Main menu

header

Gust, textură, aromă Reţete apetisante cu carne de fazan

885 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Fragedă, gustoasă, fără colesterol, carnea de fazan este o alternativă excelentă la preparatele pe bază de porc, dar și o delicatesă în sine. Cândva prezentă doar în restaurantele de lux, carnea de fazan este astăzi mult mai accesibilă și, prin versatilitatea deosebită și gustul minunat, poate fi pregătită în cele mai diverse preparate.

Read more: Gust, textură, aromă Reţete apetisante cu carne de fazan

Mâncăruri senzaţionale din Cambodgia

884 26 1de Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea

Plină de oameni calzi și prietenoși, Cambodgia este țara cu preparate culinare inedite, bucătarii din această zonă a lumii fiind renumiți pentru mâncărurile incredibile pe care le gătesc, din care nu lipsesc ardeii iuți și usturoiul. Iată câteva preparate cu adevărat desăvârșite din bucătăria cambodgiană.

Read more: Mâncăruri senzaţionale din Cambodgia

40 de ani de când a intrat în reţetarul oficial al restaurantelor din Bucovina Cornelia Dumitrescu: „Ciorba rădăuţeană nu se serveşte cu verdeaţă deasupra şi legumele se scot“

883 26 1de Roxana-Ioana Ancuța

Celebra ciorbă rădăuțeană a împlinit anul acesta 40 de ani de când a intrat în rețetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Așa cum sugerează și numele, acest fel de mâncare vine de pe meleaguri rădăuțene, inventatoarea ei fiind o gospodină care în anii ’70 era bucătarul-șef al restaurantului Nordic din Rădăuți, locaţie ce aparținea de Ministerul Turismului. Cornelia Dumitrescu, în vârstă de 76 de ani, este șefa ciorbei rădăuțene, maestru culinar, o femeie care și-a petrecut toată viața în bucătărie, printre aburi îmbietori de supe, tocane și fripturi, şi care ne-a împărtăşit secretul acestui delicios preparat.

Read more: 40 de ani de când a intrat în reţetarul oficial al restaurantelor din Bucovina Cornelia...

Rafinament franţuzesc pentru sărbători de poveste Reţete de foie gras

882 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Realizarea unui foie gras este considerată o piesă de rezistenţă a artei culinare franţuzeşti. Pe cât de simplu preparat, pe atât de sofisticat, acest deliciu rafinat, care încântă la superlativ papilele gustative, este considerat parte a patrimoniului cultural al acestei țări și nu lipsește de pe mesele de sărbătoare.

Read more: Rafinament franţuzesc pentru sărbători de poveste Reţete de foie gras

Aur şi argint pentru toate gusturile Reţete somptuoase cu metale preţioase

881 26 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

De secole, aurul și argintul au fost folosite ca decor sau garnitură pentru alimente, transformându-le în meniuri somptuoase. Aceste metale comestibile vin astăzi într-o varietate de forme și pot împodobi inegalabil orice preparat, sub formă de foiță, pudră, firimituri, „cioburi” sau spray, pentru o gamă largă de gusturi și potrivite pentru orice ocazie memorabilă.

Read more: Aur şi argint pentru toate gusturile Reţete somptuoase cu metale preţioase

Dulci sau sărate, simple sau sofisticate… Reţete versatile de gofre

880 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Irezistibile, parfumate, dulci sau sărate, cu topinguri care lasă loc fanteziilor culinare, gofrele au un binemeritat loc fruntaș printre alegerile alimentare, cu atât mai mult cu cât reunesc într-o bucătărie veselă toți membrii familiei.

Read more: Dulci sau sărate, simple sau sofisticate… Reţete versatile de gofre

Antreuri de efect Ouă umplute, delicioase şi decorative, pentru masa de Paşte

879 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Ouăle umplute sunt un antreu foarte popular, delicios și mai ales aspectuos. Cum Sărbătorile de Paște au în centru simbolistica oului, indiferent că doriți să le folosiți pentru a crea un decor de excepție pentru masa festivă sau că vă rămân ouă fierte după trecerea evenimentului, ouăle umplute se prepară simplu și rapid, cu ingredientele preferate și permit un exercițiu nesfârșit al fanteziei culinare personale.

