de Cristina Tache
Mâncarea de urzici sau de ştevie, ciorba de lobodă şi salatele de untişor sunt la mare preţ primăvara, în special în timpul postului Paştelui. Aceste verdeţuri nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase. O cură cu „frunze” elimină toxinele din organism şi aduce bogăţie de vitamine şi de minerale. Ca să profitaţi din plin de aceste beneficii, iată câteva reţete cu verdeţuri de primăvară.
Read more: Reţete cu verdeţuri de primăvarăde Claudia Stan
Tabouleh-ul, o mâncare tradiţională arăbească, şi-a făcut loc în Cartea Recordurilor. Bucătari din toată Palestina au pregătit la 9 iunie 2006 cel mai mare castron cu acest preparat, având la bază ingrediente tradiţionale, salată verde, măsline, roşii, ulei de măsline, grâu şi mentă. Gazda acestei întreceri a fost oraşul Ramallah. Castronul uriaş a stârnit admiraţia lumii arabe şi nu numai. După includerea în Guinness Book of Records, palestinienii prezenţi la eveniment au „devorat-o”.
de Cristina Tache
Primăvara este momentul potrivit pentru detoxifierea organismului. Dacă în timpul iernii mai facem abuzuri, mâncând mai gras şi mai nesănătos, în lunile de primăvară este bine să consumăm cât mai mult fructe, legume şi mâncăruri fără grăsimi. Vă propunem câteva preparate sănătoase şi foarte uşor de pregătit.
Read more: Reţete fără grăsimiGăsim în magazine tot felul de uleiuri alimentare. În afară de binecunoscutul ulei de floarea-soarelui şi de cel de măsline, mai nou apărut şi folosit la noi în ţară, despre celelalte tipuri de ulei nu ştim mare lucru şi nici eticheta nu ne este de mare ajutor. De aceea vă propunem câteva informaţii de bază despre cele mai cu noscute uleiuri.
Read more: Uleiuri pentru gătitUn mic dejun sănătos accelerează metabolismul, conferă energie trupului, dar şi creierului. De asemenea, diminuează efectul hormonilor ce contribuie la creşterea în greutate. Specialiştii în nutriţie consideră că, la micul dejun, cele mai bune sunt fibrele şi proteinele, alimentele bogate în aceste substanţe fiind digerate mai încet, întârziind mai apoi senzaţia de foame. Pentru că de cele mai multe ori nu luăm micul dejun din lipsă de timp sau de imaginaţie, vă propunem câteva variante sănătoase şi gustoase pentru masa de dimineaţă.
Read more: Reţete pentru micul dejun Bruschetele provin din bucătăria italiană şi sunt aperitive foarte apreciate în întreaga lume. Nu sunt greu de preparat, dar aduc o savoare aparte oricărui meniu. În plus, ele au rolul de a deschide apetitul pentru alte delicii culinare ce urmează să fie servite. Iată câteva reţete cu care să vă delectaţi oaspeţii la o cină cu specific italienesc şi nu numai.
Cu mozzarella
Ingrediente: 400 g baghetă, 400 g roşii, 250 g brânză mozzarella, 100 g file anchois.