Main menu

header

cotnari wide

Poftiţi la Kebab!

515 26 1de Raluca Grințescu

Când vine vorba despre Turcia, toată lumea se gândește la plaje superbe, istorie tumultuoasă, obiceiuri vechi și atracții minunate. Trebuie însă amintită și arta culinară, deoarece multe preparate turcești sunt renumite. Kebabul este una dintre mâncărurile populare și apreciate pe întregul mapamond. Astăzi vă prezentăm diverse tipuri de kebaburi.

Read more: Poftiţi la Kebab!

Pe urmele trufelor româneşti...

514 24 1de Raluca Grințescu şi Silviu Dobrescu

Trufa este corpul cărnos al unor tipuri de ciupercă ce cresc sub pământ sau sub stratul de frunze moarte din păduri și aparțin încrengăturii Ascomyta, una dintre cele mai mari grupe din regnul Fungi. Trufele sunt rezultatul unui proces de simbioză, numit micoriză, care se întâmplă natural, între rădăcinile unor copaci și miceliul anumitor ciuperci. Ele apar primăvara și pot fi găsite de-a lungul anului în strânsă legătură cu anumite specii de arbori: fag, plop, stejar, mesteacăn, carpen, alun și pin. Preferă solurile argiloase sau calcaroase, bine drenate, alcaline sau neutre. Trufele cresc și pe teritoriul României, unde se găsesc, în principal, șase specii.

Read more: Pe urmele trufelor româneşti...

Preparaţi-vă singuri muştarul preferat

513 26 1de Raluca Grințescu

Muştarul este unul dintre condimentele cel mai cunoscute şi mai populare. Oferta de sortimente de muştar este nelimitată, el însoţind preparate devenite simboluri culinare pentru diverse ţări. Se pare că, iniţial, el a fost cultivat în China, după care s-a răspândit în întreaga lume.

Read more: Preparaţi-vă singuri muştarul preferat

Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare

511 26 1de Cătălina Tăgârță

V-ați întrebat vreodată ce ați face dacă micuțul dumneavoastră ar fi diagnosticat cu alergie la proteinele din lapte animal sau din ou? Pentru Alina Constantinescu, provocarea nu a constat doar în adoptarea unui nou stil de viață, ci și în găsirea unei grădinițe unde nevoile copilului său să fie înțelese și unde să poată fi îngrijit pe măsură. Iar cum acest lucru nu a fost posibil, mămica s-a văzut nevoită să fondeze propria instituție (Grădinița Club Nuki), unde i-a ajutat și pe alți copii cu diverse alergii. Așa a întâlnit-o pe Oana Popescu, iar cele două mămici s-au gândit să vină în ajutorul tuturor părinților, astfel că, de curând, au lansat cartea: „Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare”.

Read more: Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare

Picanterii în bucătărie

510 26 1de Dana Purgaru

Vă numărați printre amatorii de ardei iute și adorați preparatele care „pișcă” papilele gustative? Aveți în familie sau printre oaspeți persoane care se dau în vânt după senzațiile tari în gastronomie? Ei bine, iată câteva idei numai bune de gustat de cei mai viteji.

Read more: Picanterii în bucătărie

Plăcinte pentru toate gusturile

509 26 1de Dana Purgaru

Doriți să faceți o surpriză culinară familiei sau aveți musafiri și vreți să le serviți ceva nu foarte greu de preparat, dar care va face senzație? O plăcintă aspectuoasă, savuroasă şi aromată va atrage, cu siguranţă, ca un magnet, pe toată lumea la masa dumneavoastră. Vă prezentăm câteva idei potrivite pentru mai multe gusturi.

Read more: Plăcinte pentru toate gusturile

Delicii cu fructe de mare

508 26 1de Diana Georgescu

Fructele de mare reprezintă opțiunea perfectă pentru zilele toride ale verii, fiind ușor de preparat și de digerat. În plus, ele asigură nutrienții necesari organismului pentru a face față deshidratării. Vă oferim câteva variante savuroase de preparare ale acestora.

Read more: Delicii cu fructe de mare

Supe-cremă de iarnă

507 26 1de Dana Purgaru

Într-o zi friguroasă, când vă așezați la masă, nimic nu poate pica mai bine decât o supă-cremă fierbinte, savuroasă, ce parcă se topește în gură și vă încălzește din interior spre exterior. Vă oferim câteva idei cu care vă puteți bucura familia în această iarnă.

Read more: Supe-cremă de iarnă

Deserturi minunate pentru Sărbători speciale

506 26 1de Gabriela Niculescu

Masa de Sărbători întotdeauna a fost una specială. În jurul ei se adună toți cei dragi, iar preparatele trebuie să-i impresioneze atât prin gust, cât și prin aspect. Pe lângă tradiționalul cozonac de Crăciun și tortul de Anul Nou, rețetele oferite de Dana Toma (foto), deținătoarea brandului „Sunt o Dulce”, v-ar putea aduce bucuria și spiritul Sărbătorilor internaționale acasă.

