Main menu

header

Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer

de Elena Nedelcu

Printre primele fructe româneşti apărute pe piaţă se numără şi căpşunile. Aceste fructe conţin multe vitamine şi minerale, au puţine calorii, sunt dulci în mod natural şi sunt bogate în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Căpşunile au şi un conţinut mare de vitamine A, B şi C, săruri minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf şi iod. Adăugând la dieta dumneavoastră fructele proaspete, fie în salate, în sosuri sau ca atare, ele reprezintă un mijloc perfect de a vă întări organismul şi sistemul imunitar.

Read more: Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer

Plante potrivite pentru femei

de Ana Trifan

Rosemary Gladstar, considerată părintele medicinei naturiste în Statele Unite ale Americii, a realizat un top al celor mai benefice plante pentru femei. Iată care sunt acestea şi în ce afecţiuni sunt indicate.

Read more: Plante potrivite pentru femei

Detoxificaţi-vă ficatul cu flori şi fructe de soc

de Mariana Borloveanu

Socul este absolut mirific prin mireasma pe care florile sale albe sau verzi-gălbui o degajă la început de iunie. Atât în folclorul românesc, dar şi în cel european, socul este considerat o miraculoasă plantă de leac. Calităţile terapeutice ale socului sunt apreciate încă din Antichitate, florile plăcut aromate ale acestuia fiind foarte căutate pentru calităţile lor vindecătoare. Recoltarea lor se face când inflorescenţa este perfectă şi nu se scutură.

Read more: Detoxificaţi-vă ficatul cu flori şi fructe de soc

Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

de Daniela Purgaru

Agaricus Blazei Murill este o ciupercă despre care se spune că a revoluţionat lumea medicală internaţională. De doi ani, ea este prezentă şi pe piaţa din România, sub forma unui supliment alimentar 100% natural, Bio-Active MC. Pentru a afla de ce este supranumită „ciuperca lui Dumnezeu” am stat de vorbă cu Daniela Cismaru-Inescu, cea care importă produsul la noi în ţară direct din Japonia.

Read more: Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful

de Eugenia Golub

Cartoful a ajuns în Europa prin secolul al XVI-lea şi reprezintă o importantă sursă de vitamina C, potasiu, magneziu şi fibre. S-a descoperit că în aceste legume se găseşte o cantitate mare de carotenoizi şi de flavonoizi. În plus, cartoful conţine provitamina A, vitamina K (antihemoragică şi antianemică) şi sulf (combate excesul de seboree şi fier). Pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive şi terapeutice, este indicat să se consume fiert sau copt, şi nicidecum prăjit în grăsime.

Read more: Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful

Cireşele amare apără colonul

de Eugenia Golub

Cireşele amare sau negre sunt cel mai des folosite în terapie, deoarece au o acţiune mai complexă, faţă de cele roşii. Prin conţinutul lor mare de flavonoizi, pigmenţi antocianici, vitamina C, potasiu, magneziu şi fier, au efecte antioxidante foarte puternice. Ele se consumă la temperatura camerei, de preferinţă pe stomacul gol, cu 15-30 de minute înainte de masă. Doza zilnică terapeutică este de un kilogram pe zi, mâncate în două-trei reprize, timp de minimum trei săptămâni. De asemenea, sucul obţinut din aceste cireşe este indicat în diverse afecţiuni. Se consumă zilnic o jumătate-un litru de suc, în cure de două-patru săptămâni.

Read more: Cireşele amare apără colonul

Vegetale care ţin colesterolul sub control

de Anda Postolache

Colesterolul mărit este o problemă des întâlnită în special în a doua parte a vieţii, deşi nu-i ocoleşte nici pe tineri atunci când nu ţin cont de ceea ce mănâncă.
Pentru ca valorile colesterolului să ajungă la limite normale este indicat consumul următoarelor alimente: cerealele integrale, vegetalele din familia cruciferelor (conopidă, broccoli), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa şi usturoiul. Fructele şi legumele proaspete conţin antioxidanţi şi deci împiedică formarea colesterolului. În plus, vă dau energie şi au un aport considerabil de vitamine şi de minerale.

Read more: Vegetale care ţin colesterolul sub control

3 ponturi pe săptămână (274)

- Pentru a calma durerile de muşchi sau de încheieturi, aplicaţi de două-trei ori pe zi o cremă care conţine capsaicină (substanţă inclusă în ardei iute), pe care o puteţi lua de la farmacie sau de la plafar.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (274)

Scăpaţi de retenţia de apă cu infuzie de mesteacăn

de Liliana Simidon

Hidropizia reprezintă acumularea anormală de apă în organism. Obstrucţia şi insuficienţa venoasă pot determina această retenţie de lichide la nivelul picioarelor şi apare, în general, la persoanele care suferă de varice. Membrele inferioare se umflă şi devin dureroase mai ales seara, iar starea generală este una de oboseală. Plantele pot fi de ajutor în această situaţie.

Read more: Scăpaţi de retenţia de apă cu infuzie de mesteacăn

Ridichile vă redau energia

de Mariana Borloveanu

Trufandalele de sezon sunt de o varietate de netăgăduit şi au invadat tarabele pieţelor într-o cromatică aparte. Ridichea roşie, pe care o mai cunoaştem sub numele de ridiche de lună sau de primăvară, are un gust răcoritor şi uşor picant şi este o adevărată binefacere pentru organismul împovărat de toxine.

Read more: Ridichile vă redau energia

Sucuri naturale făcute în casă

de Mariana Borloveanu

Indiferent de starea de sănătate a fiecăruia, nimic nu este mai preţios decât o porţie consistentă de vitamine din fructe şi legume, care are menirea să revitalizeze organismul oricui pentru întreaga zi. De aceea vă oferim o multitudine de reţete pe care le puteţi prepara singuri acasă, simplu şi uşor.

Read more: Sucuri naturale făcute în casă