Main menu

header

cotnari wide

Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

670 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Primul și singurul chef american cu șapte stele Michelin, decorat cu Legiunea de Onoare, Thomas Keller a scris cinci cărți de bucate vândute în peste un milion de exemplare și a inițiat trenduri culinare care vor rămâne mult timp după ce șeful își va duce la îndeplinire intenția (anunțată) de a se retrage.

Read more: Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

669 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Bucatele care se gătesc prin tradiție în țara cavalerilor lui Sienkiewicz sunt un adevărat mozaic de gusturi și de arome, cu accente est-europene și cu amprente discrete ale gastronomiilor franceză și italiană.

Read more: Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

668 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Prima mențiune documentară a tacâmurilor în Occident vine din secolul al XIII-lea. Așadar, de opt secole, vesticii consideră mân­­catul cu mâna ca fiind necivilizat. Dar roata istoriei se întoarce încet, și de­liciile acestei tradiții, care se păs­trează într-o bună parte a lumii, ies tot mai mult la iveală, „conta­mi­nând” stilul națiunilor dezvoltate.

Read more: Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

Cele mai gustoase rețete de mujdei

667 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Sos de căpătâi al bucătăriei românești, mujdeiul este nelipsit de pe orice masă. Și chiar dacă aroma sa persistă nu ore, ci chiar zile după îngurgitare, asta nu-i împiedică cu nimic pe toți care l-au gustat măcar o dată să-l iubească. Iată care sunt cele mai gustoase și, totodată, inedite rețete de mujdei.

Read more: Cele mai gustoase rețete de mujdei

Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

666 30 1de Carmen Ciripoiu

Nu știți ce metode să mai întrebuințați pentru a-i determina pe micuții dumneavoastră să consume mâncare auten- tică, ce conţine ingrediente naturale, hrănitoare, pline de vitamine și minerale? Iată câteva idei creative pentru pachețelul celor mici, care vor fi pe placul lor și îi vor scoate, totodată, pe părinți din încurcătură.

Read more: Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

666 31 4de Roxana Istudor

Tacâmurile sunt pe cale să devină amintire. Cel puțin asta susțin cercetătorii britanici, care au realizat mâncarea care levitează și vine direct spre gura celui înfometat.

Read more: Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

666 31 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Unul dintre cei mai mari retaileri din lume, Amazon, anunță intrarea inteligenței artificiale în lumea electrocasnicelor și, pe cale de consecință, o adevărată revoluție în domeniu.

Read more: Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

666 31 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Un dispozitiv uimitor, care vine împreună cu o aplicație specială pe telefonul mobil, vă toarnă vin în pahar fără să înlăture dopul și poate realiza o „rezervă virtuală” din vinurile pe care le aveți, recomandând ce fel se potrivește unui anumit film pe care doriți să-l vizionați.

Read more: Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

665 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Arta cu care napolitanii prepară pizza, denumită „pizzaiolo”, a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO. Priceperea napoletanilor în a face acest preparat care a devenit celebru în toată lumea a fost susținută pentru înscrierea între comorile umanității de două milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens. Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napolitană e un amestec de cântece, de zâmbete și de spectacol, de artă completă a bucuriei de a trăi, care datează de secole.

Read more: Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

664 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Al doilea cel mai premiat chef cu stele Michelin din lume, Alain Ducasse, și-a extins restaurantele pe trei continente fără ca vreunul dintre aceste localuri să facă un milimetru rabat la calitatea desăvârșită. Considerând gătitul „o poveste de dragoste”, Alain Ducasse a cucerit lumea cu rețete care au dus arta gastronomică dincolo de standardele cel mai înalte.

Read more: Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

Preparate delicioase inventate întâmplător

663 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În timp ce chefii din toată lumea și-au făcut un scop din a crea cele mai neașteptate și mai inovatoare preparate, au existat și momente în timp care au dat la iveală, din pură întâmplare, uneori chiar din greșeală, unele dintre cele mai cunoscute alimente.

Read more: Preparate delicioase inventate întâmplător

Cele mai bune tipuri de faina fara gluten

662 30 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

În ultima perioadă, dieta fără gluten a devenit din ce în ce mai răspândită. Nu numai în cazul celor care au intoleranță la gluten sau al celor care suferă de boala celiacă, dar și în cel al persoanelor care suferă de dureri abdominale, balonare, dureri articulare, furnicături la nivelul picioarelor, răni în cavitatea bucală etc. Cea mai mare provocare a acestei diete este înlocuirea făinii de grâu cu făina fără gluten, având grijă însă să fie păstrate gustul și textura optime.

Read more: Cele mai bune tipuri de faina fara gluten

Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un suc făcut din napi, spanac, castravete şi ţelină“

661 27 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Miranda Kerr este cunoscută drept primul model australian care a defilat vreodată pentru Victoria’s Secret. Iar când a făcut-o, începând cu 2007 și până în 2012, a reușit să se situeze foarte sus în topul celor mai bine plătite femei din lume, publicat de revista „Forbes”. După ce a renunțat la podiumul de prezentare, Miranda și-a deschis propriul business cu produse de înfrumusețare 100% organice, KORA Organics. Afacerea vine la pachet cu un blog personal, pe care Miranda scrie frecvent despre produsele pe care le comercializează, dar oferă femeilor și sfaturi despre cum să se mențină tinere și frumoase ori să gătească sănătos. Pe plan personal, Miranda Kerr a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Orlando Bloom, alături de care are un fiu. În prezent, frumoasa australiancă, în vârstă de 34 de ani, este căsătorită cu cofondatorul Snapchat, Evan Spiegel.

