Nu există loc în care să se lăfăie mai bine brambureala ca în sfaturile de slăbire auzite la orice colţ de stradă. Au apărut specialişti în regimul alimentar câtă frunză, câtă iarbă, numiţi specialişti fiindcă ei au citit câteva pagini din cărţi dubioase sau s-au uitat pe internet. Ce mâncăm este o treabă de o uriaşă importanţă. Ce punem în farfurie decide în mare măsură dacă suntem sănătoşi sau ne buşesc bolile. Tocmai de aceea trebuie să urmăm indicaţiile date de nutriţioniştii adevăraţi, care se bazează pe temeiuri ştiinţifice. Medicina nutriţiei susţine că este greşit să te înfometezi. Te privezi astfel de elemente indispensabile pentru organism. Eronată este se pare şi ideea de a consuma într-o zi doar mere, în alta să te alimentezi doar cu salată, iar în alta să ai voie doar peşte. În acest fel te văduveşti de glucide, proteine, grăsimi, vitamine, minerale şi oligoelemente. Doctorul Mihaela Ionescu, medic primar la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”, subliniază că o cură nu trebuie să fie o campanie brutală, cu slăbire exagerată în două-trei săptămâni. Regimul alimentar echilibrat pentru obţinerea unei greutăţi normale trebuie să fie o practică continuă... toată viaţa. Dar există o poruncă: mai bine previi obezitatea decât să scapi de ea! Oricum nu trebuie să se facă foamea.
Read more: Cura de slăbire fără dinamită