de Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Puii de baltă sunt, de fapt, din perspectivă culinară, pulpe de broască, gătite, una dintre cele mai binecunoscute delicatese ale bucătăriilor franceză și chinezească. Pe lângă aspectul exotic al preparatelor pe bază de pui de baltă, această carne are un gust foarte special, o aromă deosebită, o textură situată între pasăre și pește și, mai ales, un conținut bogat de proteine, acizi grași Omega 3, vitamina A și potasiu. Ca urmare, preparatele pe bază de pui de baltă au cucerit întreaga lume.
Read more: Aromă exotică, tezaur de nutrienţi Delicatese cu pui de baltăde Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Unul dintre primele lucruri pe care le face orice turist ajuns în Franța este să se delecteze cu preparatele acestei gastronomii faimoase în toată lumea. Îmbinând uimitor arome și gusturi care alcătuiesc meniuri elegante, bucătăria din Hexagon este mai simplă decât pare, totul fiind o chestiune de stil, originalitate și calitate.
Read more: Simplitate, savoare, stil Reţete franţuzeşti faimoase în toată lumeade Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Sorbetul este un desert extrem de apreciat și cu o istorie îndelungată. Considerat a fi un „strămoș” al înghețatei, acesta reprezintă o alternativă perfectă de răcorire în zilele foarte călduroase, o explozie de arome ale verii, cu un gust irezistibil și cu puține calorii. În plus, se prepară foarte rapid.
Read more: Aromele verii într-o cupă dulce Reţete răcoritoare de sorbetde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Nimic nu unește oamenii ca mâncarea bună. Pentru cei care sunt în căutarea unor gusturi noi, dar totuși clasice, din ingrediente naturale și care înglobează o adevărată cultură a Soarelui, gastronomia Afro-Fusion a devenit un adevărat trend, care cucerește tot mai mulți oameni.
Read more: Un trend culinar cucereşte lumea Gastronomia Afro-Fusion, combinaţii inepuizabile de ingrediente...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
O salată este o opțiune culinară sănătoasă, gustoasă și care furnizează majoritatea nutrienților necesari. Formulele de salată cele mai populare și mai consumate din lume sunt adevărate explozii de arome și culori, proaspete și apetisante, în combinații pentru toate gusturile.
Read more: Explozii de arome şi culori Cele mai populare salate ale lumiide Roxana Istudor şi Flori Pintea
Pentru persoanele care au obiceiul să sară peste micul dejun, dar resimt senzația de foame ceva mai târziu, nutriționiștii recomandă ceea ce este cunoscut sub denumirea de brunch - o combinație între mic dejun și masă de prânz, cu feluri delicioase, consistente, ale căror proteine acumulate mențin sațietatea și astfel susțin efortul de menținere în greutatea optimă.
Read more: Opţiuni delicioase pentru cei care sar peste micul dejun Reţete consistente pentru brunchde Roxana-Ioana Ancuța
Grâul modern nu mai are nicio legătură cu cel pe care îl cultivau și cu care se hrăneau generațiile din trecut. Pentru că este modificat genetic, consumul lui atrage după sine nu doar creșterea în greutate, dar cauzează și alte probleme mai grave, cum ar fi demență, diabet sau artrită reumatoidă. Prin urmare, renunțarea la gluten s-a dovedit științific că are multe beneficii, printre care scăderea în greutate, vindecarea totală sau parțială a diabetului de tip II, vindecarea leziunilor intestinale, rezolvarea problemelor legate de colesterol, îmbunătă- țirea densității osoase, vindecarea psoriazisului sau stoparea căderii părului. Acestea fiind spuse, este evident care sunt plusurile dietei bazate pe alimente fără gluten. Astfel, vă propunem o serie de rețete dulci și sănătoase. Deserturi fără gluten, pentru aceia dintre dumneavoastră care v-ați hotărât să adoptați acest regim.
Read more: Prăjituri fără glutende Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Fragedă, gustoasă, fără colesterol, carnea de fazan este o alternativă excelentă la preparatele pe bază de porc, dar și o delicatesă în sine. Cândva prezentă doar în restaurantele de lux, carnea de fazan este astăzi mult mai accesibilă și, prin versatilitatea deosebită și gustul minunat, poate fi pregătită în cele mai diverse preparate.
Read more: Gust, textură, aromă Reţete apetisante cu carne de fazande Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea
Plină de oameni calzi și prietenoși, Cambodgia este țara cu preparate culinare inedite, bucătarii din această zonă a lumii fiind renumiți pentru mâncărurile incredibile pe care le gătesc, din care nu lipsesc ardeii iuți și usturoiul. Iată câteva preparate cu adevărat desăvârșite din bucătăria cambodgiană.
Read more: Mâncăruri senzaţionale din Cambodgiade Roxana-Ioana Ancuța
Celebra ciorbă rădăuțeană a împlinit anul acesta 40 de ani de când a intrat în rețetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Așa cum sugerează și numele, acest fel de mâncare vine de pe meleaguri rădăuțene, inventatoarea ei fiind o gospodină care în anii ’70 era bucătarul-șef al restaurantului Nordic din Rădăuți, locaţie ce aparținea de Ministerul Turismului. Cornelia Dumitrescu, în vârstă de 76 de ani, este șefa ciorbei rădăuțene, maestru culinar, o femeie care și-a petrecut toată viața în bucătărie, printre aburi îmbietori de supe, tocane și fripturi, şi care ne-a împărtăşit secretul acestui delicios preparat.
