Main menu

header

717 10 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

La prima vedere, multe dintre problemele de viață nu au o explicație logică, însă puteți să înțelegeți ce se întâmplă, dacă veți conștientiza că energiile și gândurile dau naștere la probleme negative, unele dintre acestea formate poate chiar la concepție, în pântecul mamei, sau chiar în viețile anterioare. O soluție de mare ajutor la curățarea energetică o constituie terapia cu pendulul, despre beneficiile căreia aflați totul de la doctor inginer Alexandru Pap (medalion), bioenergoterapeut, specialist în biosinergetică.

„Cea mai mare claritate o are cel din bazalt”

717 10 2- Cu siguranță că sunt destui de mulți cei care au atins un pendul, dar puțini sunt cei care știu din ce este confecționat, dar mai ales cum se folosește.

- Pendulul este făcut dintr-o varietate de materiale, inclusiv cristale, lemn, sticlă și metale. Există un consens general în comunitatea vindecătorilor că folosirea unui pendul de bazalt pe o sfoară este metoda ideală pentru a avea cât mai multă claritate. Asta se întâmplă deoarece atât cristalele, cât și pietrele prețioase și metalele tind să absoarbă energiile care pot încețoșa sau influența informația. Când folosiți un pendul de cristal, alegeți o metodă de curățare a cristalelor înaintea sesiunii de divinație, fie că este vorba despre vindecare sau despre pendulare pentru răspunsuri. Pendulul se ține între degetul mare și arătător. Țineți cotul sprijinit de un suport fix, pe o masă, dacă lucrul cu pendulul se face deasupra unei grile de răspunsuri, a unei hărți, a unei fotografii, a unui obiect mic, sau cu brațul îndoit la 90 de grade, dacă se face deasupra solului, peste obiecte mari, cursuri de apă, căutare de obiecte, fluxuri de energie în încăpere etc. Nu există o regulă fixă legată de sensul de mișcare a pendulului, acesta fiind doar o convenție informațională între practicant și instrument.

- Când își dă seama o persoană că pendulul i-a răspuns la întrebări?

- Pendulul poate sta nemișcat secunde sau chiar minute în șir, până intră în conexiune cu practicantul. La un moment dat, poate căpăta o oscilație liniară, conform convenției descrise anterior. Când indică o descoperire, începe să se miște. Dacă s-a găsit obiectul căutat sau răspunsul așteptat, pendulul capătă fie o mișcare circulară (în sensul acelor de ceasornic sau invers), fie una liniară (sus-jos sau dreapta-stânga), conform convenției inițiale. Nu numai amplitudinea mișcării are valoare informațională, ci și direcția, însă aceasta este stabilită de experimentele de la început cu pendulul.

„Oferă ghidare, conștientizare și înțelegere”

717 10 3- Cum poate ajuta pendulul într-un proces de vindecare?

- Pendulul ajută vindecarea printr-un proces biogeofizic care caută energiile invizibile. Astfel, conectează oamenii cu energiile spirituale înalte și poate ajuta la localizarea oricăror blocaje energetice. Pendulul este folosit ca formă de reflecție prin întrebări pentru a primi ghidare, conștientizare și înțelegere. Echilibrarea chakrelor este, de asemenea, posibilă cu ajutorul unui pendul, deoarece pendulul tinde să preia o vibrație subtilă pentru a curăța trupul și a echilibra mintea, corpul și spiritul. Prin urmare, pendulul poate ajuta la eliberarea anumitor forme de durere, fie ele emoționale sau fizice.

- Se curăță pendulul după utilizare?

- E absolut necesar să fie curățat, pentru a scăpa de orice energie de vibrație joasă. Curățarea pendulului poate fi realizată prin plasarea lui sub un jet de apă rece de la robinet, prin scufundarea lui în sare de mare, sau prin setarea unei intenții în minte de a-l elibera de orice posibile energii preluate din mediul înconjurător.

„Nu puneți întrebări care să conțină negații”

- Pentru a putea fi folosit, este adevărat că pendulul trebuie personalizat?

- Așa este. Pentru a-l personaliza, se începe prin a-l ține între palmele ambelor mâini, apoi se așază între genunchi, fără a încrucișa picioarele. Se respiră adânc de trei ori în tempoul 6+3+6+3 (6 timpi pe inspirație, mențineți respirația 3 timpi, apoi expirați pe 6 timpi și mențineți respirația 3 timpi). Aceste respirații adânci au rolul de a relaxa mintea, pentru că doar atunci se pot primi răspunsuri clare și precise. Se menține pendulul între genunchi trei minute, timp în care se va încărca cu energia corpului, devenind un pendul personalizat.

- Cum trebuie puse întrebările atunci când este utilizat un pendul?

- Acestea trebuie să fie scurte și concise, puse într-un fel în care să nu dea posibilitatea la mai multe răspunsuri valide. Este foarte important ca întrebările să nu conțină negații și să nu includă răspunsuri care ar avea efecte negative asupra persoanei testate, și aici mă refer la întrebări de genul ce boli vei avea în viitor, când va muri cineva din familie etc. În plus, nu trebuie să i se solicite pendulului răspunsuri la probleme intime și nici la întrebări ce sunt incompatibile cu legile Universului.

Folosit din cele mai vechi timpuri în comunicarea mediumică, pendulul sideric este utilizat și în radiestezie, la fel ca ansa

„Alimentele se pot testa în două feluri: individual sau prin eliminare“

- Cum se poate folosi un pendul pentru a testa alimentele? Dar medicamentele?

- Un domeniu în care tehnica pendulului este deosebit de utilă este cel al testării alimentelor care sunt compatibile sau nu cu corpul nostru. De remarcat este faptul că sunt necesare teste periodice, deoarece anumite alimente pot fi temporar compatibile sau necompatibile. Atenție! Aceste teste sunt orientative și valabile doar pentru acel moment. E bine să se înceapă cu alimentele pe care le avem la îndemână cel mai frecvent, care se pun pe masa din bucătărie. În general se folosesc alimente precum ou, făină, suc de portocale, lapte, brânză, zahăr, cafea, porumb, fasole, banane, salată verde, unt, gem, carne de pui, carne de vită și chiar vitamine și minerale. Pregătiți pendulul și asigurați-vă că aveți poziția potrivită pentru a testa corect, adică cotul sprijinit. Faceți exercițiile de relaxare, iar pentru a fi siguri că pendulul răspunde corect, repetați calibrarea, doar pentru un răspuns pozitiv sau negativ. Corect este să întrebați astfel: „Este acel aliment benefic pentru corpul meu?”. Nu puneți întrebări de genul „Pot să mănânc acest lucru?”. Și asta pentru că puteți mânca orice, însă nu orice e benefic pentru organism. Alimentele se pot testa în două feluri: individual sau prin eliminare. Funcție de destinatarul textului, testarea se poate face în două moduri: autotestarea și testarea pe o altă persoană. Cât privește testarea medicamentelor, se ia pendulul în mâna dreaptă, palma stângă se așază deasupra unui produs medicamentos și se întreabă: „Îmi face bine sau nu?”. De asemenea, se poate doza cantitatea de medicamente folosite. Bineînțeles, înainte de a pune întrebarea, se intră într-o stare de relaxare și se face o convenție mentală cu pendulul: să se rotească sau să ocileze de un număr de ori.