de Cătălina Tăgârţă
Mai ales după vârsta de 30 de ani, în corpul fiecărui om se acumulează celule moarte şi toxine, care pot da naştere la numeroase boli. În această situaţie, helaţioterapia poate fi de mare ajutor. E o terapie mai puţin cunoscută, care duce la eliminarea metalelor grele din organism, echilibrează funcţiile fiecărui organ, purifică sângele şi previne multe probleme de sănătate. Codruţ Ţuţu (foto), medic în medicină generală, specialist în acupunctură şi apifitoterapie la Fundaţia Pirasan, ne-a spus mai multe despre helaţioterapie.
Extrage metalele grele şi surplusul de calciu din corp
- Domnule doctor, ce este helaţioterapia?
- Helaţioterapia este o metodă terapeutică utilizată în medicina tradiţională, în special pentru extragerea din organism a metalelor grele, a surplusului de calciu şi pentru eliminarea reziduurilor prin sistemul renal. Specialiştii în medicina tradiţională aplică această metodă pentru dizolvarea calcifierilor de orice dimensiune, oriunde ar fi localizate în organism, pentru refacerea elasticităţii şi permeabilităţii vaselor sangvine, pentru echilibrarea funcţiilor fiecărui organ, pentru purificarea sângelui şi eliminarea toxinelor acumulate în corpul bolnavului.
- Cum acţionează aceasta?
- După vârsta de 30 de ani, în corpul uman se acumulează depozite de celule moarte şi toxine, ceea ce alterează activitatea celulară şi accelerează procesul de îmbătrânire. Helaţioterapia acţionează la nivel celular prin refacerea membranei celulare (ceea ce va restabili şi echilibrul metabolic intracelular), opreşte distrugerea celulelor şi îmbunătăţeşte oxigenarea inimii prin creşterea aportului de oxigen la nivel cardiac şi revigorarea vaselor sangvine. Astfel, această terapie are efecte spectaculoase în tratamentele pentru stoparea îmbătrânirii şi întinerirea organismului.
Acupunctură combinată cu plante medicinale
- Cum se desfăşoară, mai exact, o astfel de şedinţă şi cât durează?
- În medicina tradiţională, metodologia de aplicare a helaţioterapiei respectă procedurile practicate în medicina tradiţională egipteană. Medicul stimulează anumiţi centri energetici prin tehnici speciale de acupunctură, iar apoi aplică tampoane îmbibate cu extracte din plante medicinale, ce conţin nutrienţi şi substanţe bioactive, care acţionează pentru purificarea sângelui şi detoxificarea organismului. Se administrează şi anumite formule fitoterapeutice, individualizate în funcţie de afecţiunile bolnavului tratat.
- Pentru ce boli e recomandată procedura?
- În primul rând este recomandată în scop profilactic, pentru echilibrarea organismului şi menţinerea stării de homeostazie, cât şi pentru întinerirea organismului. Când dezechilibrele din organism intră deja în sfera patologicului, metoda terapeutică helaţio este recomandată în special bolnavilor care au suferit accidente vasculare cerebrale, persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, bolnavilor de diabet, osteoporoză şi alte boli ale sistemului osteo-articular, celor care prezintă pierderi de memorie, în resorbţia tumorilor benigne şi tratarea cancerului. De asemenea, helaţioterapia este aplicată cu succes în afecţiuni provocate de fumatul excesiv, alcool, toxicitatea crescută a mediului înconjurător şi de intoxicarea cu metale grele.
„Nu există efecte adverse sau contraindicaţii”
- Există efecte adverse ori contraindicaţii?
- Utilizând metodologia tradiţională, cu preparate naturale, se evită complicaţiile ce pot apărea prin procedura efectuată în medicina alopată. Dacă terapia este aplicată corect, nu există efecte adverse sau contraindicaţii.
- Mai trebuie folosită în paralel cu alte terapii/tratamente?
- Procedura în sine include şi administarea unui tratament fitoterapeutic, cu extracte din plante medicinale. Nu sunt necesare alte terapii suplimentare.
- Cât timp durează şedinţele?
- Durata tratamentului se stabileşte în funcţie de afecţiunile de care suferă pacientul, de starea organismului său şi de ritmul de funcţionare a organelor, de capacitatea de regenerare a organismului şi aşa mai departe. Poate dura de la câteva luni până la câţiva ani în cazurile mai grave. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul nostru www.pirasan.ro.
Denumirea de „helaţioterapie” vine de la cuvântul „hela”, din greacă, înseamnă cleşte şi sugerează acţiunea principală a terapiei: extragerea metalelor grele, toxice sau radioactive şi a surplusului de calciu. Apoi, transformarea lor în compuşi netoxici, care se elimină uşor pe cale renală. Originile acestei terapii se regăsesc în medicina tradiţională a Egiptului Antic.
• În funcţie de tabloul clinic al pacientului şi de complexitatea afecţiunilor sale, durata unei sesiuni de tratament variază între 5 şi 30 de minute. Se aplică din trei în trei zile, între 50 şi 100 de proceduri.