Main menu

header

882 10 1de Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea

Terapia Fohow combină tehnicile tradiționale din medicina chineză cu realizările științei moderne în bioinformatică, bioenergie și neurologie. Principiul funcționării sale se axează pe studiul meridianelor din medicina tradițională chineză. Fiecare meridian alimentează cu energie câte un organ (inima, rinichii, plămânii și altele). Cele 12 meridiane distribuie energia în organism, ajutând la îmbunătăţirea stării de sănătate prin echilibrarea acestuia. Cum pot fi ameliorate sau vindecate multiple afecțiuni prin această metodă terapeutică, aflaţi de la Marlena Scarlat (medalion), psiholog și terapeut holistic (www.fortavietii.ro).

Dispozitivul este sigur și are efect imediat

882 10 2- Ce reprezintă terapia Fohow?

- Terapia Fohow este o metodă nouă în România, inofensivă, eficientă şi cu foarte puține contraindicaţii. Aceasta combină principiile medicinei tradiţionale chineze cu cele ale reflexologiei și cu tehnologia. Medicina tradițională chineză consi- deră că blocajul meridianelor energetice este responsabil de apariția afecțiunilor în organism, iar 80% dintre bolile cronice sunt cauzate de blocajele energetice. Aceasta este esența culturii medicinii chineze de mii de ani. Terapia Fohow integrează acupunctura, presopunctura, masajul Gua Sha, moxibustia (plante terapeutice care degajă căldură prin ardere), fiind o metodă sigură și eficientă, ce acționează asupra punctelor de pe meridianele corpului uman prin metode de fizioterapie specifice. Odată ce meridianul este curățat și circulația sângelui este îmbunătățită, inflamația dispare și corpul se vindecă.

- Mai exact, cum se realizează această terapie?

- Terapia Fohow constă într-o tehnică de masaj realizată cu ajutorul unui aparat de fizioterapie ce generează un curent de joasă frecvență. Terapeutul poartă o pereche de mănuși speciale, țesute din fire cu ioni de argint, cu efect antibactericid și antiinflamator, care în contact cu corpul uman, ce are mulți electroliți și microelectroliți buni conductori de electricitate, în combinație cu apa, ajută la vindecare din interior. Mănuşile sunt conectate la acest aparat. Masajul propriu-zis constă în mișcări pe traseul meridianelor, cu opriri pe anumite puncte de pe acestea. Tensiunea de ieșire a dispozitivului este de opt volți. Dispozitivul convertește impulsurile electrice în biocurenți care coincid cu încărcătura electrică a celulelor umane, fiind sigur pentru client și pentru terapeut. Acest dispozitiv are un efect imediat, masajul restaurând energia celulară. Impulsul ajunge la sistemul nervos central, iar creierul eliberează endorfine pentru a favoriza efectul analgezic. Astfel, odată ce energia bio-electrică Fohow acționează asupra organismului, se poate atenua sau elimina orice tip de durere.

- Ce simte clientul pe parcursul procedurii?

- În funcție de dezechilibrul energetic, clientul poate simți, în timpul terapiei, vibrație, căldură, relaxare, eliberare. Pe tot parcursul procedurii, el are posibilitatea să-și regleze singur intensitatea terapiei, prin intermediul unei telecomenzi.

„Deblochează şi întăreşte energia rinichilor”

882 10 3- Ce efect are o şedință de masaj cu aparatul Fohow asupra organismului?

- Beneficiile masajului Fohow sunt multiple pentru organism. O şedinţă de terapie contribuie la eliminarea toxinelor, îmbunătățeşte circulația sângelui şi oxigenarea celulară, accelerează metabolismul (efect de slăbire şi tonifiere musculară), crește activitatea celulară, întăreşte imunitatea și susţine capacitatea organismului de a se vindeca. Masajul Fohow reduce edemele, eli- mină durerea, întăreşte sistemul osteo-articular și al mușchilor, reglează sistemul nervos central și sistemul de secreție internă, îmbunătățeşte calitatea somnului, elimină stagnarea sângelui, corectează postura coloanei vertebrale, modelează corpul și are efect de drenaj limfatic.

- Cum pot fi eliminate energiile în dezechilibru cu ajutorul acestei proceduri?

