de Valeria Roman
A devenit cunoscută după ce producătorii Pro TV i-au propus să intre în echipa MasterChef, dar trăieşte de 24 de ani în România. Italianca Patrizia Paglieri, care a fost comparată cu Liza Minnelli datorită coafurii identice, a fost dură cu concurenţii care sezonul trecut şi-ar fi dorit să obţină titlul de bucătar profesionist, aşa că a rămas în amintirea lor ca fiind o „scorpie”. La fel de aspră este vedeta chiar şi cu fiul său, Francesco, pe care îl ceartă dacă preparatul nu iese aşa cum ar trebui. Acum o vedem mai puţin la televizor, dar asta nu înseamnă că Patrizia Paglieri nu este la fel de ocupată. Bruneta are mai multe restaurante de care se ocupă personal în Bucureşti. Ca să fie sigură că nimeni nu dă greş în bucătărie, Patrizia încinge chiar ea tigaia şi serveşte oaspeţii la mese. Îi calcă pragul multe nume din showbizul românesc, care negreşit încearcă o porţie de paste, printre alte preparate. Chef Patrizia găteşte de te lingi pe degete, şi tot la fel de delicios vorbeşte limba română. Deşi uneori nu înţelegi tot ce spune, Patrizia compensează prin generozitate şi optimism, astfel că la o întâlnire cu ea nu ai cum să nu-ţi iei porţia de râs, şi neapărat treci pe la piaţă pentru a-ţi procura ingredientele necesare uneia dintre specialităţile sale. Patrizia recunoaşte că ţara noastră a schimbat-o, dar crede că s-a adaptat destul de bine şi poate povesti la nesfârşit despre aventurile sale în bucătărie.
Read more: Patrizia Paglieri: „Niciodată să nu mâncaţi pastele reci sau reîncălzite!“de Valeria Roman
Cu toții ne dorim să avem pe masa de Paşte toate bunătăţile, dar reţetele tradiţionale sunt cel mai căutate şi mai gustoase. Drobul, friptura de miel, stufatul, cozonacul, pasca şi ouăle roşii nu pot lipsi din casa niciunui român. Radu Cristian, chef bucătar la Restaurantul „Cocoşul Roşu”, ne-a împărtăşit cele mai bune trucuri pentru ca preparatele de pe masa festivă să iasă cu adevărat savuroase în bucătăria gospodinelor.
Read more: Deliciile Pascale ale bucătăriei româneştide Roxana Istudor şi Claudiu Melinte
V-ați imaginat vreodată că ați putea avea în față un meniu de patru stele fără să vă murdăriți pe mâini și fără să petreceți ore bune în bucătărie cu tot felul de teste nereușite? Tehnologia mileniului trei se dovedește capabilă de așa ceva și pune la dispoziția consumatorilor aparatul Sous vide.
Read more: Un chef personal Dispozitivul pentru gătit… de la distanţăde Cătălina Tăgârță şi Alexandru Brădescu
Primăvara este cel mai ușor să ții post. Grădinile, la fel ca piețele, sunt pline ochi cu verzituri de tot felul, care vă pot reîncărca bateriile după sezonul rece, vă pot vitaminiza și revigora organismul. Dacă ștevia şi spanacul sunt mai ușor tolerate de mulți, urzicile nu sunt întotdeauna bine văzute. Acest lucru se întâmplă probabil și din pricina modului de gătire. Poate cei mai mulți dintre cei care le refuză nu au încercat încă o rețetă demnă de luat în considerare. Așadar, iată câteva modalități în care puteți să le pregătiți, fără ca persoanele dragi să mai strâmbe din nas când se așază la masă.
Read more: Retetele cu urzici la îndemână în timpul postuluide Gabriela Militaru şi Daniel Alexandrescu
Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.
Read more: Reţete apetisante din filme celebre (2)de Gabriela Militaru şi Claudiu Melinte
Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.
Read more: Reţete apetisante din filme celebre (1)de Carmen Ciripoiu şi Claudiu Melinte
În viziunea călugărilor athoniți, mâncarea a fost întotdeauna privită ca o continuare a rugăciunii. În consecință, atunci când nu vorbesc cu Dumnezeu, aceștia se dedică bucătăriei, iar preparatele lor ar putea uimi chiar și pe cel mai bun chef. Mâncărurile se fac, de regulă, la foc mic, nu conțin carne, ci foarte rar pește, și 200 de zile pe an nu se folosește ulei. Reţetele călugărilor mai au o calitate: sunt ecologice, preparate din ingrediente netratate chimic şi nepoluate.
Read more: Călugării athoniţi, cei mai buni MasterChefide Gabriela Militaru
În 2015, revista „Forbes” l-a poziționat pe chef Gordon Ramsay pe poziția a 12-a a unui top cu cele mai mari câștiguri ale celebrităților. În prezent, milioane de oameni se inspiră din celebrele sale rețete, perfecte pentru orice eveniment.
Read more: Delicioasele reţete ale faimosului chef Gordon Ramsayde Carmen Ciripoiu
Doriți un 1 Martie care să fie de neuitat, iar dumneavoastră să fiți mai apreciată ca niciodată? Răsfățați-vă familia și prietenii cu cele mai gustoase mărțișoare... culinare.
