Main menu

header

Mesteacănul, arborele vieţii

de Gabriela Bunea

Originar din Siberia, mesteacănul este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru capacităţile sale deosebite în tratarea diverselor afecţiuni, atât interne, cât şi externe. Printre proprietăţile terapeutice se numără cele antiseptice şi antimicrobiene, mesteacănul fiind un foarte bun adjuvant în bolile de rinichi, ale vezicii urinare, ficatului sau ale căilor respiratorii.

Read more: Mesteacănul, arborele vieţii

Liliacul atotvindecător

de Gabriela Bunea

Liliacul este un arbust, foarte apreciat pentru florile sale minunate şi parfumate, dar şi pentru tratarea diverselor afecţiuni. Ne bucurăm de frumuseţea florilor de liliac în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem, din păcate, puterile vindecătoare.

Read more: Liliacul atotvindecător

Remedii verzi ce vă scapă de gingivită

de Gabriela Niculescu

Sângerarea gingiilor este primul semn ce vă poate duce cu gândul la o posibilă gingivită. Dacă observaţi în plus şi o transformare a nuanţei gingiilor, de la culoarea naturală spre roşu-violaceu, este foarte probabil ca problema să se agraveze. Cauza este placa bacteriană ce se formează la nivelul gingiilor, ce duce la inflamare. Dacă nu o trataţi la timp, gingivita poate evolua spre parodontoză, o boală ce se finalizează cu pierderea dinţilor.

Read more: Remedii verzi ce vă scapă de gingivită

Mierea de iarbă-neagră, tratament pentru anemie

de Gabriela Niculescu

Mierea de iarbă-neagră este produsă de albine din nectarul de iarbă-neagră. Aceasta este o plantă comună care se găseşte pe vaste terenuri silicioase, unde formează, în anumite locuri, un covor continuu sub pinii maritimi, o specie aparte de conifere.

Read more: Mierea de iarbă-neagră, tratament pentru anemie

Menta înlătură senzaţia de balonare

de Liliana Simidon

Meteorismul, cunoscut şi sub numele de balonare, este cauzat de incapacitatea organismului de a digera hrana corespunzător. Astfel, în momentul digestiei se formează gaze, ce sunt eliminate prin flatulenţă şi eructaţii (râgâit). Din fericire, prin cunoaşterea unor trucuri în alimentaţie şi cu ajutorul anumitor plante puteţi scăpa de această neplăcere.

Read more: Menta înlătură senzaţia de balonare

Ceaiul care învinge cancerul: Essiac

de Gabriela Niculescu

Ceaiul Essiac a fost utilizat din anul 1922 de o soră medicală din Canada, pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni grave, iar formula originală i-a fost transmisă de un vraci indian. Plantele aflate în compoziţia acestui preparat curăţă sângele şi hrănesc celulele individual, îmbunătăţindu-le rezistenţa şi integritatea. Acestea au ajutat mii de persoane din toată lumea să-şi recapete sănătatea fără a avea efecte negative.

Read more: Ceaiul care învinge cancerul: Essiac

Rădăcina de osul-iepurelui apără rinichii

de Gabriela Niculescu

Numită în diferite părţi ale ţării dirmotin, asudul calului sau sălăştioară, osul-iepurelui e o plantă medicinală care nu ar trebui să lipsească din farmacia casei. A nu se confunda cu o plantă asemănătoare, numită în popor umbra-iepurelui. În scopuri medicinale, de la osul-iepurelui se foloseşte doar rădăcina, care se recoltează toamna târziu, chiar şi în timpul iernii sau începutul primăverii. Proprietăţile acestei plante sunt în mod deosebit diuretice şi depurative.

Read more: Rădăcina de osul-iepurelui apără rinichii

4 plante ce vin de hac alergiilor

de Gabriela Niculescu

Alergia este o stare de reactivitate crescută a organismului din cauza alimentelor, bacteriilor, medicamentelor, unor agenţi fizici sau diferitelor substanţe chimice alergizante, precum şi a unor factori de mediu, precum praf, polen, seminţe de păpădie sau puf de plop. Alergiile se pot manifesta prin diverse simptome, de la cele mai uşoare - înroşirea ochilor, lăcrimare, mâncărime a nasului şi a ochilor, umflarea feţei, strănut - până la cele mai grave, precum urticaria, eczemele, edemele, pruritul, astmul şi altele. Vă prezentăm câteva specii de plante şi ceaiuri medicinale ce ameliorează simptomele alergiilor.

Read more: 4 plante ce vin de hac alergiilor

Acai, fructul miraculos

de Gabriela Bunea

Originare din pădurile amazoniene din Brazilia, Acai sunt fructele unei specii de palmier, a cărui boabe au un conţinut de 90% seminţe şi doar 10% pulpă. Cu secole în urmă, aceste fructe reprezentau principala sursă de hrană a brazilienilor. Astăzi, acest fruct este considerat unul dintre alimentele cele mai naturale din lume, cu proprietăţi curative deosebite, care ar trebui inclus în orice dietă sănătoasă.

Detoxificare cu lămâi

de Elena Şerban

Lămâile sunt fructe-vedetă, ce pot fi folosite la gătit, la prepararea sucurilor sau a prăjiturilor şi la ceaiuri. Mai nou, o serie de staruri de la Hollywood apelează la o dietă de detoxificare cu lămâi. Aceasta nu alungă numai toxinele, ci şi aproape 9 kg într-o lună.

Read more: Detoxificare cu lămâi

Şofranul luptă cu obezitatea

de Cătălina Tăgârţă

Cel mai scump condiment din lume, şofranul, nu încetează să uimească. Folosit în prezent la prepararea produselor de patiserie şi în alte mâncăruri, acesta ţine cancerul la distanţă cu ajutorul antioxidanţilor puternici pe care îi conţine. În plus, menţine inima sănătoasă, îmbunătăţeşte vederea, este un excelent afrodiziac şi, mai nou, este o veritabilă „pastilă” de slăbit.

Read more: Şofranul luptă cu obezitatea