de Silviu Ghering şi Florica Pintea
Bomboanele Raffaello, un deliciu! Dacă este cineva să nu îi placă, să ridice mâna! Așa puțini? Bine, stați jos și fiți atenți aici! Pentru că veți fi convinşi să vă schimbați „gustul” când veți afla ce simplu se poate face crema delicioasă din bomboanele Raffaello. Da, da, acasă, în orice bucătărie... particulară, de bloc, de vilă, de casă! Rețeta a fost „deconspirată” de un angajat al celebrei cofetării „Aux Merveilleux” din Paris, nu-i dăm numele, ca să nu-l dea afară... Bomboanele Raffaello răsfață gustul în primul rând prin crema care învelește aluna. Cei care iubiți nuca de cocos și ciocolata albă știți despre ce „vorbim” aici. Iată în continuare cât de simplu se poate prepara crema din bomboanele Raffaello!
Read more: Desfătare culinară sublimă: Bomboanele Raffaellode Călin Popa şi Eduard Popa
Orice ocazie specială înseamnă și șampanie, băutură rafinată, nelipsită din „arsenalul” momentelor de neuitat. În jurul minunatului lichid s-a construit o adevărată cultură, care include și preparate gastronomice demne de gustu- rile cele mai pretențioase.
Read more: Reţete sofisticate cu sampaniede Valeria Roman şi Florica Pintea
Într-o lume în care conservanții și coloranții ne „controlează” alimentele din farfurie, mai există produse preparate ca pe vremea bunicii, pe care doar sarea și fumul le țin proaspete pentru câteva zile. În pragul Sărbătorilor am vizitat Ferma familiei Grigore, aflată la 20 de kilometri de București, unde până de curând se puteau încerca produsele tradiționale doar la restaurantul tavernei. Recent, proprietarii au deschis și un magazin cu bunătăți aflat în Piața Domenii, de unde oamenii pot cumpăra alimente cu care să se răsfețe la mesele de Crăciun și de Anul Nou. Viorel și Georgeta sunt proprietarii Tavernei Gruiu, un domeniu care se întinde pe 21 de hectare și care a crescut în ultimii patru ani ca Făt-Frumos din poveste. Soții au adus aici animale și păsări din dorința de a le oferi copiilor lor mâncare sănătoasă, care să-i ferească de boli. Cum au pornit cei doi afacerea la Gruiu și cum au transformat o fostă groapă de gunoi într-o fermă care să le asigure confortul meselor îmbelşugate, ne-a povestit Viorel Grigore (foto), proprietarul domeniului.
Read more: Viorel Grigore, proprietar Taverna Gruiu: „Am pornit afacerea din dorinţa de a mânca sănătos. Nici...de Călin Popa şi Eduard Popa
În 2011, revista „People” îl declara pe Bradley Cooper cel mai sexi bărbat. Ca și cum abilitățile sale actoricești și farmecul irezistibil nu ar fi fost de ajuns, celebrul star știe să și gătească. Mai mult, adoră să petreacă timp în bucătărie și prepară totul cu mâna sa.
Read more: Bradley Cooper găteşte la fel de fermecător cum zâmbeştede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Eliberarea de stresul de la birou se rezolvă, în cazul multor persoane, prin ronțăitul de gustări nesănătoase și datul peste cap al cutiilor cu băuturi „energizante” pline de chimicale sau al celor acidulate, adevărate „bombe” de zahăr. Cu un minimum de efort, se pot pregăti gustări care pot avea același efect, dar care să nu ne facă să îngroșăm rândurile supraponderalilor sau ale bolnavilor de diabet.
Read more: Gustări antistres care nu îngraşăde Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Celebrul dietetician Michael Mosley lansează o provocare de opt săptămâni pentru scăderea drastică a zahărului din sânge și declanșarea procesului prin care diabetul să fie reversibil. Iată câteva rețete inedite și sănătoase.
Read more: Regimul antidiabet, în reţete delicioasede Călin Popa şi Eduard Popa
Pizza preparată tradițional are acum un nou rival: pizza făcută de… roboți. Startup-ul franțuzesc Ekim vrea să crească viteza de preparare a celebrului preparat folosindu-se de un robot pizzaiolo autonom cu trei brațe.
Read more: Robot cu trei braţe care face o pizza delicioasăde Roxana Istudor şi Florica Pintea
Un start-up din Indonezia a lansat paharul comestibil, realizat din alge de cultură, menit să înlocuiască recipientele din plastic.
Read more: Pahare comestibile împotriva poluării cu plasticde Călin Popa şi Florica Pintea
Potrivite în orice dietă și în general în meniul obișnuit, alimentele fermentate sunt o sursă de probiotice naturale foarte prețioase pentru menținerea în formă a sistemului digestiv și implicit a susținerii sistemului imunitar.
Read more: Alimentele fermentate asigură probiotice naturalede Gabriela Militaru şi Eduard Popa
Grație căsătoriei cu Prințul Harry, Meghan Markle, îndrăgita actriță din serialul „Costume”, este acum Ducesă de Sussex. În ciuda faptului că, în prezent, are o armată de persoane care o ajută cu fiecare detaliu al vieții ei private și publice, din când în când, Meghan adoră să gătească pentru ea și soțul său. Când o face, ducesa preferă rețetele personale publicate pe fostul ei blog „The TIG” sau noi găselnițe adunate din jurul lumii pe unde călătorește de când face parte din familia regală. Fiecare rețetă este delicioasă, dar mai ales foarte sănătoasă.
Read more: La masă cu… Meghan Marklede Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Aliment extrem de important în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, spanacul este o bogăție de vitamine, aminoacizi, glucide, săruri minerale și fier, în cantități considerabile. Pentru ca cei mici să nu refuze consumul de spanac, găsiți în rețetele de mai jos cel mai gustos mod de preparare al acestuia.
