Main menu

header

Cine mănâncă multă varză nu face cancer

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Consumată de mii de ani, varza s-a dovedit a fi cel mai puternic antidot al celulelor canceroase. Eficienţa maximă este obţinută prin consumarea sucului crud, dar şi varza murată formează o floră ce nu îngăduie evoluţia tumorilor maligne. Prin complexul de vitamine B, dar şi prin sărurile şi mineralele pe care le conţine, varza reglează tensiunea şi energizează, contribuind la detoxificarea organismului şi la întărirea imunităţii. Maica Nifona, de la Mănăstirea Viforâta, ne-a dezvăluit aceste efecte miraculoase ale verzei.

Read more: Cine mănâncă multă varză nu face cancer

Fructul noni reglează tensiunea arterială

de Daniela Anton

De mai bine de 15 ani, fructul noni a devenit cunoscut în lume şi ca preparat natural terapeutic, disponibil sub formă de suc sau de sirop. Substanţele conţinute de noni, ce nu se mai regăsesc în nicio altă sursă naturală, s-a dovedit ştiinţific că ajută la prevenirea şi tratarea unor afecţiuni precum diabetul, hipertensiunea şi chiar cancerul.

Read more: Fructul noni reglează tensiunea arterială

Leguma longevităţii: sparanghelul

de Gabriela Bunea

Cunoscut şi sub denumirea de „hrana regilor”, sparanghelul este o legumă delicioasă, cu o mulţime de proprietăţi benefice pentru organism, fapt pentru care trebuie introdus în mod obligatoriu în dieta noastră. Totodată, sparanghelul este considerat leguma care deţine secretul longevităţii.

Read more: Leguma longevităţii: sparanghelul

Scorţişoara previne atacurile de cord

de Carmen Ciripoiu

Originară din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat în bucătărie, fiind folosită de mii de ani ca medicament. Printre beneficiile aduse sănătăţii se numără calmarea indigestiei, menţinerea unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric, a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale.

Read more: Scorţişoara previne atacurile de cord

Leacuri din bucătărie

de Ana Trifan

Dacă aveţi o răceală, v-aţi deranjat la stomac sau v-a apărut o erupţie cutanată puteţi găsi oricând salvarea, rapid şi ieftin, prin dulapurile din bucătărie.

Read more: Leacuri din bucătărie

Ardeiul iute luptă cu tumorile

de Gabriela Niculescu

Ardeiul iute este un remediu natural foarte bun pentru a ţine celulita la distanţă, dar cea mai importantă calitate a sa este că substanţa principală conţinută, capsaicina, ajută la amorţirea durerii. Atunci când atinge limba, receptorii durerii sunt activaţi, de aceea se simte senzaţia de arsură. Apoi însă senzaţia ajută la calmarea altor dureri din corp.

Read more: Ardeiul iute luptă cu tumorile

Sucul de ceapă, folositor în cistită

de Liliana Simidon

Cistita reprezintă o inflamaţie a vezicii urinare, care cel mai adesea este cauzată de o infecţie bacteriană. Această problemă este frecventă la femei (o femeie din patru face cistită cel puţin o dată), din cauza faptului că uretra este mai scurtă, iar agenţii ce o pot infecta ajung foarte repede în vezică. Cistita poate fi acută (trecătoare) sau se poate croniciza, de aceea trebuie luate cât mai rapid măsuri pentru vindecarea acesteia, preferabil cu remedii naturiste.

Read more: Sucul de ceapă, folositor în cistită

Scleroza multiplă, combătută cu boabe de porumb

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Porumbul, crud sau copt, are efect împotriva stresului, ajutând la buna funcţionare a sistemului nervos, la remedierea afecţiunilor musculare, dar şi la producerea globulelor roşii, de care organismul are nevoie. Efectul detoxificant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil evoluţia afecţiunilor hepatice chiar şi după instalarea cirozei. Uleiul, boabele de porumb sau mămăliga duc la ameliorarea sau chiar la vindecarea cardiopatiei ischemice şi a psoriazisului. Părintele Porfirie de la Neamţ ne-a făcut cunoscute aceste remedii naturiste, din dorinţa ca oamenii să recurgă la tratamente dintre cele mai simple şi eficiente.

Read more: Scleroza multiplă, combătută cu boabe de porumb

Cura de gutui întăreşte sistemul imunitar

de Daniela Anton

Gutuile sunt unele dintre cele mai aromate şi mai parfumate fructe ale toamnei, fiind recomandate mai ales în sezonul rece. Consumul acestora aduce o serie de beneficii sănătăţii, datorită conţinutului important în săruri de magneziu, de fier şi de potasiu. Gutuile sunt bogate şi în principii bioactive, cum ar fi taninul, pectinele, precum şi în vitamine (A, B, C şi PP). Iată la ce sunt bune gutuile...

Read more: Cura de gutui întăreşte sistemul imunitar

Planta sfântă vindecătoare: busuiocul

de Gabriela Bunea

Busuiocul este una dintre plantele considerate sfinte, dar şi un semn al regalităţii. Originar din India şi folosit de mii de ani, este o plantă medicinală aromatică, ce s-a răspândit rapid în toată lumea, datorită calităţilor sale vindecătoare.

Read more: Planta sfântă vindecătoare: busuiocul

Soluţie pentru digestie lentă: sucul de măcrişul iepurelui

de Carmen Ciripoiu

Acoperă solul pretutindeni în pădurile noastre cu un covor de frunze de un verde deschis, presărat cu flori albe, delicate. Măcrişul-iepurelui, căci despre el este vorba, cu puternice efecte vitaminizante, este un excelent reconfortant şi stimulent al digestiei.
Dacă suferiţi de digestie dificilă consumaţi timp de o săptămână, înainte de masă, salată de măcriş. Aceasta are darul de a accelera digestia, de a stimula secreţia de salivă şi de sucuri gastrice. Pentru vindecarea eczemelor şi a erupţiilor,  dar şi în caz de lipsă de poftă de mâncare este recomandat sucul de măcriş. Mod de preparare: se ia un pumn cu frunze proaspete, se pun într-un mojar şi se adaugă 50 ml apă. Se pisează foarte bine, apoi se filtrează. Compoziţia obţinută se bea pe stomacul gol. Frunzele de măcriş se pot consuma şi sub formă de salată, cu puţin ulei. Sunt un excelent vitaminizant şi tonic aperitiv.

Read more: Soluţie pentru digestie lentă: sucul de măcrişul iepurelui