de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Parfumate, savuroase, cu o textură irezistibilă, perele sunt fructe-vedetă ale toamnei. Pline de pectină și de vitamine, aceste delicii îmbogățesc cu o savoare inegalabilă meniuri surprinzătoare, însoțind cu succes inclusiv cărnurile și transformând diverse feluri de mâncare în adevărate delicii.
Read more: Comorile toamnei în meniuri parfumate Reţete surprinzătoare cu perede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Porumbelul este, neîndoielnic, o delicatesă. Acesta este și motivul pentru care preparatele care îl includ implică un număr mic de ingrediente, sunt simple, dar spectaculoase, menite să evidențieze savoarea și textura unice ale acestui tip de carne.
Read more: Delicatese pentru ospeţe memorabile Reţete rafinate cu carne de porumbelde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Nu este un gând plăcut pentru mulți occidentali, dar alimentația pe bază de insecte câștigă teren cu mare viteză, date fiind provocările generate de creșterea accelerată a populației Terrei și de dificultățile pe care le întâmpină actualele sisteme ale industriei, care se dovedesc nesustenabile. În timp ce o parte a opiniei publice rămâne refractară la ideea de a consuma produse din greieri sau lăcuste, autoritățile europene au aprobat și recomandă acest tip de nutriție. Dar ce spun specialiștii?
Read more: Hrană pentru miliarde de pământeni Produsele pe bază de insecte, viitorul alimentar al omeniriide Camelia Onciu
Drojdia este un ingredient esențial în multe rețete de pâine. O găsim în magazine sub formă de drojdie uscată, o pulbere maro care conține drojdia numită Saccharomyces cerevisiae și care se activează în prezența apei și a zahărului, determinând creșterea aluatului. Poate vă întrebați dacă puteți reproduce acest proces de dospire fără drojdie. Din fericire, există câteva ingrediente care pot substitui cu succes drojdia.
Read more: Cei mai buni înlocuitori pentru drojdiede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Mai ușor de preparat decât îi spune numele - în special cel franțuzesc: crème brûlée - celebra cremă de zahăr ars este în fond un desert ușor, ideal pe timp de vară și suficient de versatil încât să stea la baza mai multor variațiuni pe aceeași temă… delicioasă!
Read more: Un desert delicios şi versatil Reţete irezistibile de cremă de zahăr arsde Roxana Istudor şi Tatiana Solomon
De la modă la sustenabilitate, Africa a început în ultima perioadă să fascineze și să cucerească lumea occidentală cu valorile sale tradiționale unice. În spațiul mirific al Soarelui, culorii, muzicii și peisajelor grandioase, gastronomia ocupă un loc aparte. Meniurile tradiționale africane sunt tot mai populare în toată lumea, grație gustului inedit, simplității cuceritoare și ingredientelor speciale.
Read more: Tradiţie, savoare, gust Cele mai populare preparate africanede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Cei mai mulți oameni iubesc dulciurile. Indiferent că este vorba despre ideea de recompensă pentru creier, de răsfăț culinar sau de degustarea unui preparat complex, aspectuos și plin de arome, desertul este în foarte multe cazuri irezistibil. Cum zahărul s-a dovedit, în ultimii ani, un inamic al sănătății, prăjiturile pot rămâne în meniu și fără acest produs controversat. Și nu sunt cu nimic mai puțin spectaculoase sau gustoase.
Read more: Deserturi spectaculoase şi… sănătoase Reţete de dulciuri fără zahărde Roxana Istudor şi Tatiana Solomon
Denumită popular şi „palma Maicii Domnului”, salvia este o binecunoscută vindecătoare a naturii și, în același timp, un condiment de excepție. Gustul delicat, dulce-amărui, al frunzelor de salvie - desemnată „planta anului” în 2001 de Asociaţia Internaţională a Plantelor - conferă stil și aromă unică oricărui preparat culinar.
