Main menu

header

15-04-1de Iulian D. Moleianu

Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici şi economici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Grupul este exclusivist şi se reuneşte anual, pentru a promova o apropiere între Europa şi SUA. Din pricina caracterului secret al întrunirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.


15-04-2Materia cenuşie din spatele Noii Ordini Mondiale?
O dată cu prelungirea crizei economice, multe voci arată cu degetul către Grupul Bilderberg, socotit drept „cauza” multora dintre fenomenele cărora astăzi le facem faţă tot mai greu. În realitate, Gruparea Bilderberg este un consiliu transatlantic informal, secret, alcătuit din factori de decizie de importanţă capitală, întemeiat în perioada 1952-1954. O dată pe an este organizată o reuniune a unor personalităţi de frunte din Europa şi din America, pentru discuţii informale despre diferenţele dintre ele. Formarea aripii americane a grupării i-a fost încredinţată lui C.D. Jackson, coordonator pe probleme de sănătate psihică al generalului Eisenhower, iar fondurile necesare primei întruniri, care a avut loc la Hotel de Bilderberg din Olanda, în anul 1954, au fost asigurate de CIA. Ulterior, majoritatea fondurilor au fost oferite de Fundaţia Ford. La adresa acestei grupări a elitei puternice din epoca modernă s-au formulat acuzaţii la scară internaţională, reproşându-i-se că ar fi materia cenuşie din spatele Noii Ordini Mondiale. În schimb, membri grupului susţin că Bilderberg înseamnă, pur şi simplu, o întâlnire a celor aflaţi la putere, care se adună pentru a discuta, liber şi relaxat, despre îngrijorările celor care conduc lumea. Şi totuşi din aceste întâlniri au luat naştere alte două grupări, suspectate şi ele de adepţii Teoriei Conspiraţiei: Comisia Trilaterală şi Consiliul Afacerilor Externe...

Organizaţia a luat numele hotelului în care s-au ţinut primele reuniuni
Un singur om, pe numele său Joseph Retinger, stă la originea grupării. Catolic, aflat în relaţii cu Ordinul Iezuit, Retinger a sugerat chiar transformarea Ungariei, Austriei şi Poloniei într-un singur stat tripartit, sub oblăduirea Ordinului Iezuit, însă proiectul său a fost respins. „Îl ţin minte pe Retinger din SUA, punând mâna pe telefon şi programându-şi imediat o întrevedere cu preşedintele. Şi în Europa avea acces în toate cercurile politice, ca şi cum ar fi fost un drept câştigat prin încrederea, devotamentul şi loialitatea pe care le inspira”, scria Sir Edward Bedington-Behrens în lucrarea „Grupul Bilderberg”, din Nexus Magazine, volumul 3.
Având un bun dosar de război, Retinger a fost implicat în acţiuni secrete şi neoficiale, chiar şi în paraşutarea asupra Germaniei ocupate, care a avut loc când el împlinise 58 de ani. A întemeiat Mişcarea Europeană, care a dus la formarea Consiliului Europei, în 1949, stabilit la momentul respectiv la Strasbourg, oraş unde „se nimerea” să locuiască însuşi Retinger. În 1953, Retinger a propus o discuţie deschisă, sinceră, între diversele organizaţii şi oamenii care conduceau lumea. A dorit să fie o întrunire secretă, pentru ca participanţii să-şi exprime punctele de vedere fără să-şi facă griji că a doua zi vor apărea în ziare. Astfel, s-a născut Gruparea Bilderberg, care a luat numele hotelului din Oosterbeek, unde s-au ţinut primele reuniuni, în mai 1954.

15-04-3Joseph Retinger şi relaţiile cu Ordinul Iezuit
Aşa cum notează chiar sinteza discuţiilor de la „Reuniunile Bilderberg - 1989”, „grupul este un forum de conducere internaţional, informal, recunoscut, flexibil, în cadrul căruia pot fi exprimate diferite puncte de vedere, iar înţelegerea reciprocă se poate consolida”. Care este însă latura... secretă a acestei poveşti? Retinger credea în ideea de unitate şi nu conta cum acest deziderat se putea împlini. Considera că diferenţele de natură politică şi religioasă care au dus la lipsa de unitate dintre anumite state pot fi armonizate prin intermediul idealului corporaţiilor: „Dacă toţi ar vrea acelaşi lucru, toţi ar fi la fel”. Pe plan mondial a avut şi încă mai are loc o revoluţie în funcţie de piaţă. Fostul URSS s-a dezintegrat, iar acum suferă un proces de comercializare. Acelaşi lucru este şi va fi valabil şi pentru China, deoarece comercializarea se strecoară pretutindeni, ca o forţă invadatoare. În multe privinţe poate fi considerată un fel de comunism care intră pe uşa din spate, la care se spune că Grupul Bilderberg ar fi instigat ordinele Bisericii Catolice sau Illuminati. Într-adevăr, Retinger ducea o politică de stânga, şi datorită relaţiilor sale cu iezuiţii trebuie să ţinem cont de alte legături, nu în ultimul rând de cea cu Biserica Catolică.

Tatăl Reginei Beatrix a Olandei a avut un rol esenţial
Cooptându-l în gruparea sa pe prinţul Bernhard de Lippe-Biesterfeld din Olanda, Retinger şi-a început cruciada cu America, despre care credea că ar juca un rol esenţial în pacea mondială. Prinţul deţinea o funcţie importantă în Royal Dutch Petroleum, adică... Shell, şi lucra în cadrul mai multor corporaţii internaţionale, astfel că avea o putere de influenţă care se bucura de respectul americanilor, şi nu numai. Bernhard de Lippe-Biesterfeld este nimeni altul decât tatăl Reginei Beatrix a Olandei şi proprietarul hotelului din Oosterbeek, la care s-au ţinut reuniunile din 1954... Nici până în ziua de azi, grupul nu are pagină de internet şi nicio întâlnire nu este înregistrată. Se spune că din Bilderberg fac parte aproximativ 180 de personalităţi, care se întâlnesc anual, în luna mai. Grupul a fost suspectat că pe agenda întâlnirii din 2010 s-au aflat un potenţial atac asupra Iranului şi viitorul colaps al monedei euro. Soluţia salvatoare pentru ieşirea din criză ar fi apariţia unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală, globală. Acest lucru ar face din FMI o trezorerie mondială, sub patronajul ONU.

15-04-4România a fost vizitată de liderii Etienne Davignon şi Richard Haass

În ultimii ani s-a constatat un real interes al Grupului Bilderberg pentru situaţia din România. Există speculaţii potrivit cărora această apropiere s-ar datora (şi) faptului că un singur român a fost acceptat în structurile de conducere ale acestei societăţi, şi anume economistul Mugur Isărescu. Vicontele Etienne Davignon (foto), preşedintele grupului încă din 1999, şi Richard Haass, preşedintele Consiliului de Relaţii Externe al SUA, au făcut mai multe vizite în ţara noastră. Davignon este un important politician şi om de afaceri belgian, fondatorul organizaţiei Masa Rotundă Europeană, primul preşedinte al Agenţiei Internaţionale pentru Energie şi vicepreşedinte al Comisiei Europene. Nu demult, fostul şef al diplomaţiei americane, Henry Kissinger, membru marcant al Bilderberg, a făcut o vizită oficială în România, iar ulterior a făcut lobby pentru investiţii în ţara noastră în faţa unor cercuri financiare puternice din SUA.

„Îl ţin minte pe Retinger din SUA, punând mâna pe telefon şi programându-şi imediat o întrevedere cu preşedintele” (Sir Edward Bedington)