Read more: 40 de ani de când a intrat în reţetarul oficial al restaurantelor din Bucovina Cornelia...de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Realizarea unui foie gras este considerată o piesă de rezistenţă a artei culinare franţuzeşti. Pe cât de simplu preparat, pe atât de sofisticat, acest deliciu rafinat, care încântă la superlativ papilele gustative, este considerat parte a patrimoniului cultural al acestei țări și nu lipsește de pe mesele de sărbătoare.
Read more: Rafinament franţuzesc pentru sărbători de poveste Reţete de foie grasde Roxana Istudor şi Flori Pintea
De secole, aurul și argintul au fost folosite ca decor sau garnitură pentru alimente, transformându-le în meniuri somptuoase. Aceste metale comestibile vin astăzi într-o varietate de forme și pot împodobi inegalabil orice preparat, sub formă de foiță, pudră, firimituri, „cioburi” sau spray, pentru o gamă largă de gusturi și potrivite pentru orice ocazie memorabilă.
Read more: Aur şi argint pentru toate gusturile Reţete somptuoase cu metale preţioasede Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Irezistibile, parfumate, dulci sau sărate, cu topinguri care lasă loc fanteziilor culinare, gofrele au un binemeritat loc fruntaș printre alegerile alimentare, cu atât mai mult cu cât reunesc într-o bucătărie veselă toți membrii familiei.
Read more: Dulci sau sărate, simple sau sofisticate… Reţete versatile de gofrede Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Ouăle umplute sunt un antreu foarte popular, delicios și mai ales aspectuos. Cum Sărbătorile de Paște au în centru simbolistica oului, indiferent că doriți să le folosiți pentru a crea un decor de excepție pentru masa festivă sau că vă rămân ouă fierte după trecerea evenimentului, ouăle umplute se prepară simplu și rapid, cu ingredientele preferate și permit un exercițiu nesfârșit al fanteziei culinare personale.
Read more: Antreuri de efect Ouă umplute, delicioase şi decorative, pentru masa de Paştede Roxana-Ioana Ancuța
Ce pot face două mâini dibace? Pot prepara un tip de ciocolată vegană, aromată, naturală, cu efecte terapeutice, antidepresive, sub formă de felicitări sau răvașe cu fructe, frunze și flori și multe alte bunătăți. Asta face Olesea Calmatui, din Republica Moldova, mamă a trei copii, care, la 37 de ani, şi-a găsit o modalitate excelentă de a se relaxa şi de a suplimenta venitul familiei, după ce-i duce pe cei mici la culcare.
Read more: Desert handmade cu dragoste şi flori Olesea Calmatui: „Ciocolata vegană e un antidepresiv veritabil“de Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase şi au o formă interesantă, de stridii. Textura lor cărnoasă este ideală pentru reţetele de post sau pentru dieta vegană, dar se încadrează cu succes și în meniurile cu carne. Delicioase și versatile, pline de compuși benefici pentru sănătate, ciupercile pleurotus se află tot mai mult în prim-planul gastronomiei românești, care le valorifică uriașul potențial de savoare.
Read more: Savoare şi textură Preparate surprinzătoare cu ciuperci pleurotusde Carmen Ciripoiu şi Silviu Ghering
Postul Paștelui este uneori o grea încercare pentru gospodine, care își doresc să pregătească cele mai bune dulciuri care nu conțin ouă, unt ori smântână. Ce spuneți de cornulețe de post fragede și gustoase? Iată câteva rețele care vă vor fi de mare ajutor.
Read more: Cornuleţe de post fragede şi gustoasede Roxana-Ioana Ancuţa
Salata de icre este unul dintre cele mai populare produse culinare de la noi din ţară. Oare există român care să nu fi auzit de ea? Sau există român căruia să nu-i placă salata de icre? Asta… nu ştim, dar ce ştim cu siguranţă este că salata de icre a fost înscrisă, de curând, în registrul European al Specialităţilor Garantate.
Read more: Salata tradiţională cu icre de crap, protejată în UEde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Bucătăria ucraineană oferă o serie de preparate faimoase în toată lumea, unele servite chiar în restaurantele cu pretenții foarte mari, cum este, de pildă, puiul Kiev. Plină de arome puternice și în combinații care confirmă faptul că mâncarea este una dintre plăcerile vieții, gastronomia tradițională din Ucraina este una de esență tare, plină de gust și savoare.
Read more: Gastronomie de esenţă tare Reţete tradiţionale ucrainenede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Originar din America Centrală și sudul Mexicului, papaya este un fruct tropical cu gust dulceag, exotic, deosebit, cu o aromă unică și, foarte important, cu un indice glicemic scăzut. Versatil în gastronomie, acest minunat rod al Pământului este vedeta unor meniuri memorabile.
Read more: „Fructul îngerilor“, versatil şi delicios Reţete exotice cu papayade Roxana Istudor şi Flori Pintea
De fiecare dată când este gătit, creierul oferă o adevărată sărbătoare a gustului. Cu textura și gustul său unic și felul versatil în care se integrează cu celelalte ingrediente pentru un rezultat final spectaculos, această carne foarte specială și-a câștigat renumele de delicatesă.
Read more: Textură unică, gust de excepţie Reţete apetisante de creier