Read more: Mărţişoare... culinarede Raluca Grințescu
Mulți dintre noi bem mai multă cafea decât este recomandat zilnic, iar unele persoane chiar ar trebui să o excludă în totalitate din regimul alimentar de zi cu zi. Totuși, avem nevoie de „avântul” pe care ni-l oferă această băutură cu cofeină, mulți neputându-se lipsi de cafeaua de dimineață. Există însă și alternative sănătoase!
Read more: Băuturi „cu avânt“de Gabriela Militaru
Valentine’s Day este una dintre cele mai romantice zile de peste an, zi în care îndrăgostiții se întrec în a-și face unii altora surprize. Micile cadouri între iubiți își au farmecul lor aparte, însă nu este de neglijat nici masa pe care o servesc cei doi împreună. În funcție de programul fiecăruia, fie că este micul dejun, prânzul sau cina (sau toate trei), preparatele de Valentine’s Day trebuie să fie cu totul speciale.
Read more: Reţete speciale pentru a avea un Valentine’s Day drăgăstosde Raluca Grințescu
Soia verde poate fi uşor confundată cu fasolea verde: se prezintă sub forma unor teci micuţe, în interiorul cărora sunt boabe verzi de soia. Acestea sunt fragede în interior, cu un înveliş crocant, spre deosebire de boabele de soia tradiţionale, uscate şi dure când ajung la maturitate. Soia verde se mai numeşte şi edamame sau fasole mung, şi este un aliment foarte popular în bucătăria asiatică. În ultimii ani, a pătruns însă şi pe piaţa din America şi Europa, fiind preferata multor vegetarieni, pentru că oferă o altă abordare a tradiţionalelor produse din soia.
Read more: O proteină completă: soia verdede Gabriela Militaru
Mai toată lumea adoră cafeaua. De aceea, câteva rețete de băuturi pe bază de cofeină nu pot fi decât binevenite. Mai ales dacă, pe lângă cafea, adăugăm și scorțișoară, ciocolată, lichior sau vanilie.
Read more: Băuturi delicioase cu cafeade Carmen Ciripoiu
Cu o istorie bogată și interesantă, bucătăria germană constituie pentru cei care doresc preparate gustoase și sățioase alegerea potrivită. Dacă în partea de vest a Germaniei s-a păstrat puternica influenţă a Franţei şi Italiei, unde un rol important îl joacă legumele, la sud se mănâncă mai multe grăsimi şi mâncăruri mai consistente, pe bază de carne. De asemenea, nemții au primit foarte multe influenţe din partea bucătăriilor din Ungaria, Rusia, precum și din… România.
Read more: Deliciul gurmanzilor: Bucătăria germanăde Carmen Ciripoiu
Sursă excelentă de vitaminele B1, B6, zinc și potasiu, carnea de curcan este preferata tuturor, inclusiv a persoanelor care urmează diete cu un conținut scăzut de grăsimi.
Read more: Preparate gustoase din carne de curcande Carmen Ciripoiu
După mesele de Crăciun şi de Revelion cu produse tradiţionale bogate în grăsimi, ajutaţi-vă organismul să se detoxifice consumând combinații ușoare de salate, hrănitoare, revigorante și mai ales… delicioase.
Read more: Salate sănătoase care… ţin de foamede Gabriela Militaru
Cel mai bun mod de a-l întâmpina pe Moș Crăciun cum se cuvine este să-l așteptăm cu o masă plină de bucate tradiționale din zona nordică a continentului, adică de la el de acasă. Fie că alegem un aperitiv din Groenlanda sau un fel principal din Norvegia, Moșul va recunoaște și va aprecia imediat.
Read more: Retete inedite pentru Moş Crăciunde Gabriela Militaru
… cu Prosecco
Deși, în principiu, Prosecco este o băutură, vinul spumos cu care se mândresc italienii poate fi orice: de la o gustare după un prânz delicios la accesoriul potrivit pentru o petrecere reușită. Iar când este folosit ca ingredient principal pentru un cocteil, poate fi un adevărat deliciu.
Read more: Cocteiluri delicioase pentru petreceri reuşitede Carmen Ciripoiu
Simplă și extrem de familiară, salata boeuf are povestea ei, presărată cu ingredientele unui film de succes care ne poartă din Rusia până în Spania. Interesanta istorie a acestui preparat adorat demonstrează că banala salată boeuf este parte din istoria și cultura omenirii.
Read more: Un mélange franţuzesc şi rusesc: Salata boeufde Gabriela Militaru
Peștele este rege în bucătăria portugheză, în timp ce regine sunt toate legumele proaspete din care se fac unele dintre cele mai bune tocănițe. Sună apetisant? Atunci ce ziceți de câteva meniuri complete pentru o cină delicioasă, cu accente iberice.
Read more: Meniuri cu mâncare tradiţională portughezăde Carmen Ciripoiu
De undeva, de departe, se simte parfumul unic al Sărbătorilor de iarnă. Este perioada când, din motive religioase sau de sănătate, mâncărurile de post sunt la ordinea zilei. Pot însă aceste preparate să furnizeze nutrienții necesari unei bune funcționări a organismului? Răspunsul categoric este da.
Read more: Preparate gustoase de post