Main menu

header

Drew Barrymore a scăpat de 11 kilograme consumând alimente cu efect antiinflamator

780 3 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Actriță, mamă și președintă a companiei „Flower Beauty”, Drew Barrymore este, la 45 de ani și după două nașteri, o adevărată inspirație pentru femeile din întreaga lume. Și asta nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna. Este drept că, de când are cont de Instagram, frumoasa blondă este și mai apreciată pentru că le oferă femeilor ponturi prețioase despre cum să arate și să se simtă bine în pielea lor fără prea mari eforturi. Recent, actrița, a trecut ea însăși printr-o transformare vizibilă, reușind să slăbească 11 kilograme într-un timp scurt.

Read more: Drew Barrymore a scăpat de 11 kilograme consumând alimente cu efect antiinflamator

Neuronii, duşmani în lupta cu kilogramele în plus

779 3 2de Andreea Vasilescu şi Florica Pintea

De foarte multe ori dietele de slăbire nu dau rezultate. Disperaţi, căutăm explicaţii. Ei, bine, iată una destul de plauzibilă. Unii neuroni împiedică organismul să consume prea multă energie atunci când primeşte mai puţine calorii, un fenomen care frânează pierderea de kilograme. Fiinţele vii sunt, majoritatea, campioanele adaptării. La fel şi oamenii, dar uneori asta poate să le joace feste. Evoluţia a scos în evidenţă o particularitate interesantă de a rezista la foamete, dar care, în societăţile moderne, favorizează excesul de greutate: atunci când corpul este supus unui regim, consumă mai puţină energie.

Read more: Neuronii, duşmani în lupta cu kilogramele în plus

Mersul pe loc vă poate ajuta să slăbiţi

779 3 1de Daria Mândru şi Carmen Bădulescu

Mersul este o modalitate simplă de a adăuga mai multă mișcare în viața noastră și de a ne ajuta să mai scăpăm de niște kilograme. Însă în cotextul actual nu mai putem mergem la sală și nici să facem mișcare în aer liber, dar asta nu înseamnă că nu putem să facem sport în casă. Ca să vă adaptați la lipsa de spațiu, puteți încerca mersul pe loc. Cheia pentru a slăbi și de a obține o formă fizică bună este creșterea ritmului cardiac. Fie că mergeți afară sau pe loc, în casă, dacă vă puteți crește ritmul cardiac până la zona 2 sau 3, veți arde mai multe calorii.

Read more: Mersul pe loc vă poate ajuta să slăbiţi

Un mic dejun copios dublează arderea caloriilor

778 3 1de Călin Popa şi Adrian Barna

O cercetare derulată în cadrul Universității Lübeck, din Germania, a adus argumente în plus în favoarea obiceiului de a lua un mic dejun copios, în special din perspectiva menținerii greutății ideale.

Read more: Un mic dejun copios dublează arderea caloriilor

Henry Cavill a pus muşchi şase luni pentru „Superman“

777 3 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Născut la 5 mai 1983, Henry Cavill este unul dintre cei mai în vogă actori ai cinematografiei internaționale. Vedeta britanică afișează nu doar o imagine de excepție, ci și un caracter deosebit, starul demonstrând decență, modestie, spirit civic. Pentru a ajunge să interpreteze roluri principale în pelicule de sute de milioane de dolari, Henry Cavill a depus un efort considerabil, bazat pe o disciplină de fier deopotrivă la capitolul bodybuilding și pe segmentul alimentației.

Read more: Henry Cavill a pus muşchi şase luni pentru „Superman“

Dieta fără apă, o nouă controversă

776 3 3de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Suprasaturata lume a dietelor a mai dat la iveală un regim care a stârnit imediat controverse, cu atât mai mult cu cât câștigă teren, fiind promovat intens de influenceri: dieta fără apă.

Read more: Dieta fără apă, o nouă controversă

Muzica ritmată potenţează eficienţa exerciţiilor fizice

776 3 2de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Pentru foarte multe persoane care fac fitness, muzica este un element central. Un studiu recent vine să nuanțeze impactul muzicii asupra mișcării.

Read more: Muzica ritmată potenţează eficienţa exerciţiilor fizice

Schimbarea orelor de masă îngraşă!

776 3 1de Călin Popa şi Matei Udrea

Foarte multe persoane au obiceiul ca în weekend să se trezească mai târziu și să împingă masa de dimineață mai târziu, spre așa-numitul „brunch”. Specialiștii în nutriție atrag atenția că această schimbare a orelor de hrănire aduce kilograme în plus, chiar dacă se consumă același număr de calorii.

Read more: Schimbarea orelor de masă îngraşă!

Cum reduceţi caloriile ­fără să vă înfometaţi

775 3 1de Daria Mândru şi Nicoleta Gheorghe

Mulți oameni când pornesc în aventura scăderii în greutate încep prin a reduce caloriile consumate. E o tactică cu rezultate pozitive dovedite, care, con- form cercetărilor, e mai eficientă decât să vă bazați strict pe sport pentru a slăbi. Însă multe persoane reduc aportul de calorii atât de drastic, încât le e foame tot timpul. Acest lucru nu numai că e foarte neplăcut, dar nici nu ajută la pierderea în greutate. Cele mai mari șanse de a avea succes în încercarea de a slăbi e să creați un deficit caloric modest și să faceți alegeri alimentare inteligente ca să vă simțiți satisfăcuți, nu înfometați.

Read more: Cum reduceţi caloriile ­fără să vă înfometaţi

Diete la extreme pentru diferite roluri Robert Downey Jr.: „Ţin un regim bazat pe legume şi frunze“

774 3 1de Gabriela Militaru şi Nicoleta Gheorghe

Robert Downey Jr. este, chiar și la 54 de ani, unul dintre cei mai șarmanți actori de la Hollywood, iar asta se datorează și faptului că arată foarte bine. Atent la dieta sa, actorul a fost nevoit să ilustreze prototipul bărbatului fără cusur și grație rolului care l-a consacrat, Iron Man, pe care l-a jucat în nenumărate filme în ultimii zece ani. Pentru a intra în pielea eroului cu supraputeri, actorul a ținut dietă și a făcut sport din greu, ceea ce l-a ajutat nu doar fizic, ci și mental, făcându-l să scape de adicția de droguri de care a suferit toată tinerețea.

Read more: Diete la extreme pentru diferite roluri Robert Downey Jr.: „Ţin un regim bazat pe legume şi frunze“

Mişcarea mondială a desprinderii de cultura dietelor

773 3 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Dieta a ajuns un soi de obsesie planetară, iar mișcarea care promovează ieșirea din această paradigmă și reformularea atitudinii față de hrană capătă tot mai mulți adepți.

Read more: Mişcarea mondială a desprinderii de cultura dietelor