Main menu

header

Priyanka Chopra: „Dacă nu mai intru în vechii pantaloni, trec imediat la salate şi supă“

726 3 1de Călin Popa şi Raluca Ogaru

Priyanka Chopra a câștigat titlul de Miss World în anul 2000. Avea 17 ani și de atunci a devenit un model de succes, o renumită actriță și cântăreață, dar nu numai atât: vedeta indiană este implicată în numeroase acte de caritate și o susținătoare a unor importante proiecte internaționale.

Read more: Priyanka Chopra: „Dacă nu mai intru în vechii pantaloni, trec imediat la salate şi supă“

Variaţiune modernă pe tema postului: Dieta „rapid 800“

725 3 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Cercetări recente au repus „în drepturi” postul și locul său într-o viață sănătoasă, dar nu este vorba despre postul „negru”, ci despre cifra „magică” 800, adică necesarul minim de calorii de care o persoană are nevoie într-o zi pentru a-și procura nutrienții de bază. De la ideea de post a pornit o nouă dietă, numită „rapid 800”, și o ultimă modă care are tot mai mulți susținători.

Read more: Variaţiune modernă pe tema postului: Dieta „rapid 800“

Un dispozitiv pentru sfârşitul regimului?

725 3 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Unul dintre cele mai dificile aspecte ale trecerii la o dietă este semnalul de interdicție care ajunge la creier și care se transformă, în foarte multe cazuri, într-o dorință de „lucruri interzise” chiar mai mare decât cea din pornire. Pentru a întări lupta omului contemporan cu restrângerile pe care și le autoimpune, cercetătorii vin cu un dispozitiv care „umblă la minte”.

Read more: Un dispozitiv pentru sfârşitul regimului?

Olivia Colman s-a îngrăşat 16 kilograme pentru rolul din „Favorita“

724 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Olivia Colman este câștigătoarea Oscarului pentru cel mai bun personaj într-un rol feminin de anul acesta pentru prestația sa din pelicula „Favorita”. Actrița în vârstă de 45 de ani este căsătorită și are trei copii. În plus, este una dintre cele mai complexe actrițe ale momentului, grație abilității sale de a juca în orice gen de film și de a da viață oricărui gen de personaj.

Read more: Olivia Colman s-a îngrăşat 16 kilograme pentru rolul din „Favorita“

Plimbarea zilnică taie pofta de junk food

723 3 2de Călin Popa şi Florica Pintea

În condițiile în care publicitatea la produsele junk-food înconjoară de peste tot omul contemporan, modalitățile de a rezista acestei campanii sunt simple și țin de voința fiecăruia.

Read more: Plimbarea zilnică taie pofta de junk food

„Noua revoluţie a meniurilor“: Dieta banting

723 3 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

După ce, în ultimii ani, mitul evitării grăsimilor pentru scăderea în greutate a fost demolat de studii repetate, tot mai multe persoane au trecut la dieta Banting, bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați, considerată una dintre cele mai eficiente din lume.

Read more: „Noua revoluţie a meniurilor“: Dieta banting

Unealtă împotriva supraalimentării: ghidul portiilor

722 3 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Obezitatea este o realitate epidemică ce pare foarte greu de controlat. În căutare de soluții, experții britanici au alcătuit un Ghid al porțiilor, care să ajute persoanele supraponderale să slăbească sau să le împiedice pe cele care nu au kilograme în plus să le acumuleze.

Read more: Unealtă împotriva supraalimentării: ghidul portiilor

Dieta scandinavă scade riscul de maladii cardiovasculare

722 3 1de Andreea Vasilescu şi Eduard Popa

Ați auzit vorbindu-se până acum despre dieta scandinavă? Așa cum îi spune și numele, el provine din țările nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Acolo este renumit pentru virtuțile sale, până-ntr-acolo, încât este considerat chiar mai bun decât regimul mediteranean.

Read more: Dieta scandinavă scade riscul de maladii cardiovasculare

Tom Hanks s-a ales cu diabet din cauza transformărilor fizice pentru rolurile din filme

721 3 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Tom Hanks are o filmografie de invidiat din care fac parte și pelicule pentru care actorul a trebuit să se pregătească nu doar psihic pentru a intra în pielea personajului. Sunt destul de multe filme în care Tom Hanks apare complet schimbat din punct de vedere fizic. Pentru a portretiza perfect anumite personaje, actorul a fost nevoit, în repetate rânduri, să slăbească sau să se îngrașe. Potrivit unui interviu pe care l-a acordat recent, toate aceste eforturi și-au spus cuvântul și actorul a fost diagnosticat cu diabet.

Read more: Tom Hanks s-a ales cu diabet din cauza transformărilor fizice pentru rolurile din filme

Ce să mâncaţi când sunteţi cu moralul la pământ Dieta împotriva depresiei

720 3 1de Adina Mandiuc şi Carmen Bădulescu

Depresia afectează mai mult de 350 de milioane de persoane, ceea ce înseamnă aproape 5% din populația Globului. Este vorba despre principala cauză pentru care oamenii ajung în imposibilitatea de a munci, în întreaga lume, și afectează mai mult femeile decât bărbații. Numeroase studii recente atestă că există o legătură între depresie și alimentație. Nutriționista Léa Zubiria face, pentru passeportsante.net, câteva recomandări alimentare care pot fi utile în lupta împotriva depresiei și pentru ridicarea moralului, dar care în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască vizita la medic.

Read more: Ce să mâncaţi când sunteţi cu moralul la pământ Dieta împotriva depresiei

Kate Hudson: „Încerc noi moduri de a face sport şi mănânc sănătos“

719 3 1de Gabriela Militaru şi Raluca Ogaru

Kate Hudson este una dintre cele mai simpatice actrițe ale momentului. Mereu veselă și cu o atitudine pozitivă, ea nu s-a sfiit niciodată să facă schimbări în viața ei, astfel încât să fie mereu fericită. Așa se face că la 39 de ani are trei copii cu trei bărbați diferiți și se gândește să se reîntoarcă pe platourile de filmare cât mai curând posibil. Or, pentru asta trebuie să-și muncească puțin fizicul.

Read more: Kate Hudson: „Încerc noi moduri de a face sport şi mănânc sănătos“