Read more: Deserturi minunate pentru Sărbători speciale

Magia Sărbătorilor... dulci

505 26 1de Gabriela Niculescu

Luna decembrie este luna magiei Sărbătorilor, iar fiecare prilej de reuniune cu cei dragi trebuie marcat prin ceva special. Astfel, ne-am gândit să vă oferim câteva rețete de acadele colorate, de bezele „vesele” și de dropsuri, care să vă readucă în suflete parfumul copilăriei.

Read more: Magia Sărbătorilor... dulci

Slăbiţi sănătos cu germeni de fasole Mung

504 26 1de Gabriela Niculescu

Fasolea mung este o plantă anuală din familia fabaceelor, cultivată pentru seminţele şi mugurii ei. Conţine multă vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier şi potasiu. Albuminele existente în seminţe, lipidele şi amidonul sunt foarte uşor asimilabile pentru organism. Acestea îmbunătăţesc asimilarea substanţelor care ajung în organism sub forma componenţilor nutritivi. Tocmai de aceea germenii mung sunt ideali în dietele sănătoase de slăbit.

Read more: Slăbiţi sănătos cu germeni de fasole Mung

Clipele delicioase ale comunismului (V)

503 26 6de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Geta cofetăreasă, o femeie plinuță de ea și de viață, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuța mea se găseau cel puţin trei prăjituri. Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (V)

Clipele delicioase ale comunismului (IV)

502 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Geta cofetăreasa, o femeie plinuță de ea și de viață, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuța mea se găseau cel puţin trei prăjituri. Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (IV)

Clipele delicioase ale comunismului (III)

501 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (III)

Clipele delicioase ale comunismului (II)

500 26 01de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (II)

Clipele delicioase ale comunismului (I)

499 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le puteţi uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (I)

Preparate cu struguri

498 26 1de Dana Purgaru

E sezonul strugurilor, iar piețele sunt pline ochi cu ciorchini din nenumărate soiuri. Aceste fructe dulci și savuroase nu sunt bune numai pentru prepararea faimosului și mult-așteptatului must, ci merg de minune și la diverse feluri de mâncare, pe post de garnitură, de umplutură sau de sos. Vă prezentăm câteva rețete de bucate cu struguri, după savurarea cărora cu siguranță vă veți linge degetele.

Read more: Preparate cu struguri

Lapte vegetal produs în casă

497 26 1de Dana Purgaru

Toată lumea e obișnuită cu laptele de origine animală și destul de mulţi oameni au auzit și chiar au gustat lapte de soia, care se găsește în comerț ambalat și care este o alternativă bună în post. Totuși, laptele poate fi preparat din multe alte surse vegetale, fiind sănătos pentru toată lumea. Vă prezentăm câteva rețete ușor de preparat.

Read more: Lapte vegetal produs în casă

Cină pentru doi cu... buget redus

496 26 1de Alina Anghel

Bugetul redus nu înseamnă că nu puteţi pregăti o cină specială pentru două persoane, dimpotrivă. Abundenţa reţetelor şi a ingredientelor din sezon vă ajută fără nicio problemă. Un aliat de nădejde au fost şi vor fi întotdeauna pastele. Că sunt penne, rigatoni, tăiţei, fidea... important este rezultatul. Alături de legume, carne de pui sau de peşte, pastele alcătuiesc o masă uşoară, hrănitoare şi săţioasă. Cina parcă nu a fost nicicând aşa gustoasă când ai la masă paste Carbonara, pui cu legume şi găluşte, omletă cu fasole boabe sau macrou cu sos de unt şi lămâie. Ca desert, bombiţe din fructe uscate şi seminţe, desert cu frişcă şi ciocolată pentru o cină mai romantică şi crumble de zmeură pentru cei pe fugă.

Read more: Cină pentru doi cu... buget redus

Prospeţime în farfurie: Varza kale

495 26 1de Raluca Grințescu

Deşi mai puţin cunoscută la noi, varza Kale este un miracol în dietele persoanelor care sunt preocupate de un stil de viaţă sănătos. Bogată în calciu, fier, vitamina K, acid folic, magneziu, betacaroten şi flavonoide, varza Kale poate fi integrată cu succes în multe preparate raw vegan.

Read more: Prospeţime în farfurie: Varza kale

Reţete delicioase cu banane

494 26 1de Dana Purgaru

Adorate de toată lumea, sățioase și savuroase, bananele pot fi consumate nu numai ca atare, ci și în diverse preparate delicioase, cu gust inconfundabil.

Read more: Reţete delicioase cu banane