de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Dacă vreți să vă creșteți imunitatea și să fiți feriți de infecții, dereglări metabolice, boli de inimă și cancer, găsiți un ajutor prețios în caisele uscate. Și dacă v-ați săturat să le consumați simple, iată câteva rețete inedite de mâncăruri și dulciuri, al căror ingredient principal sunt caisele uscate.
Read more: Reţete inedite cu caise uscatede Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Gustoșii ardei umpluți cu care vă răsfățau bunicii trebuie să recunoașteți că i-ați mânca oricând cu mai multă poftă decât orice alt preparat dintr-un restaurant de lux. Dar ce spuneți de alte rețete delicioase de ardei umpluți? Merită încercat! Sunt senzaționali!
Read more: Reţete delicioase de ardei umpluţide Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Dau o notă de rafinament oricărei mese, iar gustul lor este cu adevărat desăvârșit. Iată câteva rețete de fructe murate, care să vă meargă la suflet.
Read more: Fructele murate, un adevărat răsfăţ culinarde Sorin Dumitrescu şi Alexandru Filcu
Caviarul este un produs alimentar făcut din icrele peștilor din familia Acipenseridae. În mod tradițional termenul de „caviar” se referă doar la icrele sturionilor din Marea Neagră și din Marea Caspică (caviarii Beluga, Ossetra și Sevruga), dar în anumite țări este folosit pentru a descrie și alte tipuri de icre de pește (chefal sau ton), precum și pentru icrele altor specii de sturioni.
Read more: Cea mai scumpă delicatesă din lume: caviarulde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Exotică, aromată, delicioasă și echilibrată nutrițional. Așa ar putea fi caracterizată bucătăria din Jamaica, care devine din ce în ce mai cunoscută în ultima perioadă, datorită combinațiilor surprinzătoare de carne cu fructe tropicale și a verdețurilor cu mirodenii și condimente. Iată câteva dintre cele mai iubite bunătăți din Jamaica.
Read more: Preparate inedite din Jamaica pentru iubitorii de gastronomiede Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Oricine se gândește la un mic dejun ideal își imaginează o cană cu ceai fierbinte însoțită de câțiva biscuiți proaspăt scoși din cuptor. Pentru că aceștia, indiferent de formă, culoare sau aromă rămân desertul preferat, care vă duce cu gândul la copilărie. Iată câteva dintre cele mai inedite rețete de biscuiți pe care să-i preparați cu dragoste.
Read more: Reţete de biscuiţi de casăde Andrei Dicu şi Daniel Alexandrescu
Poate că doar fanii bucătăriei asiatice, care se bazează în general pe tot felul de „ciudățenii”, s-ar putea gândi la ce urmează în articolul pe care îl veți citi. Însă e bine să conștientizăm toți că, poate foarte curând, vom mânca… insecte, buruieni și… burgeri făcuți din legume în sânge. Greierii în chipsuri, batoanele energizante și alte alimente procesate ar putea deveni o realitate. De acum zeci de ani, industria alimentară se găsește într-o rofundă schimbare și nu mici vor fi surprizele de care vom avea parte.
Read more: Meniurile viitorului, de la greieri şi gândaci la uleiuri din algede Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Pufos, cu boabe separate și nelipicios. Așa arată pilaful ideal, care a ajuns să fie nelipsit de pe mesele românilor. Chiar dacă pare ușor de realizat, pilaful dă uneori dureri de cap gospodinelor. Dar dacă veți folosi supă de pui în loc de apă și veți alege tipul de orez potrivit, veți avea parte de un pilaf pe cinste. Iată câteva rețete delicioase de pilafuri.
Read more: Reţete delicioase de pilafuride Carmen Ciripoiu şi Ştefania Băcanu
Vă place maioneza și doriți să încercați mai multe rețete inedite? Iată câteva dintre cele mai bune tipuri de maioneze care satisfac toate gusturile.
Read more: Reţete inedite de maionezăde Călin Popa şi Florica Pintea
Cel mai iubit desert al Italiei, tiramisu, care în traducere liberă înseamnă „apucă-mă”, are o istorie relativ recentă, dar popularitatea acestei delicatese a creat în doar șase decenii o mulțime de variațiuni pe tema unei prăjituri aerate, delicioase.
