Main menu

header

Humusul opreşte tumorile

de Mariana Borloveanu

Humusul este o salată sau un aperitiv specific ţărilor arabe, care, pe lângă savoarea conferită consumatorilor, are şi un efect tămăduitor. Năutul, ce este ingredientul de bază al preparatului, face ca orice tumoare în fază incipientă să stagneze, şi asta se datorează carbohidraţilor pe care leguma rehidratată îi conţine. Vă propunem una dintre cele mai eficiente reţete de humus, care, consumată din două în două zile, timp de trei luni, va stopa evoluţia unor eventuale tumori.

Read more: Humusul opreşte tumorile

Uleiul de măsline versus Alzheimer

de Elena Şerban

Grecii sunt renumiţi pentru faptul că trăiesc mult şi bine. Au o sănătate în general de fier şi se simt în formă până la adânci bătrâneţi. De vină, după cum susţin ei, ar fi chiar uleiul de măsline. Se pare că nu e doar părerea lor. Astfel, conform unor studii recente, un anumit antioxidant prezent în acest produs poate încetini distrugerile ce apar în creier şi conduc la declanşarea maladiei Alzheimer.

Read more: Uleiul de măsline versus Alzheimer

Efedra scade febra

de Claudia Stan

Efedra (Ephedra sinica) este o plantă folosită cu încredere în medicina tradiţională chinezească. Originară din Asia, poate fi găsită şi în România, sub formă de tufe, şi este veşnic verde.

Read more: Efedra scade febra

3 ponturi pe săptămână (266)


- Dacă aveţi o senzaţie de greaţă, un ceai din frunze de roiniţă va rezolva această problemă într-un timp scurt.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (266)

Inhalaţiile cu ceai de muşeţel luptă cu alergiile

de Liliana Simidon

Primăvara şi-a intrat în drepturi, toată natura s-a trezit la viaţă. Acest fapt este un motiv de mare bucurie, dar nu poate fi „gustat” din plin de persoanele cu alergii. Statisticile atestă faptul că un sfert dintre români suferă sau au suferit măcar o dată în viaţă o criză alergică. Acestea se aseamănă de multe ori cu astmul.

Read more: Inhalaţiile cu ceai de muşeţel luptă cu alergiile

Seminţele de brânca-ursului redau fertilitatea

de Ana-Maria Cocea

Brânca-ursului (Heraclea sphondylium) are frunzele mari de un verde închis, flori albe şi seminţe late, cu un miros foarte pătrunzător şi un gust picant. Planta preferă pădurile luminoase şi umede şi se dezvoltă pe marginea apelor, în locuri foarte curate, având proprietăţi revigorante şi tonice. Pe lângă faptul că au o aromă delicată, seminţele au o putere curativă, asemănătoare cu a ginsengului, pentru că redau tinereţea biologică şi fertilitatea, reglează activitatea sistemului nervos şi ajută la refacerea capacităţii funcţionale a rinichilor.

Read more: Seminţele de brânca-ursului redau fertilitatea

Vindecaţi copiii de răceală cu produse naturale

de Elena Şerban

Virozele, răcelile şi gripele ar putea fi ţinute la distanţă de micuţi dacă părinţii ar întrebuinţa şi preparate pe bază de plante. Este chiar păcat să folosim produsele naturale doar în cazul adulţilor, când şi pentru copii sunt la fel de importante. E chiar mai indicat să îi învăţăm pe cei mici să nu ia medicamente pentru orice boală.

Read more: Vindecaţi copiii de răceală cu produse naturale

Oţetul din cidru de mere versus petele de bătrâneţe

de Elena Nedelcu

Remediile naturiste au mare căutare în zilele noastre. Sunt mult mai ieftine şi mai practice faţă de produsele gata preparate şi îmbuteliate, dar şi mult mai ecologice şi mai sigur de folosit. De exemplu, ce s-ar putea întâmpla dacă folosiţi oţet din cidru de mere? Nimic rău, în schimb veţi avea o multitudine de beneficii atât de ordin cosmetic, cât şi de sănătate. Ceea ce trebuie precizat este faptul că oţetul este un produs complet natural, pe care îl puteţi realiza şi în casă. Pentru a şti cum să îl utilizaţi, vă dăm câteva sfaturi utile.

Read more: Oţetul din cidru de mere versus petele de bătrâneţe

Scoarţa de ulm curăţă sângele în luna lui Prier

de Ana-Maria Cocea

Coaja de ulm se recoltează de pe lujeri la începutul lui aprilie, înainte ca frunzele să ajungă la maturitate. La câteva minute după recoltare, coaja se mărunţeşte cât mai bine şi apoi se lasă la înmuiat (timp de 12 ore) într-un pahar cu apă, la care se adaugă 100 mililitri de alcool medicinal de 90 de grade. Din preparatul de coajă de ulm se ia câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure de 30 de zile.

Read more: Scoarţa de ulm curăţă sângele în luna lui Prier

Întăriţi-vă sistemul imunitar cu quinoa

de Claudia Stan

Quinoa este o plantă ce a stârnit controverse în rândul specialiştilor în diete alimentare. Aceasta se află la graniţa dintre cereale şi ierburi, deci pseudocereală, dar conţine proteine mai valoroase decât cele din carne. A fost un aliment primordial pentru incaşi, ei numind-o „cereala-mamă”.

Read more: Întăriţi-vă sistemul imunitar cu quinoa

Chimionul, antidotul anemiei

de Ana Trifan

Chimionul, cu mirosul şi gustul său puternice, este unul dintre condimentele de bază în multe dintre bucătării. Puţini ştiu însă că are şi numeroase calităţi curative. De sute de ani, seminţele şi pudra sunt folosite pentru a trata o întreagă serie de boli.

Read more: Chimionul, antidotul anemiei