Main menu

header

Avocado reglează tensiunea arterială

de Daniela Anton

Avocado este un aliment sănătos şi, în plus, are un gust foarte bun. Este cunoscut pentru substanţele sale nutritive, precum vitaminele A, C, B6, E, K, acid folic, cupru, potasiu şi magneziu.

Read more: Avocado reglează tensiunea arterială

Bananele vă scapă de aciditatea la stomac

de Ana Trifan

Aciditatea şi arsurile de stomac sunt cauzate de prezenţa unei cantităţi prea mari de acid în stomac, ceea ce duce la iritarea tractului gastrointestinal. Rezultatul este o durere puternică. Arsurile la stomac sunt determinate de o tulburare stomacală numită reflux gastroesofagian. Cantitatea de acid din stomac creşte atât de mult, încât ajunge să urce spre esofag, iar persoana afectată simte dureri în capul pieptului.

Read more: Bananele vă scapă de aciditatea la stomac

Feciorica luptă împotriva cistitei

de Adela Stăncescu

Denumită şi săpunaş sau sincerică, planta poate fi întâlnită în America de Nord şi în Europa. În ţara noastră se găseşte în apropierea apelor curgătoare, în locuri nisipoase şi pe prundişuri. Tulpina ei creşte întinsă la sol şi formează tufe dese, iar florile sunt mici, de culoare verzui.

Read more: Feciorica luptă împotriva cistitei

Agrişele vă lecuiesc de ameţeli

de Gabriela Niculescu

Ameţelile trădează afecţiuni ce necesită îngrijire imediată. Dezechilibrul corporal şi afectarea câmpului vizual sunt doar două dintre simptomele ameţelii pe care le putem trata acasă, iar efectele sunt imediate.
Dacă stările de ameţeală sunt frecvente şi îşi fac simţită prezenţa de fiecare dată când coborâţi din pat sau când vă ridicaţi brusc de pe scaun, ceaiul de coada-şoricelului vă va ajuta să le îndepărtaţi. Se bea o ceaşcă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Read more: Agrişele vă lecuiesc de ameţeli

O buruiană ce măreşte puterea de concentrare

de Anda Postolache

Planta numită popular buruiana surpăturii şi ştiinţific Scleranthus annuus este răspândită în ţara noastră, putând fi găsită şi în locuri cultivate, dar mai ales în prundişurile râurilor şi în zonele însorite şi nisipoase. Este recomandată pentru efectele sale echilibrante la nivel psihic, fiind de ajutor persoanelor cu anumite deficienţe în privinţa capacităţii de a lua decizii.

Read more: O buruiană ce măreşte puterea de concentrare

Leac pentru răceală: usturoiul

de Liliana Simidon

Răcelile sunt provocate, de cele mai multe ori, de contactul unui rinovirus cu mucoasa nazală. Când nu sunt tratate la timp şi scapă de sub control, chiar şi cea mai banală răceală se poate transforma în bronşită sau în pneumonie. Dacă aveţi această problemă puteţi apela la remedii naturiste, indicate în locul medicamentelor obişnuite.

Read more: Leac pentru răceală: usturoiul

Fructele şi legumele negre apără de cancer

de Cătălina Tăgârţă

Dacă alimentele de culoare verde ocupau până de curând locul întâi pe listele nutriţioniştilor, se pare că, mai nou, acestora li se alătură şi fructele şi legumele negre. Despre acestea, specialiştii spun că sunt bogate în antioxidanţi, ce s-au dovedit eficienţi în prevenţia diabetului, bolilor de inimă şi cancerului.

Read more: Fructele şi legumele negre apără de cancer

Merele, sănătate la îndemână

de Dana Purgaru

Deşi suntem năpădiţi de zăpadă, ne putem bucura de un adevărat izvor de sănătate oferit de natură: merele. Se găsesc din belşug în pieţe, sunt româneşti, sunt gustoase, sunt pline de nutrienţi, iar potrivit specialiştilor nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Read more: Merele, sănătate la îndemână

Esenţa de citronella vindecă infecţiile

de Ana Trifan

Citronella este o plantă ce creşte în mai multe ţări şi insule din Asia Pacifică. Are o aromă înţepătoare şi bogată de citrice, de unde i s-a tras şi numele. Uleiul esenţial are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un bun antibacterian, antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, antiinflamator sau deodorant. În plus, este folosit şi ca aromă în industria alimentară, pentru alimente şi băuturi. Citronella este însă apreciată în primul rând pentru efectele sale medicinale.

Read more: Esenţa de citronella vindecă infecţiile

10 întrebuinţări miraculoase ale ghimbirului

de Ana Trifan

În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru că acest condiment-minune a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi s-a arătat de folos în tratarea a numeroase probleme ale organismului.

Read more: 10 întrebuinţări miraculoase ale ghimbirului

Germenii de grâu, un vârf de vitalitate

de Ana Trifan

Germenii de grâu sunt cea mai bună sursă de vitamina E cunoscută până acum. Potrivit publicaţiei de specialitate americane „Journal of Epidemiology”, consumul regulat de vitamina E protejează împotriva apariţiei cancerului. Alt beneficiu pe care îl aduce această vitamină este că acţionează ca un protector al metabolismului celular, asigurând o viaţă mai îndelungată pentru ţesuturi şi încetind, în acest fel, pocesul de îmbătrânire.

Read more: Germenii de grâu, un vârf de vitalitate