Main menu

header

Reţete de dulciuri cu apa de roze

628 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Apa de roze este un ingredient cunoscut încă din Antichitate, atunci când persanii o foloseau pentru a infuza cu ea grăsimea de oaie, folosind-o apoi ca să dea gust preparatelor. Persanii foloseau apa de roze și pentru a prepara băuturi dulci și deserturi. De la persani, apa de roze a ajuns la indieni și la turci, aceștia din urmă fiind cei care au adus acest ingredient în Balcani și în Europa Occientală. Aici, europenii foloseau apa de roze atât în bucătărie, cât și ca produs cosmetic și chiar antidepresiv. În prezent, apa de roze se utilizează peste tot în lume la prepararea unora dintre cele mai delicioase dulciuri și băuturi.

Read more: Reţete de dulciuri cu apa de roze

Un tratament cu gust delicios: scrumbia

627 30 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Consumul de carne de scrumbie este în același timp un deliciu și un tratament, grație proprietăților de excepție ale acestui pește și beneficiilor pentru organism care l-au făcut o adevărată vedetă culinară.

Read more: Un tratament cu gust delicios: scrumbia

Ceapă verde în fel şi chip

626 26 1de Cătălina Tăgârță şi Florica Pintea

Datorită efectului său detoxifiant și antioxidant, ceapa verde este considerată un medicament pentru corp. Iar vestea bună e că în această perioadă poate fi găsită cu ușurință în piețe sau în grădini. Românii o folosesc adesea în stare crudă, în salate, fiindcă așa beneficiază la maximum de proprietățile acestui produs. Însă dacă aveți în casă mofturoși care se ridică de la masă când simt mirosul puternic, e bine să știți că puteți încerca să preparați ceapa în fel și chip. Poate-poate găsiți o variantă care să placă tuturor. Iată câteva idei.

Read more: Ceapă verde în fel şi chip

Alternative la salatele obişnuite

625 26 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Ca să fim întru totul sinceri, atunci când încercăm să evităm grăsimile, ne orientăm către salate care par, de multe ori, variante neapetisante ale preparatelor din carne. În cele din urmă, ajungem chiar să detestăm nesfârșitele salate în care, de obicei, tăiem câteva legume și, în cel mai fericit caz, o bucățică de carne de pui. Ce mâncăm însă atunci când ne-am săturat de salate? Putem alege mai multe rețete delicioase ce combină ingrediente sănătoase și variate, care nu ne dau senzația că mâncăm de fiecare dată același fel de mâncare.

Read more: Alternative la salatele obişnuite

Patrizia Paglieri: „Niciodată să nu mâncaţi pastele reci sau reîncălzite!“

624 30 1de Valeria Roman

A devenit cunoscută după ce producătorii Pro TV i-au propus să intre în echipa MasterChef, dar trăieşte de 24 de ani în România. Italianca Patrizia Paglieri, care a fost comparată cu Liza Minnelli datorită coafurii identice, a fost dură cu concurenţii care sezonul trecut şi-ar fi dorit să obţină titlul de bucătar profesionist, aşa că a rămas în amintirea lor ca fiind o „scorpie”. La fel de aspră este vedeta chiar şi cu fiul său, Francesco, pe care îl ceartă dacă preparatul nu iese aşa cum ar trebui. Acum o vedem mai puţin la televizor, dar asta nu înseamnă că Patrizia Paglieri nu este la fel de ocupată. Bruneta are mai multe restaurante de care se ocupă personal în Bucureşti. Ca să fie sigură că nimeni nu dă greş în bucătărie, Patrizia încinge chiar ea tigaia şi serveşte oaspeţii la mese. Îi calcă pragul multe nume din showbizul românesc, care negreşit încearcă o porţie de paste, printre alte preparate. Chef Patrizia găteşte de te lingi pe degete, şi tot la fel de delicios vorbeşte limba română. Deşi uneori nu înţelegi tot ce spune, Patrizia compensează prin generozitate şi optimism, astfel că la o întâlnire cu ea nu ai cum să nu-ţi iei porţia de râs, şi neapărat treci pe la piaţă pentru a-ţi procura ingredientele necesare uneia dintre specialităţile sale. Patrizia recunoaşte că ţara noastră a schimbat-o, dar crede că s-a adaptat destul de bine şi poate povesti la nesfârşit despre aventurile sale în bucătărie.

