Main menu

header

Parfum culinar mediteranean Reţete irezistibile cu ardei copţi

842 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Puține legume coapte sunt mai parfumate și mai versatile decât ardeii. Delicioși, irezistibili, ardeii copți sunt în centrul multor feluri culinare tradiționale sau interpretate, cu precădere din spațiul mediteranean, și îmbogățesc cu o aromă deosebită orice meniu.

Read more: Parfum culinar mediteranean Reţete irezistibile cu ardei copţi

„Bocconotto“ şi alte „delicatese“ din Abruzzo, pentru o vară dulce şi parfumată

841 26 1de Simona Lazăr

Este probabil unul dintre acele preparate care sunt în măsură să contribuie la identificarea unei comunități prin simpla rostire a denumirii sale: „bocconotto” (am putea traduce acest cuvânt prin „delicatesă”) este un desert specific pentru o arie restrânsă. Practic, „bocco- notto” se pregătește numai în Castelfrentano (provincia Chieti, regiunea Abruzzo), iar cu unele variante o întâlnim și în comunele limitrofe - Casoli, Lanciano, San’Eusanio del Sangro. Ce are specific acest preparat? Este o tartletă, de formă tronconică, umplută cu o „farsă” consistentă, compactă, obținută din cioco- lată (uneori și cu marmeladă), scorțișoară și migdale măcinate, acoperită cu o foaie de aluat și dată la cuptor. Se servește pudrată cu zahăr aromat cu vanilie.

Read more: „Bocconotto“ şi alte „delicatese“ din Abruzzo, pentru o vară dulce şi parfumată

Savoarea mării în bucătărie Reţete estivale cu midii

840 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Marea oferă gusturilor variate ale oamenilor una dintre cele mai savuroase, mai bogate și mai sănătoase opțiuni culinare: midiile. Versatile, ușoare, cu un gust de excepție și o aromă memorabilă, aceste fructe de mare sunt vedete ale meniurilor verii.

Read more: Savoarea mării în bucătărie Reţete estivale cu midii

Reţete din 5 ingrediente, sub 350 de calorii porţia

839 26 1de Daria Mândru şi Silviu Ghering

Nu aveți nevoie de o tonă de ingrediente ca să gătiți ceva nutritiv și delicios. Fie că sunt cu ouă bogate în proteine, numai bune ca să vă începeți ziua cu dreptul, ori o înghețată fără lactate, făcută cu banane bogate în potasiu, aceste 6 rețete se pot face cu doar maximum cinci ingrediente și toate au sub 350 de calorii per porție.

Read more: Reţete din 5 ingrediente, sub 350 de calorii porţia

La pescuit la lumina lunii, în Golful Îngerilor Recomandări nostalgice pentru o masă cu bucate ca pe Coasta de Azur

838 26 1de Simona Lazăr

Vreme de secole, pescarii de pe coasta sudică a regiunii Provence au reușit să supraviețuiască datorită unui peștișor lung și subțire cât degetul arătător. Nu era el chiar „peștișorul de aur”, dar fără niciun fel de reținere poți să-l numești „peștișorul de argint”, mai ales dacă ți s-a întâmplat măcar o dată ca în zorii zilei să te afli în vreunul dintre porturile de pe Coasta de Azur, la vremea când se întorc bărcile cu „prada” nopții.

Read more: La pescuit la lumina lunii, în Golful Îngerilor Recomandări nostalgice pentru o masă cu bucate ca...

Celebrităţi în bucătărie Reţete sănătoase de la Lea Michele

837 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Actriță, cântăreață și o adevărată vedetă de showbiz încă de când era copil, Lea Michele (foto) este, în același timp, și o promotoare faimoasă a unui stil de viață sănătos. Și nu doar verbal, ci chiar prin exemplu personal; Lea le transmite fanilor, atunci când timpul îi permite să gătească, rețete cu ajutorul cărora oricine se poate hrăni curat și alcalin și care fac parte chiar din meniul vedetei.

