Main menu

header

de Claudia Stan

Trăim în secolul vitezei, în care ştiinţa a progresat până la pragul supertehnologizării, în care omul se luptă să supravieţuiască unor maladii teribile şi să răpună virusuri din ce în ce mai puternice… Dar, în acelaşi timp, mulţi se întorc la origini, la chemările străbune, la ştiinţele străvechi, dovedind că viitorul este cu totul altul decât ni l-am imaginat. Vedem în jurul nostru din ce în ce mai mulţi suferinzi, care nu-şi mai găsesc vindecarea în medicina clasică şi speră în tămăduire cu ajutorul terapiilor complementare. Acest lucru este posibil! Şi încă mult mai uşor decât ne-am închipui. Una dintre cele mai la îndemână tehnici este real reiki, ce foloseşte Energia, Lumina universală pentru echilibrare şi pentru vindecare. Despre „tainele” tehnicii radiante ne va vorbi Florentina Ionescu, terapeut specializat în terapii complementare.

Vindecarea prin Energia universală
- Ce ne puteţi spune despre tehnica radiantă?
- Tehnica radiantă sau real reiki face parte din tehnicile energetice folosite în scop de tratament, întreţinere, şi nu numai. În principiu, este vorba despre accesarea Energiei universale, necreate, a Luminii interioare, prin intermediul unor simboluri executate cu palmele, ce au fost „acordate“. E ca la un aparat de radio, când vrei să prinzi o frecvenţă anume şi atunci învârţi de un buton: radioul, ce este fiinţa umană, trebuie „calibrat” pentru acea frecvenţă, prin aceste acordaje ale palmelor. În principiu, este vorba despre aplicarea palmelor, timp de minimum cinci minute, pe fiecare dintre cele 12 poziţii (patru la cap, patru pe faţa corpului şi patru pe spate) de pe corpul propriu sau al pacientului. Pentru accesarea Luminii interioare se folosesc şi anumite simboluri, efectuate la începutul şedinţei, dar şi în timpul ei. Simbolurile pot fi folosite şi pentru a lucra la distanţă, pentru o altă persoană, proiect, situaţie etc. Şedinţele de tehnică radiantă nu presupun o anumită concentrare, algoritm mental, poziţie a pacientului sau orice altceva care să condiţioneze aplicarea tehnicii. De aceea poate fi folosită cu succes nu numai ca atare, de sine stătătoare, dar şi în combinaţie cu tratamente medicale sau complementare.

„Putem avea acces la trecut şi la viitor”
- Căror afecţiuni se adresează o astfel de terapie? La ce ne ajută mai exact?
- Tehnica radiantă contribuie la echilibrarea organismului pe toate structurile, ceea ce poate conduce şi la vindecarea a numeroase afecţiuni, numărându-se printre puţinele tehnici ce pot fi aplicate în orice situaţie şi pentru orice problemă. Energia necreată, Lumina interioară, are propria sa inteligenţă, „ştie” unde trebuie să se ducă şi cum trebuie să acţioneze pentru a rezolva o anumită problemă. Rezultatul va apărea nu ca urmare a comenzii mele: „Vreau să mă vindec de cutare”, ci pentru că acea vindecare face parte din Planul divin, este în acord cu Binele universal, cu legile de protecţie ale Vieţii. Este unul dintre motivele pentru care tehnica radiantă nu poate fi folosită în scopul de a face rău cuiva. De asemenea, prin această modalitate pot trimite Lumina unor proiecte viitoare, ce urmează să fie realizate sau unor situaţii din trecut. Timpul nu există, el este doar o noţiune subiectivă, prin urmare, din punct de vedere energetic, putem avea acces la trecut şi la viitor prin momentul actual. La fel putem lucra şi pentru persoane care au plecat din această existenţă sau pentru cele ce vor veni…

- Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgem pentru a simţi beneficiile tehnicii radiante?
- Pentru a simţi beneficiile terapiei, o persoană trebuie să o practice sau să apeleze la cineva care o foloseşte. Oricine poate face cursuri în acest sens şi poate experimenta singur, pe sine însuşi, cum funcţionează. Cum spuneam, tehnica radiantă poate fi practicată de oricine, oricând şi pentru orice. Nu are contraindicaţii, limitări sau condiţionări. Nu există recomandări speciale pentru folosirea ei, în sensul de anumite boli, probleme etc. Se poate folosi ca atare sau în combinaţie cu alte tratamente sau terapii, avantajul fiind că va contribui la o echilibrare/vindecare mai rapidă.
Metodă de combatere a stresului

- Câte şedinţe sunt necesare pentru a ne „curăţa” organismul?
- Nu există un număr anume de şedinţe, cum nu există nici riscul de „supradozaj”. În principiu, este bine să ne gândim la minimum 12, dar acest număr este strict orientativ. Fiecare este o fiinţă unică, având propriile sale reacţii. Dacă două persoane au aceeaşi afecţiune, nu vor reacţiona identic la aceeaşi terapie sau la acelaşi tratament medicamentos. Unii au nevoie de mai mult, alţii de mai puţin, unora le este suficientă o singură procedură, alţii au nevoie să combine mai multe etc. Prin urmare, putem spune că se vor face atâtea şedinţe cât este nevoie pentru ca problema pentru care lucrăm să fie rezolvată. Însă nu trebuie să uităm că tehnica radiantă poate fi folosită şi în scop de prevenţie, de echilibrare, de menţinere a stării de sănătate, de combatere a stresului etc. Prin această procedură putem spune că „anulăm” factorii ce au provocat sau pot cauza îmbolnăvirea noastră. Dacă lucrurile par a nu se schimba după terapia prin tehnica radiantă sau altceva, nu înseamnă că tehnica este proastă, ci că acea persoană nu este pregătită să primească vindecarea. Boala este a noastră, în interiorul nostru, prin urmare de acolo trebuie să vină şi vindecarea. Din exterior primim doar ajutor în munca pe care o facem singuri, cu noi înşine, de a ne modifica modul cum trăim, gândim şi simţim, pentru că nu am fi ajuns într-o situaţie dificilă dacă „drumul” era corect. Nici Dumnezeu nu trece peste liberul arbitru al omului, ci îi dă posibilitatea să aleagă, cu atât mai puţin are voie de un terapeut să „forţeze” o vindecare pe care pacientul nu o doreşte cu toate structurile sale.