Read more: Patrizia Paglieri: „Niciodată să nu mâncaţi pastele reci sau reîncălzite!“

Deliciile Pascale ale bucătăriei româneşti

623 20 1de Valeria Roman

Cu toții ne dorim să avem pe masa de Paşte toate bunătăţile, dar reţetele tradiţionale sunt cel mai căutate şi mai gustoase. Drobul, friptura de miel, stufatul, cozonacul, pasca şi ouăle roşii nu pot lipsi din casa niciunui român. Radu Cristian, chef bucătar la Restaurantul „Cocoşul Roşu”, ne-a împărtăşit cele mai bune trucuri pentru ca preparatele de pe masa festivă să iasă cu adevărat savuroase în bucătăria gospodinelor.

Read more: Deliciile Pascale ale bucătăriei româneşti

Un chef personal Dispozitivul pentru gătit… de la distanţă

622 26 1de Roxana Istudor şi Claudiu Melinte

V-ați imaginat vreodată că ați putea avea în față un meniu de patru stele fără să vă murdăriți pe mâini și fără să petreceți ore bune în bucătărie cu tot felul de teste nereușite? Tehnologia mileniului trei se dovedește capabilă de așa ceva și pune la dispoziția consumatorilor aparatul Sous vide.

Read more: Un chef personal Dispozitivul pentru gătit… de la distanţă

Retetele cu urzici la îndemână în timpul postului

621 30 1de Cătălina Tăgârță şi Alexandru Brădescu

Primăvara este cel mai ușor să ții post. Grădinile, la fel ca piețele, sunt pline ochi cu verzituri de tot felul, care vă pot reîncărca bateriile după sezonul rece, vă pot vitaminiza și revigora organismul. Dacă ștevia şi spanacul sunt mai ușor tolerate de mulți, urzicile nu sunt întotdeauna bine văzute. Acest lucru se întâmplă probabil și din pricina modului de gătire. Poate cei mai mulți dintre cei care le refuză nu au încercat încă o rețetă demnă de luat în considerare. Așadar, iată câteva modalități în care puteți să le pregătiți, fără ca persoanele dragi să mai strâmbe din nas când se așază la masă.

Read more: Retetele cu urzici la îndemână în timpul postului

Reţete apetisante din filme celebre (2)

620 26 1de Gabriela Militaru şi Daniel Alexandrescu

Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.

Read more: Reţete apetisante din filme celebre (2)

Reţete apetisante din filme celebre (1)

619 28 1de Gabriela Militaru şi Claudiu Melinte

Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.

Read more: Reţete apetisante din filme celebre (1)

Călugării athoniţi, cei mai buni MasterChefi

618 26 1de Carmen Ciripoiu şi Claudiu Melinte

În viziunea călugărilor athoniți, mâncarea a fost întotdeauna privită ca o continuare a rugăciunii. În consecință, atunci când nu vorbesc cu Dumnezeu, aceștia se dedică bucătăriei, iar preparatele lor ar putea uimi chiar și pe cel mai bun chef. Mâncărurile se fac, de regulă, la foc mic, nu conțin carne, ci foarte rar pește, și 200 de zile pe an nu se folosește ulei. Reţetele călugărilor mai au o calitate: sunt ecologice, preparate din ingrediente netratate chimic şi nepoluate.

Read more: Călugării athoniţi, cei mai buni MasterChefi

Delicioasele reţete ale faimosului chef Gordon Ramsay

617 30 1de Gabriela Militaru

În 2015, revista „Forbes” l-a poziționat pe chef Gordon Ramsay pe poziția a 12-a a unui top cu cele mai mari câștiguri ale celebrităților. În prezent, milioane de oameni se inspiră din celebrele sale rețete, perfecte pentru orice eveniment.

Read more: Delicioasele reţete ale faimosului chef Gordon Ramsay

Mărţişoare... culinare

616 25 1de Carmen Ciripoiu

Doriți un 1 Martie care să fie de neuitat, iar dumneavoastră să fiți mai apreciată ca niciodată? Răsfățați-vă familia și prietenii cu cele mai gustoase mărțișoare... culinare.