Read more: Celebrităţi în bucătărie Reţete sănătoase de la Lea Michele

Spectacolul legumelor de sezon Reţete speciale cu dovlecei

836 26 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Vedete incontestabile ale meniurilor estivale, dovleceii pot reprezenta centrul oricărui meniu sănătos, aerat și delicios. Savoarea acestor legume pline de nutrienți este faimoasă, iar felul în care pot fi adaptate pentru a crea feluri de mâncare spectaculoase le situează printre cele mai populare opțiuni culinare.

Read more: Spectacolul legumelor de sezon Reţete speciale cu dovlecei

Un ingredient-cheie pentru sănătate şi optimism Reţete aerate cu iaurt

835 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Unul dintre alimentele-vedetă ale anului 2021, perioadă marcată de revenirea postpandemie, este versatilul iaurt. Considerat un ingredient care susține sănătatea mintală și buna funcționare a organismului, acest produs de lactate deosebit de gustos stă la baza unor rețete surprinzătoare, pline de savoare, aerate și delicioase.

Read more: Un ingredient-cheie pentru sănătate şi optimism Reţete aerate cu iaurt

Reţete elveţiene care au intrat în istorie

834 26 1de Simona Lazăr

Fără a fi o „țară gastronomică” prin excelență, Elveția are totuși câteva sute de rețete „cu istorie”, care permit configurarea unui profil culinar aparte.

Read more: Reţete elveţiene care au intrat în istorie

Gusturi rafinate Reţete de cărnuri diverse cu cireşe

833 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Cireșele sunt unele dintre cele mai iubite fructe ale începutului de vară. Preparate în toate felurile, pun la dispoziția celor cu plăceri culinare rafinate un gust dulce-acrișor, care îmbogățește și potențează inclusiv diferite tipuri de carne, în formule de meniuri memorabile.

Read more: Gusturi rafinate Reţete de cărnuri diverse cu cireşe

Ce bucate îi plăceau celui mai îndrăgit muschetar? Trei reţete gascone din bucătăria lui D’Artagnan

832 26 1de Simona Lazăr

Muschetarii lui Dumas-tatăl au încântat copilăria și adolescența a sute de milioane de lectori, fie că vorbim despre francezi, fie că ne referim la cititori din peste 140 de țări, în limbile cărora a fost tradus romanul „Cei trei muschetari”. Cu siguranță este cel mai îndrăgit roman de „capă și spadă” din literatura mondială. Personajele lui Dumas sunt... gurmande. Și nu doar Porthos (cel mereu nesătul) sau Planchet (valetul veșnic flămând al lui D’Artagnan).

Read more: Ce bucate îi plăceau celui mai îndrăgit muschetar? Trei reţete gascone din bucătăria lui D’Artagnan

Un ingredient pentru toate gusturile Reţete speciale cu năut

831 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Năutul este un aliment bogat în vitamine şi minerale, preţuit încă din Antichitate, atât în Europa, cât şi în Orientul Mijlociu. Versatil, sățios și delicios, năutul este ingredient-vedetă în unele dintre cele mai speciale rețete, pe care le puteți încerca oricând acasă.

Read more: Un ingredient pentru toate gusturile Reţete speciale cu năut

Reţete exotice din Taiwan

830 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Bucătăria taiwaneză este un amestec cuceritor de arome puternice de condimente, arome suculente și combinații exotice, care fac din experiența culinară în această parte a lumii una memorabilă.

Read more: Reţete exotice din Taiwan

Reţete delicioase cu ied pentru masa de Paşte

 829 26 1de Carmen Ciripoiu şi Silviu Ghering

Cine a spus că doar mielul poate fi vedetă pe masa tradițională de Paște? Aveți acum posibilitatea să savurați câteva preparate delicioase cu carne de ied, pentru care să fiți apreciate la adevărata valoare.