Read more: Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un...

Buddy Valastro, regele torturilor

660 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Buddy Valastro este unul dintre cei mai simpatici și, mai ales, creativi maeștri ai bucătăriei. Cunoscut drept „regele torturilor”, grație produselor sale care depășesc cu mult orice imaginație, Valastro face cele mai inedite figurine dulci. De la personaje din desene animate la stadioane de fotbal, Buddy dă frâu liber fanteziei în lumea dulciurilor.

Read more: Buddy Valastro, regele torturilor

Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

659 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Unul dintre cele mai grele lucruri pentru un părinte este să-și convingă copilul, exaltat de cadourile aduse de Moș Crăciun, să stea cuminte la masa de Sărbători. Există însă preparate care, prin designul lor, cu siguranță le vor atrage atenția celor mici și, de ce nu, le vor crea o stare bună și celor mari.

Read more: Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

659 27 1de Gabriela Militaru şi Alexandru Brădescu

Dacă v-ați plictisit de eternele sarmale tradiționale pentru ziua de Crăciun, a venit vremea să încercați câteva delicatese recomandate de specialiștii în gastronomie. De la Jamie Oliver și până la Nigella Lawson, toți marii chefi se întrec în rețete cât mai apetisante pentru Sărbători, totul spre deliciul nostru, cei care abia așteptăm să le încercăm.

Read more: Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică

658 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

În plină iarnă, în plin sezon al Sărbătorilor, nonconformiștii se pot gândi să înlocuiască vinul fiert și celelalte băuturi specifice anotimpului cu cocteiluri tropicale care să trimită cu gândul la locuri exotice. Pentru a aduce aproape plajele însorite, vă prezentăm câteva rețete de cocteiluri pline de arome și de culori îmbietoare, de o atracție aparte în peisajul hibernal.

Read more: Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică

Desertul-vedetă al Crăciunului: turta dulce

658 27 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Fragedă, aromată și mult așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari, turta dulce rămâne desertul-vedetă pentru sărbătoarea Crăciunului. Cum să faceți cea mai gustoasă turtă dulce găsiți în rețetele de mai jos.

Read more: Desertul-vedetă al Crăciunului: turta dulce

Cum să ţineţi ultimele săptămâni din Postul Crăciunului cu preparate exotice Chef Ionuţ Bradu: „Sărmăluţele japoneze şi supele de legume înseamnă sănătate!“

657 30 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Doar cine nu vrea mai poate să spună în ziua de azi că nu are cum să țină post. De la jumătatea lunii noiembrie, credincioșii ortodocși au renunțat la mâncărurile care conțin carne, ouă, lapte și brânză în favoarea legumelor și a fructelor, pentru că au intrat în pPostul Crăciunului, care durează 40 de zile. În ultimii ani, bucătarii ne-au demonstrat că fasolea, cartofii sau pastele nu mai sunt singurele preparate din meniul de post în România. Au fost înlocuite cu exoticele mâncăruri cu linte și soia verde (edamame). În plus, această perioadă este și una sănătoasă, care le aduce celor care se abțin de la alimentele „de dulce” câteva kilograme în minus, dar și un regim de viață echilibrat. Doar din legume, fructe, alge marine sau seminţe puteţi pregăti tot felul de bunătăţi cum nu credeați că există. Chef Ionuț Bradu, bucătar la Restaurantul PhadThai, ne-a propus câteva reţete delicioase şi uşor de făcut, care se regăsesc și în meniul localului. Merită să le încercați în această perioadă dacă țineți post sau pur și simplu vreți să simțiți gustul specialităților exotice din China, Japonia, India sau Thailanda.

Read more: Cum să ţineţi ultimele săptămâni din Postul Crăciunului cu preparate exotice Chef Ionuţ Bradu:...

Delicioasele reţete mănăstireşti

656 19 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Din cele mai vechi timpuri, mesele mănăstirești încep și se termină cu o rugăciune. Potrivit tradiţiei, în multe mănăstiri, orice fel de mâncare oferit la trapeză trebuie binecuvântat, motiv pentru care în bucătărie se păstrează frecvent apă sfinţită. Cele mai bune rețete ale călugărilor le găsiți în rândurile de mai jos.

Read more: Delicioasele reţete mănăstireşti

De la cauciucuri la arbitrajul culinar suprem... Stelele Michelin

655 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Atunci când un restaurant pri­mește o stea Michelin este semn că cheful respectiv a ajuns la cel mai înalt nivel. Dacă sunt acordate două stele, localul este de top. La trei stele Michelin, locul me­rită o călătorie turistică. În spatele acestei clasificări de top mondial, râvnită de orice maestru bucătar, stă o poveste uimitoare.

Read more: De la cauciucuri la arbitrajul culinar suprem... Stelele Michelin