- Terapia are un efect amplu de eliberare şi purificare emoţională, dar şi de microvibraţie celulară, deblocând şi întărind energia rinichilor (mărirea forţei vitale a organismului - energia Qi). Cu ajutorul acestei proceduri, se pot elimina energiile în dezechilibru, care creează toxine atât fizice, cât și psihice, în sistem. Un concept fundamental în terapia meridianelor este reprezentat de polaritate, acea proprietate a unui corp de a avea doi poli: unul pozitiv şi unul negativ. Practic, echilibrul poate fi menţinut prin circulaţia liberă a energiei Qi, în lipsa anomaliilor energetice, care sunt cauzate de interferenţele sociale, de stresul sub toate aspectele sale.

„Elimină insomnia”

- Pe termen lung, care sunt beneficiile acestei terapii pentru organism?

- Ședințele de masaj Fohow fac parte din categoria terapiilor de avangardă din România. Terapia reglează pH-ul corpului, activând sistemul imunitar, ceea ce contribuie la prevenirea, tratarea și vindecarea afecțiunilor. Beneficiile acestei terapii sunt nenumărate: purifică și detoxifică organismul, reglează sistemul digestiv, stimulează metabolismul, corectează eventualele dezechilibre, ameliorează durerea, elimină insomnia, tratează prostata și are rol de tonifiere a musculaturii. Masajul Fohow are efect antiîmbătrânire, reduce ridurile și liniile fine, îmbunătățind aspectul tenului. Efectele terapeutice excepționale nu se opresc aici. Terapia tratează anemia, constipația, hemoroizii, artrita, spondiloza cervicală, sindromul de umăr înghețat, amorțeala membrelor superioare și inferioare, leziunile țesuturilor moi, leziunile osoase, tumorile benigne, miopia, psoriazisul, țiuitul în urechi. De asemenea, are rolul de a înlătura vertijul, de a regla tensiunea arterială și de a scădea nivelul glicemiei și al colesterolului, precum și de a ameliora stările de nervozitate. În plus, purifică sângele și ajută la creșterea activității celulare. Cu alte cuvinte, masajul Fohow favorizează echilibrarea întregului organism.

- Câte ședințe de terapie Fohow sunt necesare pentru a ameliora sau vindeca aceste afecțiuni?

- Sunt necesare trei serii a câte zece ședințe. Acestea se pot realiza în decurs de un an. Mai exact, primele zece ședințe se vor realiza zilnic. Apoi se face o pauza. Ședințele din cea de-a doua serie se vor face o dată la două zile, iar cele din cea de-a treia serie, o dată pe săptămână. Între serii se fac pauze a căror durată se stabilește în funcție de fiecare caz în parte.

Metoda este utilizată în ameliorarea sau înlăturarea durerilor, având rolul de a creşte activitatea la nivel celular

„Terapeutul poartă o pereche de mănuși speciale, țesute din fire cu ioni de argint, cu efect antibactericid și antiinflamator, care în contact cu corpul uman, ce are mulți electroliți și microelectroliți buni conductori de electricitate, în combinație cu apa, ajută la vindecare din interior“

„Echivalează cu 500 de flotări“

- Care sunt avantajele masajului realizat pe meridian față de alte tipuri de masaj terapeutic?

- Este important de menționat că o ședință de terapie Fohow echivalează cu 50 de masaje clasice, 500 de flotări, 60 de minute de detoxifiere limfatică, eliminarea a 4,1 grame de toxine din organele interne. De asemenea, masajul Fohow corespunde unei alergări de 10 kilometri. Masajul pe meridian este rapid, sigur și eficient, îmbunătățește energia Qi, restabilește echilibrul Yin-Yang în organe, tonifică mușchii și compensează lipsa de energie în organism. Acesta este un masaj de reabilitare și relaxare, care înlătură oboseala, contribuind la scăderea în greutate și la ameliorarea sau vindecarea multor boli.

- Ce contraindicaţii are terapia?

- Aceasta nu poate fi aplicată persoanelor care au stimulator cardiac sau implanturi metalice, celor cu tromboză (cheaguri de sânge în vasele de la nivelul brațelor sau picioarelor), cu forme de cancer în stadiu avansat, femeilor însărcinate şi copiilor sub 8 ani.