de Simona Soare şi Claudia Mîţoi
Terapia de cauzalitate, cu remediile bio-energo-informaționale Ageo Products Line (APL), este utilizată pentru reactivarea, restructurarea și resetarea intracelulară sistemică, aceasta restaurând o stare de sănătate optimă. În ce afecțiuni este benefică această terapie, aflați de la terapeutul holistic Cătălina Păun (medalion; număr de telefon: 0773.387.965).
Read more: Tehnica are la bază remedii bio-energo-informaţionale, care promovează conceptul de fizică...de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Oamenii de știință nu mai prididesc să vădească abilități extraordinare ale creierului uman, rămas și azi un mare mister și o sursă extraordinară de informații. Unul dintre cele mai uimitoare efecte ale adevăratei puteri a acestui organ unic este cel numit placebo - pe scurt, felul în care creierul se poate convinge singur de ceva…
Read more: Şocanta putere a minţii umane Efecte extraordinare ale placebode Camelia Onciu
Tratamentul nevralgiilor prin stimularea electrică a nervilor este o terapie care începe să prindă contur și la noi, odată cu introducerea unor dispozitive inovatoare, cu rezultate promițătoare. Practic, aceste terapii și dispozitive recent intrate în dotarea clinicilor din România încearcă să alunge durerea cu ajutorul curentului electric. Pare de speriat, dar în realitate este vorba despre curenți de joasă frecvență, iar pacientul simte doar niște furnicături. Beneficiile, însă, sunt mari.
Read more: Neurostimularea, o nouă terapie contra nevralgiilorde Georgiana Mihalcea
Terapia senzorială cumulează diferite metode de terapie prin lumină, vibrație, muzică, obiecte plăcute la atingere, folosind armonia adusă de camera senzorială pentru a ajuta copilul să se adapteze la mediul înconjurător. Psihologul Ștefana Nica, de la Centrul Psiho-Logo-Med, Oradea (www.psihologi-oradea.ro), ne-a mărturisit că are un impact pozitiv asupra abilităților de concentrare și a comportamentului. Este parte integrantă a recuperării copiilor cu tulburări din spectrul autist, ADHD, deficit de intelect sau tulburări sensitive, venind în complementarea terapiei kinetice.
Read more: Combină muzica, vibraţiile, luminile şi obiectele plăcute la atingere Psiholog Ştefana Nica:...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Când vine vorba despre dezvoltare personală și de atingerea obiectivelor, mulți oameni cred că este nevoie de planuri și de acțiuni grandioase și de pași mari. Dar adevărul este că micile obiceiuri practicate zilnic sunt cele care modelează în mod real viitorul, grație puterii lor asupra psihicului uman.
Read more: Micile rutine ale marilor succese Obiceiuri de câteva minute care schimbă întreaga viaţăde Georgiana Mihalcea
Terapia PECS este un proces pe termen lung, iar rezultatele pot fi observate treptat pe măsură ce copilul sau adultul își dezvoltă abilitățile de comunicare. Psihologul clinician Delia Plugariu (medalion), de la Centrul Psiho-Logo-Med, Oradea (www.psihologi-oradea.ro), ne-a mărturisit că acestea pot varia semnificativ de la o persoană la alta în funcție de vârstă, nivelul de dezvoltare, nevoile individuale ale persoanei, frecvența sesiunilor de terapie și implicarea continuă a părinților sau îngrijitorilor.
Read more: Psiholog Delia Plugariu: „Scopul principal al terapiei PECS este să ofere unei persoane cu...de Georgiana Mihalcea
Țara noastră a fost binecuvântată cu zone cu ape termale, izvoare minerale și aer cu calități curative unde, indiferent de vârsta pe care o avem, ne putem bucura de tratament, relaxare și odihnă. Cele mai multe dintre aceste stațiuni sunt asezate în zone absolut pitorești în mijlocul naturii, unde liniștea devine o formă de terapie. Vă prezentăm astăzi 5 din cele mai vizitate stațiuni balneare de la noi, la care vă puteţi caza și trata indiferent de anotimp.
Read more: 5 staţiuni balneare din România ce pot fi vizitate şi în sezonul recede Simona Soare şi Claudia Mîţoi
Arta Ebru are o istorie bogată, care se întinde de-a lungul mai multor secole. A fost inițial dezvoltată în Asia Centrală, iar apoi a fost preluată în Imperiul Otoman, în special în cadrul culturii turcești. Ce presupune și ce beneficii are această tehnică artistică tradițională aflați de la Mustafa Oz (foto), președintele Asociației Pentru Dialog și Valori Universale (www.advu.ro).
Read more: Arta care combină tehnica şi creativitatea, pentru a realiza desene pe apă Mustafa Oz: „Ebru...de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Râsul este un limbaj universal, o abilitate specifică doar oamenilor și care transcende granițele culturale. Râsul poate transforma o zi plictisitoare într-una vibrantă, dar este mult mai mult decât simplă manifestare a distracției: râsul este terapeutic, beneficiile sale certe pentru sănătatea fizică și psihică fiind demonstrate de oamenii de știință.
Read more: Tratament eficient şi ieftin, la îndemâna oricui Marile beneficii terapeutice ale râsuluide Georgiana Mihalcea
Ho’oponopono este o tehnică de vindecare bazată pe conceptul de iertare. Inițial, practica a fost efectuată de preoții Kahuna pentru a rezolva problemele de sănătate ale familiei. Este menită să corecteze, prin pocăință, rugăciune, mărturisire și iertare, tulburările sau greșelile oamenilor - cele care provoacă boala -, adică să corecteze comportamentul negativ. Marlena Scarlat (foto sus), psiholog și terapeut holistic la cabinetul Forța Vieții (www.fortavietii.ro), din localitatea Bistrița, județul Neamț, ne-a dezvăluit faptul că, în mod tradițional, metoda a fost folosită în familie pentru a rezolva probleme de relații și boli, astfel încât rugăciunea și iertarea să restabilească echilibrul între membrii săi, dizolvând astfel boala, tensiunea, problema etc.. provocate de comportamentul negativ.
Read more: Practica ar trebui combinată cu fosfenele pentru creşterea beneficiilor Terapeut holistic Marlena...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Peste 25 de milioane de americani trăiesc cu sindromul colonului iritabil, iar în Marea Britanie, cel puțin 13 milioane de oameni suferă de această afecțiune. Cum tabloul clinic este foarte personalizat, tot mai mulți pacienți apelează la metode care să nu implice medicație, iar recent, în prima linie a luptei cu aceste simptome au intrat terapiile specifice hipnozei, autosugestia și terapiile cognitive-comportamentale.
Read more: Dincolo de medicamente… Hipnoterapie şi autosugestie în tratamentul sindromului colonului iritabil