Read more: Antreuri de efect Ouă umplute, delicioase şi decorative, pentru masa de Paşte

Desert handmade cu dragoste şi flori Olesea Calmatui: „Ciocolata vegană e un antidepresiv veritabil“

878 26 1de Roxana-Ioana Ancuța

Ce pot face două mâini dibace? Pot prepara un tip de ciocolată vegană, aromată, naturală, cu efecte terapeutice, antidepresive, sub formă de felicitări sau răvașe cu fructe, frunze și flori și multe alte bunătăți. Asta face Olesea Calmatui, din Republica Moldova, mamă a trei copii, care, la 37 de ani, şi-a găsit o modalitate excelentă de a se relaxa şi de a suplimenta venitul familiei, după ce-i duce pe cei mici la culcare.

Read more: Desert handmade cu dragoste şi flori Olesea Calmatui: „Ciocolata vegană e un antidepresiv veritabil“

Savoare şi textură Preparate surprinzătoare cu ciuperci pleurotus

877 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase şi au o formă interesantă, de stridii. Textura lor cărnoasă este ideală pentru reţetele de post sau pentru dieta vegană, dar se încadrează cu succes și în meniurile cu carne. Delicioase și versatile, pline de compuși benefici pentru sănătate, ciupercile pleurotus se află tot mai mult în prim-planul gastronomiei românești, care le valorifică uriașul potențial de savoare.

Read more: Savoare şi textură Preparate surprinzătoare cu ciuperci pleurotus

Cornuleţe de post fragede şi gustoase

876 26 1de Carmen Ciripoiu şi Silviu Ghering

Postul Paștelui este uneori o grea încercare pentru gospodine, care își doresc să pregătească cele mai bune dulciuri care nu conțin ouă, unt ori smântână. Ce spuneți de cornulețe de post fragede și gustoase? Iată câteva rețele care vă vor fi de mare ajutor.

Read more: Cornuleţe de post fragede şi gustoase

Salata tradiţională cu icre de crap, protejată în UE

875 26 1de Roxana-Ioana Ancuţa

Salata de icre este unul dintre cele mai populare produse culinare de la noi din ţară. Oare există român care să nu fi auzit de ea? Sau există român căruia să nu-i placă salata de icre? Asta… nu ştim, dar ce ştim cu siguranţă este că salata de icre a fost înscrisă, de curând, în registrul European al Specialităţilor Garantate.

Read more: Salata tradiţională cu icre de crap, protejată în UE

Gastronomie de esenţă tare Reţete tradiţionale ucrainene

874 26 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Bucătăria ucraineană oferă o serie de preparate faimoase în toată lumea, unele servite chiar în restaurantele cu pretenții foarte mari, cum este, de pildă, puiul Kiev. Plină de arome puternice și în combinații care confirmă faptul că mâncarea este una dintre plăcerile vieții, gastronomia tradițională din Ucraina este una de esență tare, plină de gust și savoare.

Read more: Gastronomie de esenţă tare Reţete tradiţionale ucrainene

„Fructul îngerilor“, versatil şi delicios Reţete exotice cu papaya

873 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Originar din America Centrală și sudul Mexicului, papaya este un fruct tropical cu gust dulceag, exotic, deosebit, cu o aromă unică și, foarte important, cu un indice glicemic scăzut. Versatil în gastronomie, acest minunat rod al Pământului este vedeta unor meniuri memorabile.

Read more: „Fructul îngerilor“, versatil şi delicios Reţete exotice cu papaya

Textură unică, gust de excepţie Reţete apetisante de creier

871 26 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

De fiecare dată când este gătit, creierul oferă o adevărată sărbătoare a gustului. Cu textura și gustul său unic și felul versatil în care se integrează cu celelalte ingrediente pentru un rezultat final spectaculos, această carne foarte specială și-a câștigat renumele de delicatesă.