Read more: Reţete delicioase cu ied pentru masa de Paşte

Reţete inedite cu ardei

828 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Vedete atât ale verii, cât și ale toamnei, ardeii sunt excepționali atunci când vreți să pregătiți mâncăruri rapide, dar extraordinar de gustoase și mai ales sănă- toase. Și asta pentru că ardeii conțin nu doar vitamina C, ci și cantități importante de alte substanțe necesare organismului, precum vitamina A, vitamina E, licopen, acid folic și potasiu.

Read more: Reţete inedite cu ardei

Mâncarea în era post-COVID-19 Mari trenduri nutriţionale în anul 2021

827 26 1de Călin Popa şi Adrian Barna

În timp ce întreaga lume contemplă „începutul sfârșitului” crizei sanitare mondiale odată cu debutul vaccinării, unele schimbări de stil de viață din timpul anului de restricții 2020 se vor menține. Printre acestea se află cele nutriționale, chefii cu experiență trasând reperele alimentației din era post-COVID-19.

Read more: Mâncarea în era post-COVID-19 Mari trenduri nutriţionale în anul 2021

Toppinguri neobişnuite pentru pizza

826 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Unul dintre cele mai populare preparate ale planetei, pizza, înregistrează nenumărate variațiuni de toppinguri. Fie că este vorba despre adaptare la preferințele locale sau despre imaginația nesfârșită a chefilor, ingredientele care acoperă minunatul blat crocant sunt uneori neobișnuite.

Read more: Toppinguri neobişnuite pentru pizza

Reţete savuroase cu tăiţei asiatici

825 26 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Simpli, gustoși, exotici, tăițeii asiatici au cucerit întreaga lume. De o versatilitate faimoasă, pot fi gătiți în variante picante sau dulci-acrișoare, iar rezultatele vor fi uimitoare și delicioase de fiecare dată. Pentru un prânz sau o cină rapidă, care să nu îngreuneze digestia și să nu adauge kilograme nedorite, delicioasele și savuroasele rețete asiatice cu tăiței sunt formula gastronomică ideală.

Read more: Reţete savuroase cu tăiţei asiatici

Reţete vânătoreşti de prin satele săseşti

824 26 1de Simona Lazăr

În crucea toamnei, mă-ndemn adeseori să iau la pas satele săsești din „arcul interior” al Carpaților. Caut rețetele de odinioară, păstrate cu greu, în ultima jumătate de veac, de când, rând pe rând, mulți dintre locuitorii care au întemeiat aceste așezări au plecat spre alte zări ori s-au „coborât” în pământul pe care sunt ridicate biserici-cetate. Le aflu când de la ultimii sași de prin sate, când de la bătrânele săsoaice care se întorc vara în satul natal...

Read more: Reţete vânătoreşti de prin satele săseşti

Gust de lux Reţete inedite cu carne de raţă

823 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Pentru iubitorii de carne, savoarea raței este incomparabilă. Carne cu o textură specială, bogată, rața permite stil, personalizare, ingrediente inedite și combinații spectaculoase, care îi pun mereu în valoare gustul de lux.

Read more: Gust de lux Reţete inedite cu carne de raţă

Reţete irezistibile, pentru toate gusturile Deliciile coapte ale lui Juliet Sear

822 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Juliet Sear este o specialistă a deliciilor coapte și a deserturilor delicioase de toate felurile, de la prăjituri festive la fursecuri, dulciuri sănătoase și chiar fără gluten. Prezență fermecătoare și inspirată în show-urile de televiziune prin propria producție, „Beautiful Baking with Juliet Sear” („Prăjituri frumoase cu Juliet Sear”), autoarea de cărți de bucate care a gătit, printre alții, pentru Prințul Harry, Kate Moss, Bryan Adams sau Sir Ian McKellen își aduce rețetele și secretele și pentru telespectatorii români, într-o nouă emisiune la TV Paprika.

Read more: Reţete irezistibile, pentru toate gusturile Deliciile coapte ale lui Juliet Sear