Read more: Reţete cu spanac pentru copii puternici şi sănătoşide Călin Popa şi Florica Pintea
Există în statele europene deserturi tradiționale care nu doar fac deliciul turiștilor ce ajung acolo, dar au devenit adevărate branduri (inter)naționale, cu un gust și cu o aromă care nu încetează să seducă generații după generații, unele dintre ele fiind chiar exporturi de top ale țărilor lor.
Read more: Delicioase şi faimoase deserturi europene (II)de Călin Popa şi Florica Pintea
Există în statele europene deserturi tradiționale care nu doar fac deliciul turiștilor ce ajung acolo, dar au devenit adevărate branduri (inter)naționale, cu un gust și cu o aromă care nu încetează să seducă generații după generații, unele dintre ele fiind chiar exporturi de top ale țărilor lor.
Read more: Delicioase şi faimoase deserturi europene (I)de Roxana Istudor şi Florica Pintea
Pentru cei care vor să folosească avantajele tehnologiei și aplicațiile pentru telefonul mobil mai extins decât pur și simplu pentru a comanda mâncare acasă există modalități de a găti cu ajutorul acestor dispozitive, firește, dacă aveți și ustensilele necesare unei adevărate bucătării inteligente. În acest fel, gătitul așa cum îl știa generația anterioară devine astăzi o activitate plăcută și comodă, chiar amuzantă, cu rezultatele dorite.
Read more: Electrocasnicele inteligente fac gătitul amuzantde Cătălin Tăgârță şi Alexandru Brădescu
Ați fost diagnosticat(ă) cu celiachie, tiroidită cronică autoimună sau altă afecțiune ce presupune respectarea dietei fără gluten? De acum, stilul dumneavoastră alimentar trebuie să se schimbe în proporție de 80%. De ce? Pentru că excluzând din alimentație produsele pe bază de grâu, secară, orz și ovăz procesat nu veți renunța doar la pâine, ci și la produsele de patiserie și prăjituri, la pastele făinoase, inclusiv la șnițele, la supa cu găluști, la covrigi sau la bere. În plus, verificați cu atenție etichetele produselor, fiindcă pot fi contaminate și alte alimente, precum mezelurile. Meniul zilnic se va schimba total, iar cel mai greu va fi să pregătiți masa de dimineață, care era formată până acum din pâine prăjită cu unt, cereale cu lapte sau un corn și cafea. Iată, așadar, câteva exemple de mic dejun sățios și sănătos.
Read more: Mic dejun fără glutende Gabriela Militaru şi Raluca Ogaru
James Martin adoră să exploreze nu doar tărâmuri noi, dar mai ales rețete specifice zonei pe care o vizitează. Recent, chef-ul britanic a vizitat Statele Unite ale Americii și de aici au rezultat o carte de bucate și o emisiune difuzată de TV Paprika, „Aventurile lui James Martin în America”. James prepară propriile versiuni ale mâncărurilor clasice americane, iar rezultatul e incredibil.
Read more: Reţetele americane ale lui chef James Martinde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Mitul dulciurilor care îngrașă nu mai există! Asta pentru că există o sumedenie de bunătăți delicioase pe care le puteți consuma oricând, fără să vă simțiți vinovați. Dar mai ales fără să vă puneți silueta în pericol.
Read more: Dulciuri irezistibile care nu pun silueta în pericolde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Aflată chiar în inima Europei, Slovacia nu se remarcă doar prin castelele medievale unde se simte încă fiorul secolelor trecute, ci și cu o gastronomie surprinzătoare, în care la loc de cinste sunt așezate mirodeniile, laptele și... cârnații. Dacă vi s-a făcut deja poftă, iată câteva dintre cele mai căutate bunătăți slovace.
Read more: La masă cu slovaciide Călin Popa şi Florica Pintea
În 2013, chef Bernard Vaussion s-a retras din bucătăria reședinței șefilor de stat ai Franței, unde a gătit pentru președinții țării din 1974. În cartea „La Cuisine de l’Elysée - a la Table des Présidents” („Bucătăria de la Elysée - La masa președinților”) sunt expuse obiceiurile alimentare ale șefilor de stat francezi, precum și episoade în care maestrul a pregătit preparate sofisticate pentru alte înalte oficialități de stat.
Read more: Chef Bernard Vaussion: „Mâncarea preşedinţilor Franţei este mai uşoară decât în urmă cu 15 ani“de Simona Lazăr şi Florica Pintea
Unde sunt catifelatele, aromatele, picantele zacuşti, pentru pregătirea cărora nevestele-şi trimiteau bărbaţii, cu noaptea în cap, la piaţă, să cumpere cele mai dolofane vinete, cei mai înfocaţi gogoşari, cele mai grăsulii şi rotunjoare roşii, cei mai aromaţi morcovi, cele mai pietroase cepe...?
Read more: Zacuştile românilor, reţete de sezon culese de la gospodinele din ţarăde Gabriela Militaru şi Florica Pintea
Născut în Pescia, Italia, Enrico Bartolini este un chef de renume mondial, nu numai datorită intuiției și creativității sale culinare, ci şi grație numeroaselor distincții pe care le-a primit încă de la începutul carierei sale gastronomice. Enrico este cel mai tânăr chef italian care a primit o stea Michelin (la 29 de ani). De asemenea, el este singurul chef din istoria recentă care a primit patru stele Michelin în același timp. Cu restaurante deschise și premiate în întreaga Europă, Enrico Bartolini este încă o dovadă că bucătăria de inspirație italiană a fost și va rămâne una dintre cele mai savuroase.
Read more: Cele mai premiate reţete ale lui Chef Enrico Bartolini