Main menu

header

Medicul Ştefan Tucă: „Chirurgia bariatrică se recomandă celor care trebuie să slăbească şi nu au reuşit prin alte mijloace“

950 3 1de Georgiana Mihalcea și Claudia Mîțoi

Pentru unii oameni, chirurgia bariatrică va fi o opțiune în strategia lor de a gestiona obezitatea. Doctor Ștefan Tucă (medalion), medic primar chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgia bariatrică, atrage atenția că, deși aceste intervenții chirurgicale pot avea efecte majore asupra scăderii în greutate și uneori chiar asupra ameliorării altor probleme de sănătate la cei operați, nivelul de îmbunătățire și succesul pe termen lung rămân totuși strâns legate de nivelul de aderență la recomandările pentru obiceiuri sănătoase în fiecare zi.

Read more: Medicul Ştefan Tucă: „Chirurgia bariatrică se recomandă celor care trebuie să slăbească şi nu au...

Opt obiceiuri care prelungesc viaţa cu decenii

949 3 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Oamenii de știință au identificat opt obiceiuri sănătoase pe care oamenii ar trebui să le înceapă de la vârsta de 40 de ani pentru a-și prelungi durata de viață cu decenii.

Read more: Opt obiceiuri care prelungesc viaţa cu decenii

Dieta Noom, programul „semafor“ bazat pe echilibrul interior

949 3 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Pornind de la principiul echilibrului interior, dieta Noom este un program care împarte alimentele în verzi, galbene și roșii, un adevărat „semafor” gastronomic care semnalează cât de benefice sunt, în funcție de categorie. Pe lângă scăderea în greutate, această dietă este una dintre cele mai frecvent recomandate de nutriționiști, întrucât se bazează pe ingrediente sigure.

Read more: Dieta Noom, programul „semafor“ bazat pe echilibrul interior

Dieta GOLO, alimente întregi pentru o viaţă sănătoasă

948 3 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Unul dintre regimurile care au câștigat rapid în popularitate grație constrângerilor mai reduse este dieta GOLO, concepută de un grup de experți în nutriție care recomandă consumul mai multor alimente integrale și eliminarea treptată a produselor procesate. Adoptat pe termen lung, acest program generează pierderea kilogramelor în plus, evitarea efectului yo-yo și beneficii demonstrate pentru sănătate.

Read more: Dieta GOLO, alimente întregi pentru o viaţă sănătoasă

Copiii care se uită mult la tv pot dezvolta sindromul metabolic la maturitate

948 3 1de Georgiana Mihalcea

Un studiu de la Universitatea din Otago a adus noi dovezi despre faptul că privitul prea mult la televizor în copilărie poate duce la o sănătate precară la vârsta adultă. Cercetarea, condusă de profesorul Bob Hancox, de la Departamentul de Medicină Preventivă și Socială, și publicată de curând în revista Pediatrics, a constatat că acei copii care se uitau mai mult la televizor aveau mai multe șanse de a dezvolta sindrom metabolic când deveneau adulți.

Read more: Copiii care se uită mult la tv pot dezvolta sindromul metabolic la maturitate

Cât de eficiente şi de sănătoase sunt dietele vedetelor

947 3 1de Flori Pintea şi Carmen Bădulescu

Despre curele de slăbire un singur lucru poate fi afirmat fără teama de a greși: nu există o singură dietă eficientă pentru toată lumea. Unii țin regim toată viața, în vreme ce alții își îngăduie din când în când câte o plăcere vinovată. Unii aleg diete eficiente pe termen scurt, pentru a slăbi repede înaintea unui eveniment important din viața lor, în timp ce alții se lasă pe mâinile chirurgilor esteticieni sau, mai drastic, își taie stomacul. Iată cele mai populare diete promovate de vedete şi analizate de experții consultați de editorii de la Geniusbeauty.com.

Read more: Cât de eficiente şi de sănătoase sunt dietele vedetelor

Aşteptat cu nerăbdare să concerteze în România Robbie Williams se menţine în formă cu regim vegetarian, sport şi… abstinenţă!

946 3 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai momentului, Robbie Williams, este așteptat să concerteze la București pe 19 august, iar fanii se obișnuiesc, de ceva vreme, cu un nou look, total spectaculos, al cântărețului. Mult mai subțire, cu mușchii frumos întinși pe osatură, celebrul artist sosește în România într-o formă de zile mari, datorată unei diete vegetariene și organice care l-a schimbat total.

Read more: Aşteptat cu nerăbdare să concerteze în România Robbie Williams se menţine în formă cu regim...

Activităţile se desfăşoară în intervalul iulie-decembrie 2023 Psihoterapeut Alina Ciufu: „«La masă cu mine» este un program de nutriţie şi sport pentru copiii cu tulburări alimentare“ Proiectul a fost demarat recent de Asociația

945 3 1de Georgiana Mihalcea

Zi de Bine, în colaborare cu Alina Manuela Ciufu (medalion), psiholog clinician și psihoterapeut, doctorul Florin Ioan Bălănică, medic nutriţionist, și Andrei Burlacu, kinetoterapeut, maseur și antrenor personal specializat în mișcare funcțională. Psihoterapeutul Alina Ciufu ne-a spus că Asociația pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor de alimentație (APTTA) estimează că peste 400.000 de persoane din România se confruntă cu tulburări de alimentație. Femeile și fetele sunt cele mai afectate de acest lucru, fiind a treia cea mai comună boală cronică în rândul tinerelor.

Read more: Activităţile se desfăşoară în intervalul iulie-decembrie 2023 Psihoterapeut Alina Ciufu: „«La masă...

Scădere masivă în greutate cu ajutorul unei… înregistrări „antigustări“!

944 3 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Pastile, injecții, operații, ceaiuri… acestea sunt doar câteva dintre modalitățile spre care s-au îndreptat persoanele supraponderale în încercarea de a slăbi. Această eternă bătălie cu kilogramele în plus s-a dovedit victorioasă, pentru unii, cu voință și puțin ajutor din partea științei care se ocupă cu „modelarea” minții și autosugestie.

Read more: Scădere masivă în greutate cu ajutorul unei… înregistrări „antigustări“!

Cina poate varia în funcţie de preferinţele şi obiceiurile individuale ale fiecărei persoane Nutriţionist Cristiana Popa: „Consumul de alimente înainte de culcare poate afecta calitatea somnului şi procesul de digestie“

943 3 1de Georgiana Mihalcea

Suntem din ce în ce mai preocupați de sănătatea noastră, de o dietă corectă și de respectarea unui stil de viață sănătos. Ne punem multe întrebări, tocmai pentru a ne asigura că luăm cele mai bune decizii. Unele dintre cele mai frecvente dileme sunt legate de ora potrivită pentru cină și ce alimente ar trebui să consumăm la ultima masă din zi. Avem răspunsurile de la nutriționistul Cristiana Popa (Instagram: nutritionist_cristianapopa), dar și alte detalii legate de acest subiect.

Read more: Cina poate varia în funcţie de preferinţele şi obiceiurile individuale ale fiecărei persoane...

Ştiinţa din spatele unuia dintre cele mai populare suplimente Totul despre pudra de proteine

942 3 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Multe persoane consumă pudră de proteine, puternic popularizată de antrenori personali, de celebrități și de nutriționști. Oamenii de știință adaugă constant rezultate ale cercetărilor asupra acestui tip de supliment, astfel încât fiecare persoană să știe dacă i se potrivește.

Read more: Ştiinţa din spatele unuia dintre cele mai populare suplimente Totul despre pudra de proteine