Read more: Gastronomie cu stil Reţete speciale cu salviede Roxana-Ioana Ancuța
Yana Demina, în vârstă de 31 de ani este o ucraineancă fugită din calea războiului izbucnit în țara ei natală și refugiată în România. Este căsătorită, are doi copii și, din 27 februarie 2022, s-a stabilit în orașul Satu Mare, împreună cu cei mici, cumnata și copiii acesteia. Este antreprenoare, în trecut confecționa și vindea propria colecție de îmbrăcăminte pentru prichindei, iar acum are mare succes cu produsele de patiserie și cofetărie pe care le face, le promovează online și le vinde românilor din toată țara.
Read more: A fugit din calea războiului şi în România şi-a găsit pasiunea pentru cofetărie Yana Demina: „Noi,...de Ștefania Băcanu
După o finală la sânge, Gabriela Dima a câștigat „MasterChef România” 2022, emisiunea culinară difuzată de PROTV, și a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 50.000 de euro. Radu Dumitrescu, Chef Foa și Joseph Hadad i-au analizat preparatele prezentate în finală, dar și evoluția în cele 20 de săptămâni de concurs și au decis că merită titlul de MasterChef. Gabriela gătește de când se știe, dar nu s-a gândit niciodată că marea ei pasiune se va transforma într-un mod de viață și că îi va aduce și câștiguri financiare. Nici la concurs nu voia să se înscrie, pentru că nu credea că este atât de bună. Dar, odată convinsă de cineva apropiat să facă pasul, și-a dat seama că este exact în locul care trebuie. Am stat la povești cu Gabriela Dima, marea câștigătoare a „MasterChef România” 2022, și am constatat că, pe lângă talentul culinar, are și multe alte calități și îndeletniciri ce merită cunoscute.
Read more: Câştigătoarea „MasterChef“ 2022, la Taifasuri după marea confruntare Gabriela Dima: „Toţi bărbaţii...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Binevenite și delicioase în plină vară, siropurile naturale pot face parte dintr-un cocteil exotic sau pot fi băute pe nerăsuflate, cu câteva cuburi de gheață. Indiferent de preferință, siropurile naturale înmagazinează toată explozia de arome a sezonului cald și oferă organismului comori de nutrienți.
Read more: Savoare şi… vitaminizare Reţete de siropuri naturalede Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Puii de baltă sunt, de fapt, din perspectivă culinară, pulpe de broască, gătite, una dintre cele mai binecunoscute delicatese ale bucătăriilor franceză și chinezească. Pe lângă aspectul exotic al preparatelor pe bază de pui de baltă, această carne are un gust foarte special, o aromă deosebită, o textură situată între pasăre și pește și, mai ales, un conținut bogat de proteine, acizi grași Omega 3, vitamina A și potasiu. Ca urmare, preparatele pe bază de pui de baltă au cucerit întreaga lume.
Read more: Aromă exotică, tezaur de nutrienţi Delicatese cu pui de baltăde Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Unul dintre primele lucruri pe care le face orice turist ajuns în Franța este să se delecteze cu preparatele acestei gastronomii faimoase în toată lumea. Îmbinând uimitor arome și gusturi care alcătuiesc meniuri elegante, bucătăria din Hexagon este mai simplă decât pare, totul fiind o chestiune de stil, originalitate și calitate.
Read more: Simplitate, savoare, stil Reţete franţuzeşti faimoase în toată lumeade Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Sorbetul este un desert extrem de apreciat și cu o istorie îndelungată. Considerat a fi un „strămoș” al înghețatei, acesta reprezintă o alternativă perfectă de răcorire în zilele foarte călduroase, o explozie de arome ale verii, cu un gust irezistibil și cu puține calorii. În plus, se prepară foarte rapid.
Read more: Aromele verii într-o cupă dulce Reţete răcoritoare de sorbetde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Nimic nu unește oamenii ca mâncarea bună. Pentru cei care sunt în căutarea unor gusturi noi, dar totuși clasice, din ingrediente naturale și care înglobează o adevărată cultură a Soarelui, gastronomia Afro-Fusion a devenit un adevărat trend, care cucerește tot mai mulți oameni.
