Main menu

header

753 18 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

În ultima perioadă ați fost extrem de stresați din punct de vedere emoțional? Cu siguranță, nu v-ați gândit niciodată că sufletul poate să cadă într-un somn adânc. Mai mult decât atât, specialiștii spun că atunci când sufletul este foarte obosit, aveți simptome foarte asemănătoare cu cele ale depresiei.

Vindecați-l, asemenea trupului

De ce nu vă puteți schimba nivelul de energie, deși brusc v-ați hotărât să scăpați de gândurile negative? Spuneți că faceți multe eforturi în acest sens, însă vă simțiți la fel de extenuați, ba chiar extrem de deprimați? Răspunsul specialiștilor este unul singur: v-a obosit sufletul. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, trebuie să știți că are mare nevoie să se vindece, la fel ca și corpul. Ce înseamnă asta? Că trebuie să priviți cu maximă seriozitate vindecarea sufletului, la fel cum faceți cu cea a trupului. Dacă nu veți face acest lucru, atunci veți putea avea parte de consecințe grave, precum anxietate cronică, depresie și, nu în ultimul rând, probleme mentale.

Nu îl poluați cu scuze și minciuni

A trecut ceva vreme de când abia reușiți să mergeți la serviciu, dar ați început să nu vă mai concentrați, iar acest lucru a fost observat și de superiori? De parcă asta nu ar fi de ajuns, sunteți din ce în ce mai agitați cu cei din jur, ba chiar nici pe membrii familiei nu îi mai suportați? În plus, nopțile au devenit agitate și somnul din ce în ce mai rar? Iar când adormiți, cu mare greutate, aveți vise intense și coșmaruri, care par extrem de reale? Este unul dintre semnele care arată că v-a obosit sufletul. Totodată, specialiștii spun că trebuie să învățați din propriile greșeli. Iar dacă nu veți înțelege acest lucru și vă veți învinovăți mereu chiar și de cea mai mică greșeală pe care ați făcut-o, atunci sufletul va începe să se deterioreze. Cu alte cuvinte, singura soluție este să învățați să vă acceptați greșelile și să vedeți ce se poate face ca să nu le mai repetați.

Aveți dureri de cap și se încețoșează vederea

753 18 2Un alt simptom al sufletului obosit sunt durerile în tot corpul, alături de tensiune, amețeală, dureri de stomac, vedere înceţoşată sau dureri de cap. Și nu vă mirați dacă toate acestea se întâmplă fără niciun fel de motiv. Tot suflet obosit aveți și dacă simțiți că ceva este în neregulă, însă nu puteți descrie. Vă e frică de viitor? Sufletul s-a născut liber și neînfricat și trebuie ajutat să rămână așa. Sigur că nimeni nu poate ști cu precizie ce îi rezervă viitorul, dar, deși multă lume conștientizează acest lucru, își lasă mintea să zboare către gânduri negative, uitând că tocmai acestea le vor aduce răul în viață. Nu uitați că viitorul vi-l programați singuri, dacă veți gândi pozitiv, dacă veţi trăi prezentul și vă veți bucura de tot ce vă rezervă viața.

Vă simțiți mereu singuri

Persoanele care simt că nu își mai pot sincroniza mintea cu corpul înseamnă că au în primul rând sufletul obosit. De asemenea, ați devenit din ce în ce mai sentimentali și plângeți fără un motiv bine întemeiat, ba, mai mult, ați constatat că ați început să aveți atacuri de panică? Vă simțiți mereu singuri, chiar dacă la serviciu aveți colegi extraordinari, iar acasă o familie frumoasă? Orice mișcare pe care o faceți vă extenuează, iar mersul la sală, care altădată vă dădea atât de multă energie și bună dispoziție, a devenit o corvoadă? Sufletul obosit e de vină. Sigur ați trecut prin momente nu prea plăcute și nu mai știți în acest moment în cine să aveți încredere și vă simțiți mereu în defensivă. Pe de altă parte, din ce în ce mai mult aveți resentimente despre orice se întâmplă în jur și ați devenit ba furioși, ba geloși.

Nu vă agățați de trecut

Lăsați trecutul în urmă cât mai repede posibil, altfel vă veți obosi grav sufletul. Oricât de mult ați încerca, trecutul nu se poate schimba, așa că nu vă agățați de el. Dacă veți retrăi mereu momentele grele, nu veți avansa niciodată în viață. Chiar nu vedeți că sufletul nu mai poate suporta atâta durere și suferință și vrea o schimbare? Nu veți reuși să o faceți atât timp cât veți fi cantonați în trecut. Și pentru că sufletului îi plac doar gândurile și vorbele pozitive, încetați să fiți cei mai mari critici ai propriei persoane. Dacă veți încerca să vă convingeți singuri că nu meritați anumite lucruri, sufletul nu-și va mai găsi locul. Știați că sufletul poate simți nedreptatea? De acest lucru vă veți da seama dacă, în încercarea de a le fi pe plac unora sau altora și de-i ajuta mereu pe alții, veți constata că mulți profită. Indiferent cât vreți să vă faceți singuri să credeți că nu vă pasă de ce spune lumea, negativismul altora vă va atinge sufletul. Iar sufletul se întristează cel mai mult atunci când nu primiți răspunsurile pe care le așteptați. Nu îi lăsați pe cei din jur să vă folosească. Trebuie să înțelegeți că aveți valoare și nimeni pe lumea asta nu are dreptul să profite.

Lăsați-l să își împlinească destinul

Aveți oameni toxici în viață? Atunci nu trebuie să vă mire faptul că v-a obosit sufletul. Sigur că e greu să îi dați la o parte, după o perioadă în care ați fost împreună, dar dacă nu o veți face, sufletul nu-și va reveni. Iar dacă aveți o relație care nu funcționează așa cum ar trebui, spuneți cât mai repede stop. Lăsați sufletul să-și împlinească destinul și nu faceți lucruri doar pentru că vreți să vă umpleți timpul. Dacă nu veți trăi propria aventură, sufletul nu se va liniști. Nu spuneți minciuni, pentru că sufletul va obosi. Faceți ceea ce vă place cu adevărat și nu încercați să vă prefaceți că sunteți altceva sau altcineva. Trebuie să rețineți faptul că sufletul reacționează la răspunsurile pe care i le dați, așa că încercați să nu-l dezamăgiți.

Eliminaţi orice lucru care vă stoarce de energie

Iubiți-vă așa cum sunteți, acceptați-vă cu bune și cu rele, pentru că este într-adevăr cel mai bun lucru pe care să îl dați sufletului. Odihniți-vă mereu când aveți nevoie. Închideți telefonul, faceți tot ce vă place. Vreți doar liniște, nimic altceva? Faceți o baie fierbinte, ascultați muzica preferată și stați doar lângă oamenii pe care îi iubiți. Echilibrați-vă energia și eliminați din viață tot ce vă stoarce de energie, concentrându-vă doar pe gânduri pozitive. Fiți creativi, reîncărcați-vă energia folosind cristale, curățați-vă aura și meditați ori de câte ori simțiți nevoia.