Main menu

header

Fenomene ale naturii rare şi spectaculoase

730 25 5de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Credeați că doar apusurile și răsăriturile pot fi de-a dreptul spectaculoase? Nicidecum, pentru că natura are darul de a crea o capodoperă în multe locuri pe pământ. Iată care sunt cele mai spectaculoase și mai rare fenomene ale naturii despre care se cunosc foarte puține lucruri.

Read more: Fenomene ale naturii rare şi spectaculoase

Limba mielului curăţă plămânii de mucus

730 27 7de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Ori de câte ori vă îmbolnăviți și nu tratați problema în mod corespunzător, în plămâni se acumulează o cantitate mare de mucus care provoacă de la o simplă tuse la probleme respiratorii și chiar congestie. Iată cum puteți elimina mucusul din plămâni folosind remedii naturale.

Read more: Limba mielului curăţă plămânii de mucus

Lumea de dincolo de Lume Sălbaticii modernităţii

730 27 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

În ciuda procesului tehnologic și a dezvoltării urbane, există, încă, populații care au refuzat să se civilizeze, optând pentru un trai neschimbat de sute de ani. Acești indivizi trăiesc la nivel tribal, ca în Epoca de Piatră și pot fi găsiți în desișurile junglei, acolo unde se încăpățânează să se ascundă. Văzând imaginile care îi înfățișează sau citind despre ei, ai impresia că asiști la proiecția unui film SF, dar ei continuă, totuși, să trăiască într-o realitate aflată departe de înțelegerea noastră.

Read more: Lumea de dincolo de Lume Sălbaticii modernităţii

Apple pregăteşte deschiderea maşinii cu telefonul sau cu ceasul

730 31 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Intrată de câțiva ani buni în lumea viitorului automobilelor, compania fondată de regretatul Steve Jobs a patentat o tehnologie care le va permite posesorilor de mașini să-și deschidă vehiculele fără cheie sau cartelă, doar cu ajutorul iPad-ului sau ceasului Apple.

Read more: Apple pregăteşte deschiderea maşinii cu telefonul sau cu ceasul

Este durerea ceva real sau totul este în mintea noastră?

729 10 1de Adrian Barna şi Daniel Alexandrescu

Durerea se simte ca o lovitură de cuţit direct în inimă. Dar apoi vindecarea se simte ca vântul, atunci când zburați. Nu puteți avea aripi, însă vindecarea este acel lucru care vă face să vă simţiți ca şi cum ați avea.

Read more: Este durerea ceva real sau totul este în mintea noastră?

Trăsăturile pe care le moştenim de la părinţi fără să ştim

729 11 1de Sorin Dumitrescu şi Florica Pintea

Genetica ne influențează viața mai mult decât credem. Modul în care arătăm este, evident, moștenit de la părinți sau de la alte rude apropiate. Unii am moștenit culoarea ochilor tatălui, forma buzelor mamei, nasul bunicului și așa mai departe. Numai că mai sunt și alte trăsături despre care nu știam că sunt tot moștenire de la părinți sau chiar de la bunici.

Read more: Trăsăturile pe care le moştenim de la părinţi fără să ştim

Artişti celebri care au devenit taţi foarte târziu în viaţă

729 28 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Decizii conștiente sau întâmplări fericite, unii artiști au experimentat sentimentul de a fi tați destul de târziu în timpul vieții. Unii în jurul vârstei de 50 de ani, iar alții chiar aproape de 70 de ani. Cert este că, în unele cazuri, o dată porniți, artiștii au făcut chiar mai mulți copii.

Read more: Artişti celebri care au devenit taţi foarte târziu în viaţă

Roboţii sunt capabili să dezvolte prejudecăţi proprii

729 31 1de Călin Popa şi Florica Pintea

A gândi în stereotipuri sau a emite păreri și judecăți despre alții părea până nu demult un apanaj al oamenilor, dar un studiu recent a venit să dea fiori celor care se pregătesc să dea piept cu prezența mașinăriilor peste tot: roboții pot dezvolta prejudecăți proprii.

Read more: Roboţii sunt capabili să dezvolte prejudecăţi proprii

Romania frumoasa

728 2 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

„Puntea“ care uneşte percepţia senzorială obişnuită cu una intuitivă

728 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Specialiștii în științe paranormale spun că nu există persoană care să nu se nască cu capacități parapsihologice și, chiar dacă nu le exercită pentru a le dezvolta, extrasensibilitățile pot apărea în tot felul de moduri, de la o bănuială sau o intuiție, până la forma unui semnal auditiv. Sunt însă și persoane care pot retrăi istorii personale sau ale altora, doar prin intermediul unui obiect. Este vorba despre psihometriști, adică acei oameni pentru care obiectele pot vorbi sau, mai pe înțelesul tuturor, cei care achiziționează informații cu ajutorul obiectelor.

Read more: „Puntea“ care uneşte percepţia senzorială obişnuită cu una intuitivă

Recorduri mondiale incredibile

728 18 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

La prima vedere, a căuta să fii faimos pare un lucru normal. Cum reușesc unele persoane să-și vadă visul cu ochii? Stabilind recorduri mondiale, în fața cărora chiar și cuvintele celor mai mari oameni de știință pălesc.

Read more: Recorduri mondiale incredibile