Read more: Un trend culinar cucereşte lumea Gastronomia Afro-Fusion, combinaţii inepuizabile de ingrediente...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
O salată este o opțiune culinară sănătoasă, gustoasă și care furnizează majoritatea nutrienților necesari. Formulele de salată cele mai populare și mai consumate din lume sunt adevărate explozii de arome și culori, proaspete și apetisante, în combinații pentru toate gusturile.
Read more: Explozii de arome şi culori Cele mai populare salate ale lumiide Roxana Istudor şi Flori Pintea
Pentru persoanele care au obiceiul să sară peste micul dejun, dar resimt senzația de foame ceva mai târziu, nutriționiștii recomandă ceea ce este cunoscut sub denumirea de brunch - o combinație între mic dejun și masă de prânz, cu feluri delicioase, consistente, ale căror proteine acumulate mențin sațietatea și astfel susțin efortul de menținere în greutatea optimă.
Read more: Opţiuni delicioase pentru cei care sar peste micul dejun Reţete consistente pentru brunchde Roxana-Ioana Ancuța
Grâul modern nu mai are nicio legătură cu cel pe care îl cultivau și cu care se hrăneau generațiile din trecut. Pentru că este modificat genetic, consumul lui atrage după sine nu doar creșterea în greutate, dar cauzează și alte probleme mai grave, cum ar fi demență, diabet sau artrită reumatoidă. Prin urmare, renunțarea la gluten s-a dovedit științific că are multe beneficii, printre care scăderea în greutate, vindecarea totală sau parțială a diabetului de tip II, vindecarea leziunilor intestinale, rezolvarea problemelor legate de colesterol, îmbunătă- țirea densității osoase, vindecarea psoriazisului sau stoparea căderii părului. Acestea fiind spuse, este evident care sunt plusurile dietei bazate pe alimente fără gluten. Astfel, vă propunem o serie de rețete dulci și sănătoase. Deserturi fără gluten, pentru aceia dintre dumneavoastră care v-ați hotărât să adoptați acest regim.
Read more: Prăjituri fără glutende Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Fragedă, gustoasă, fără colesterol, carnea de fazan este o alternativă excelentă la preparatele pe bază de porc, dar și o delicatesă în sine. Cândva prezentă doar în restaurantele de lux, carnea de fazan este astăzi mult mai accesibilă și, prin versatilitatea deosebită și gustul minunat, poate fi pregătită în cele mai diverse preparate.
Read more: Gust, textură, aromă Reţete apetisante cu carne de fazande Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea
Plină de oameni calzi și prietenoși, Cambodgia este țara cu preparate culinare inedite, bucătarii din această zonă a lumii fiind renumiți pentru mâncărurile incredibile pe care le gătesc, din care nu lipsesc ardeii iuți și usturoiul. Iată câteva preparate cu adevărat desăvârșite din bucătăria cambodgiană.
Read more: Mâncăruri senzaţionale din Cambodgiade Roxana-Ioana Ancuța
Celebra ciorbă rădăuțeană a împlinit anul acesta 40 de ani de când a intrat în rețetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Așa cum sugerează și numele, acest fel de mâncare vine de pe meleaguri rădăuțene, inventatoarea ei fiind o gospodină care în anii ’70 era bucătarul-șef al restaurantului Nordic din Rădăuți, locaţie ce aparținea de Ministerul Turismului. Cornelia Dumitrescu, în vârstă de 76 de ani, este șefa ciorbei rădăuțene, maestru culinar, o femeie care și-a petrecut toată viața în bucătărie, printre aburi îmbietori de supe, tocane și fripturi, şi care ne-a împărtăşit secretul acestui delicios preparat.
Read more: 40 de ani de când a intrat în reţetarul oficial al restaurantelor din Bucovina Cornelia...