Read more: Mărţişoare... culinare

Băuturi „cu avânt“

615 30 1de Raluca Grințescu

Mulți dintre noi bem mai multă cafea decât este recomandat zilnic, iar unele persoane chiar ar trebui să o excludă în totalitate din regimul alimentar de zi cu zi. Totuși, avem nevoie de „avântul” pe care ni-l oferă această băutură cu cofeină, mulți neputându-se lipsi de cafeaua de dimineață. Există însă și alternative sănătoase!

Read more: Băuturi „cu avânt“

Reţete speciale pentru a avea un Valentine’s Day drăgăstos

614 30 1de Gabriela Militaru

Valentine’s Day este una dintre cele mai romantice zile de peste an, zi în care îndrăgostiții se întrec în a-și face unii altora surprize. Micile cadouri între iubiți își au farmecul lor aparte, însă nu este de neglijat nici masa pe care o servesc cei doi împreună. În funcție de programul fiecăruia, fie că este micul dejun, prânzul sau cina (sau toate trei), preparatele de Valentine’s Day trebuie să fie cu totul speciale.

Read more: Reţete speciale pentru a avea un Valentine’s Day drăgăstos

O proteină completă: soia verde

613 26 1de Raluca Grințescu

Soia verde poate fi uşor confundată cu fasolea verde: se prezintă sub forma unor teci micuţe, în interiorul cărora sunt boabe verzi de soia. Acestea sunt fragede în interior, cu un înveliş crocant, spre deosebire de boabele de soia tradiţionale, uscate şi dure când ajung la maturitate. Soia verde se mai numeşte şi edamame sau fasole mung, şi este un aliment foarte popular în bucătăria asiatică. În ultimii ani, a pătruns însă şi pe piaţa din America şi Europa, fiind preferata multor vegetarieni, pentru că oferă o altă abordare a tradiţionalelor produse din soia.

Read more: O proteină completă: soia verde

Băuturi delicioase cu cafea

612 26 1de Gabriela Militaru

Mai toată lumea adoră cafeaua. De aceea, câteva rețete de băuturi pe bază de cofeină nu pot fi decât binevenite. Mai ales dacă, pe lângă cafea, adăugăm și scorțișoară, ciocolată, lichior sau vanilie.

Read more: Băuturi delicioase cu cafea

Deliciul gurmanzilor: Bucătăria germană

611 26 1de Carmen Ciripoiu

Cu o istorie bogată și interesantă, bucătăria germană constituie pentru cei care doresc preparate gustoase și sățioase alegerea potrivită. Dacă în partea de vest a Germaniei s-a păstrat puternica influenţă a Franţei şi Italiei, unde un rol important îl joacă legumele, la sud se mănâncă mai multe grăsimi şi mâncăruri mai consistente, pe bază de carne. De asemenea, nemții au primit foarte multe influenţe din partea bucătăriilor din Ungaria, Rusia, precum și din… România.

Read more: Deliciul gurmanzilor: Bucătăria germană

Preparate gustoase din carne de curcan

610 30 1de Carmen Ciripoiu

Sursă excelentă de vitaminele B1, B6, zinc și potasiu, carnea de curcan este preferata tuturor, inclusiv a persoanelor care urmează diete cu un conținut scăzut de grăsimi.

Read more: Preparate gustoase din carne de curcan

Salate sănătoase care… ţin de foame

609 26 1de Carmen Ciripoiu

După mesele de Crăciun şi de Revelion cu produse tradiţionale bogate în grăsimi, ajutaţi-vă organismul să se detoxifice consumând combinații ușoare de salate, hrănitoare, revigorante și mai ales… delicioase.

Read more: Salate sănătoase care… ţin de foame

Retete inedite pentru Moş Crăciun

608 24 1de Gabriela Militaru

Cel mai bun mod de a-l întâmpina pe Moș Crăciun cum se cuvine este să-l așteptăm cu o masă plină de bucate tradiționale din zona nordică a continentului, adică de la el de acasă. Fie că alegem un aperitiv din Groenlanda sau un fel principal din Norvegia, Moșul va recunoaște și va aprecia imediat.

Read more: Retete inedite pentru Moş Crăciun