Read more: Textură unică, gust de excepţie Reţete apetisante de creier

Savoare şi faimă Preparate delicioase, numite după oameni celebri

870 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Chefii din toată lumea s-au inspirat din popularitatea unor personalități de seamă ale vieții publice pentru a crea preparate speciale, delicioase, sofisticate, care au purtat până în zilele noastre numele acestor oameni de seamă, care îi reprezintă și îi omagiază.

Read more: Savoare şi faimă Preparate delicioase, numite după oameni celebri

Aromă, gust, versatilitate Reţete spectaculoase cu coaste de porc

869 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Marinate îndelung, fierte în prealabil, rumenite sau înăbuşite, coastele de porc sunt definiţia unei fripturi aromate şi gustoase. Sunt minunate pe grătar, iar când vremea nu permite acest tip de gătire, se pot obține rezultate excelente în cuptor. Spectaculoase și savuroase, coastele de porc se pregătesc ușor, nu necesită multe ingrediente și sunt irezistibile.

Read more: Aromă, gust, versatilitate Reţete spectaculoase cu coaste de porc

Aranjarea mâncării, arta deschiderii apetitului Secretele unui plating irezistibil

868 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Contează cu adevărat prezentarea alimentelor pe farfurie? Numeroase studii atestă că da. Un studiu al gastrofizicianului Charles Spence, profesor la Oxford, arată că aranjarea alimentelor face mâncarea respectivă să aibă un gust mai bun. Chefii recomandă mai multe mijloace de a face din deschiderea apetitului o adevărată artă.

Read more: Aranjarea mâncării, arta deschiderii apetitului Secretele unui plating irezistibil

Gust, aspect, savoare, beneficii Reţete săţioase cu gulii

867 26 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Legumă înrudită cu varza, gulia este versatilă, sățioasă, aspectuoasă și apreciată în bucătăriile din toată lumea pentru gustul bogat și nenumăratele beneficii. Printre multe altele, acest aliment conține foarte puține calorii și aduce organismului vitamine și minerale importante.

Read more: Gust, aspect, savoare, beneficii Reţete săţioase cu gulii

Delicatese pentru un festin culinar Reţete speciale cu carne de struţ

866 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Struțul furnizează gastronomiei o carne superioară, fragedă și gustoasă. Deși face parte din categoria cărnurilor roşii, aceasta are un conţinut redus de grăsimi şi colesterol, fiind astfel o adevărată delicatesă. În schimb, se poate prepara la fel ca şi celelalte cărnuri cunoscute în alimentaţia tradiţională, calitățile sale transformând meniurile care o conțin în festinuri culinare.

Read more: Delicatese pentru un festin culinar Reţete speciale cu carne de struţ

Reţete irezistibile de burgeri

865 26 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În SUA, burgerul este o comoară naţională. Bucătarii din toată lumea se întrec în a descoperi noi formule, cât mai savuroase, editorii scot cărți despre acest preparat irezistibil, iar răspândirea burgerului continuă în pas alert. Deliciosul fel culinar cucerește și România, în variante dintre cele mai variate și mai gustoase.

Read more: Reţete irezistibile de burgeri

Măsuri după excesele de Sărbători Reţete delicioase de... detoxificare

864 26 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Perioada Sărbătorilor este încărcată de mâncăruri grele, iar efectele negative ale mâncatului excesiv se prelungesc în timp, dar există metode de purificare și de recuperare a controlului asupra corpului. Practic, detoxificarea reprezintă eliminarea din organism a deșeurilor toxice și restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor țesuturilor. Procesul are efecte pozitive remarcabile asupra stării de sănătate, de la întărirea imunității la scăderea în greutate.

Read more: Măsuri după excesele de Sărbători Reţete delicioase de... detoxificare