Read more: Renumitul desert aerat al Italiei: Tiramisude Andrei Dicu şi Florica Pintea
Insula italiană Sardinia este locul cu cea mai mare concentrație de bărbați centenari, din lume. Secretele performanțelor din această parte a Europei, dar și din alte zone numite „albastre” sunt, în continuare, cercetate mai ales prin prisma alimentației sănătoase. Rețetele au fost testate de-a lungul timpului, iar cunoscutul epidemiolog Gianni Pes investighează de ce anumite alimente par să contribuie la prelungirea vieții.
Read more: Ce mâncăm ca să trăim 100 de anide Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze, salata verde, este ideală pentru cei care urmează cure de slăbire, dar și pentru cei care vor să-și mențină greutatea sau să facă o cură de detoxifiere. Iată câteva rețete delicioase de primăvară cu salată verde care vă ajută să vă recăpătați tonusul.
Read more: Reţete delicioase de primăvară cu salată verdede Călin Popa şi Florica Pintea
Pentru toți cei care practică fitness, precum și pentru persoanele care se pregătesc pentru sosirea primăverii și își doresc să fie într-o formă fizică mai bună, batoanele energizante făcute acasă sunt o soluție sănătoasă, rapidă și mai ales sățioasă.
Read more: Reţete de batoane energizantede Călin Popa şi Florica Pintea
În ultimii ani, de Paște, carnea de ied a început să înlocuiască tot mai mult preparatele din miel. Și nu întâmplător: carnea de ied este bogată în proteine şi minerale, este mai slabă, mai săracă în colesterol chiar decât puiul, inclusiv cel fără piele. În același timp, carnea de ied este fragedă și gustoasă, satisfăcând chiar și cele mai pretențioase gusturi.
Read more: Reţete cu carne de iedde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
De Sfânta Înviere a Domnului se știe: nu există masă îmbrăcată în straie de sărbătoare fără tradiționalul drob de miel, dar și delicioasele ouă umplute. Iată câteva rețete inedite pentru toate gusturile.
Read more: Reţete inedite de ouă umplute pentru masa de Sfintele Paştide Gabriela Militaru şi Adrian Barna
Pe cât de greu pare de pronunțat numele lui Kei Kobayashi, pe atât de simplă devine această misiune când aflăm că faimosul chef este primul bucătar japonez care a primit trei stele Mi- chelin pentru un restaurant din Franța. Astea da inspirație și multiculturalitate! Și totul pentru atenția și dăruirea cu care gătește preparate minimaliste ce par, mai curând, operă de artă pe farfurie.
Read more: Kei Kobayashi şi relaţia sa cu bucătăria francezăde Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Oferă savoare paharului cu apă, însă lămâia are multe alte întrebuințări pe care nu le știați. Ce ar fi să încercați niște preparate absolut senzaționale, din care să nu lipsească lămâia? Sigur vor fi satisfăcute toate gusturile.
Read more: Delicii cu lămâiede Călin Popa şi Eduard Popa
Unul dintre felurile românești cele mai populare și mai încărcate de tradiție gastronomică este saramura de pește, care a cucerit și gustul străinilor care au încercat-o. Saramura din Delta Dunării a fost aleasă în acest an de UNESCO să reprezinte cele mai delicioase preparate tradiționale din zonele protejate și rezervațiile lumii.
Read more: Deliciu românesc reprezentativ: Saramura de peştede Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Din cele mai vechi timpuri, gastronomia indiană a combinat valorile spirituale cu alimentele, iar majoritatea locuitorilor Indiei sunt vegetarieni. Iată câteva rețete delicioase din această țară pe care le puteţi pregăti în perioada Postului Mare.
Read more: Reţete delicioase din Indiade Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
V-ați săturat de mâncărurile pe care le preparați frecvent? Puteți încerca acum câteva delicii din gastronomia vremurilor de altădată, rețete pe care cei mai renumiți bucătari le pregăteau pentru familiile boierești. Vă veți îndrăgosti de gustul acestora.
Read more: Cele mai iubite reţete boiereştide Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Din cele mai vechi timpuri, bucătăria moldovenească a fost ridicată la rang de artă. Să descoperim împreună cele mai inedite preparate culinare basarabene, transmise cu dragoste din generaţie în generație.
Read more: Bucate tradiţionale din Basarabia