eliminarea chiar și a celor mai dure pete şi mirosuri.

Țevile de scurgere înfundate

Și această problemă o puteți rezolva pe loc, fără să apelați la ajutorul unui instalator. Puneți sare în canalul de scurgere și clătiți bine cu apă caldă, timp de două minute.

Pete de tot felul

… de rugină

Amestecați sare cu suc de lămâie sau oțet pentru a scăpa, într-o clipă, de petele de rugină. Asigurați-vă, mai întâi, că pata este complet uscată. Stoarceți o lămâie peste pata care vă supără, după care presărați peste sucul de lămâie sare cât să acopere porțiunea care necesită tratamentul. Așteptați aproximativ jumătate de oră, timp în care acest amestec va acționa asupra petei de rugină, după care curățați locul cu ajutorul unui burete sau al unei cârpe. De asemenea, dacă este necesar, clătiți. Ați ales să folosiți oțet în locul unei lămâi? În acest caz, amestecați sarea cu o lingură sau chiar două cu oțet și întindeți amestecul pe pata de rugină. Lăsați-l să își facă treaba, ca și mai sus, în jur de o jumătate de oră, după care frecați secțiunea afectată cu o periuță de dinți mai veche. Ulterior, clătiți, pentru un rezultat mai bun.

… de transpirație

Ni se întâmplă tuturor și, chiar dacă este un proces normal, mai ales în zilele mai călduroase, nu este nimeni încântat de petele de transpirație care se instalează pe hainele pe care le poartă și care, uneori, sunt atât de puternice încât devin imposbil de spălat. Din fericire, le putem face să dispară ca zăpada la soare cu puțină sare și apă caldă. Se amestecă patru linguri cu sare cu un litru de apă caldă, după care se pune la înmuiat haina pătată de transpirație. Atenție: acest remediu nu funcționează pentru toate hainele. Țesăturile fragile, cum ar fi satinul, de exemplu, nu pot fi puse în apa cu sare.

… de cafea și de ceai

885 23 4Da, cafeaua și ceaiul pătează cănile. Uneori, atât de tare încât aproape că e imposibil să fie curăţate complet. Puneți puțină sare pe o cârpă umedă, sau pe un burete de vase, și frecați cana ori recipientul pătat. Rezultatul nu va întârzia să apară în cel mai scurt timp.

… de pe covor

Sarea acționează pe toate tipurile de pete, atuul ei fiind acela că are și proprietăți de absorbție foarte bune. Ați vărsat, din greșeală, ceva pe covor? Presărați rapid puțină sare pe pată. Cu cât acționați mai repede, cu atât petele vor fi mai ușor de îndepărtat.

Sarea cu lămâie elimină cele mai urâte pete şi mirosuri de pe tocătoarele de lemn

Scrub pentru piele

Probabil știți că în rutina de îngrijire a pielii sunt recomandate acele produse ori acele alimente cu proprietăți abrazive. Scruburile, mai exact. Scopul lor este de a îndepărta celulele moarte ale pielii. De exemplu, puteţi folosi sare de mare. Ceea ce trebuie să faceți este să amestecați 100 g sare de mare cu 100 ml ulei. Acesta ar putea fi ulei de migdale, de argan sau de cocos. Adăugați, apoi, câteva picături dintr-un ulei esențial (iasomie, trandafiri, rodie, caise etc.) pentru a oferi scrubului un miros plăcut. Amestecați bine și, gata, ați obținut un scrub natural 100%, homemade.