Main menu

header

Trucuri în bucătărie (II)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (II)

Reţete cu carne de curcan

de Cristina Tache

În România, carnea de curcan nu este la fel de apreciată ca în SUA, dar în ultimii ani a devenit din ce în ce mai căutată, în special de cei care vor să aibă o dietă echilibrată. Carnea de curcan este una dintre cele mai sănătoase alegeri atunci când vorbim despre produse din carne. Vă propunem să încercaţi câteva reţete gustoase şi sănătoase.

Read more: Reţete cu carne de curcan

Trucuri în bucătărie (I)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente, şi nu vorbim despre arsuri, opărituri şi alte eczeme, ci despre legumele ce au fiert prea mult, cocoloaşele din mâncăruri, arsurile de pe tigăi şi alte astfel de lucruri ce ne pot face să detestăm gastronomia. Noi ne propunem să vă învăţăm câteva trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (I)

Delicatese de „groază” la petrecerea spiritelor

de Cristina Tache

Halloweenul, o sărbătoare „adoptată” din ce în ce mai mult de români, dă ocazia gospodinelor să alcătuiască un meniu „înspăimântător” de delicios pentru o petrecere costumată. Simboluri ale acestei sărbători sunt: dovleacul, lumânarea, fantomele, vrăjitoarele, păianjenii, mumiile, demonii şi scheleţii. Dacă vreţi să simţiţi puţin din spiritul unui Halloween autentic, vă invităm să încercaţi următoarele reţete.

Read more: Delicatese de „groază” la petrecerea spiritelor

Bucureştiul, din nou în Cartea Recordurilor

de Elena Şerban

Aproape 500 m de pizza! Acesta este noul record mondial pentru cel mai lung lanţ de pizza stabilit săptămâna trecută la Bucureşti. Mai precis, au fost înşirate una lângă alta 2.200 de pizza, cele 14 rânduri măsurând 496,97 m. Reprezentantul Guinness Book a omologat acest record mondial propus de organizatorii Bucharest Food Festival, realizat de un lanţ de pizzerii şi de un producător de ketchup.

Read more: Bucureştiul, din nou în Cartea Recordurilor

Reţete gustoase cu raţă

de Cristina Tache

Carnea de raţă este considerată foarte sănătoasă. Poate fi consumată pentru a asigura o bună diureză, pentru tratarea inflamaţiilor sau pentru îmbunătăţirea stării plămânilor şi a rinichilor. În plus, este foarte bună la gust. Chinezii îi cunosc aceste secrete şi o consumă ca pe un mare deliciu. În ultimii ani a apărut şi în România, la preţuri accesibile. Aşadar, dacă doriţi să introduceţi în meniu ceva delicios şi sănătos, puteţi să încercaţi următoarele reţete.

Read more: Reţete gustoase cu raţă

Cuţitele de bucătărie (VIII)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VIII)

Cuţitele de bucătărie (VII)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VII)

Mâncăruri cu conopidă

de Cristina Tache

Conopida provine din Cipru, fiind cunoscută de mai bine de 2.500 de ani. În secolul al XVI-lea a început să fie cultivată şi în Europa. Este o legumă bogată în substanţe nutritive (potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamine) şi conţine puţine calorii (100 g de conopidă - 21 de calorii). Poate fi folosită la prepararea supelor, ciorbelor, salatelor, dar şi a altor mâncăruri. Pentru că este un aliment sănătos şi gustos, vă invităm să încercaţi câteva reţete deosebite.

Read more: Mâncăruri cu conopidă

Reţete de paté

de Cristina Tache

Pateul este un preparat ce se consumă în întreaga lume de zeci de ani. De la reţete scumpe până la cele mai ieftine, pateul este prezent în multe meniuri. Poate fi servit ca aperitiv sau folosit la prepararea sandvişurilor. Pentru că auzim tot mai des de conserve cu E-uri şi cu alte substanţe nu tocmai sănătoase, noi vă propunem să preparaţi acasă un pateu delicios, alegând una dintre următoarele reţete.

Read more: Reţete de paté

Cuţitele de bucătărie (VI)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VI)

Băuturi delicioase pentru seri tomnatice

de Cristina Tache

Mustul este o delicatesă a toamnei. Pe lângă gustul său deosebit, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, minerale şi vitamine, mustul are un efect tonic şi detoxifiant. Pentru că este bogat şi în fermenţi, mustul poate fi considerat un probiotic. Mustul şi vinul se pot combina cu diverse ingrediente şi pot oferi o varietate de băuturi delicioase, tocmai bune pentru o seară lungă de toamnă. Read more: Băuturi delicioase pentru seri tomnatice

Cuţitele de bucătărie (V)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (V)

Conserve pentru iarnă

de Cristina Tache

Odată cu venirea toamnei, fiecare gospodină începe să pregătească borcanele cu murături şi cu gemuri pentru sezonul rece. Deşi găsim în comerţ absolut tot ce ne dorim, indiferent de anotimp, nimic nu se compară cu o dulceaţă sau cu un compot preparat în casă, cu ingrediente naturale. De aceea, noi vă propunem să vă umpleţi cămara cu câteva conserve pentru iarnă, delicioase şi uşor de preparat. Read more: Conserve pentru iarnă

Cuţitele de bucătărie (IV)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (IV)

Reţete cu seminţe

de Cristina Tache

V-aţi gândit vreodată că puteţi folosi diverse seminţe pentru a prepara mâcăruri delicioase? Se ştie, seminţele sunt utilizate în anumite diete sau în scop terapeutic, dar, cu ajutorul lor, puteţi pregăti tot felul de bunătăţi. Noi vă recomandăm câteva reţete: Read more: Reţete cu seminţe

Cuţitele de bucătărie (III)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (III)

Mici delicii de toamnă: prunele

de Cristina Tache

Prunele sunt o sursă de sănătate, întrucât conţin numeroase substanţe nutritive importante pentru organism. Acestea se pot consuma proaspete, deshidratate, sub formă de gemuri sau de compoturi, dar şi ca bază pentru diverse băuturi spirtoase. Vă dezvăluim în acest articol câteva dintre cele mai delicioase reţete pe bază de prune, cu speranţa că vă vor încânta şi completa meniurile zilnice. Read more: Mici delicii de toamnă: prunele

Cuţitele de bucătărie (II)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (II)

Reţete cu pepene roşu

de Cristina Tache

Pepenele roşu, harbuzul sau lubeniţa, cum este cunoscut el în diferite regiuni ale ţării, are un gust deosebit, dar şi numeroase beneficii pentru organism. Poate fi folosit cu succes în cure de slăbire, apără organismul de afecţiuni oftalmologice, de acnee sau de calculi biliari. Pentru că vara s-a sfârşit, vă propunem să prindeţi „ultimul tren” şi să încercaţi câteva reţete cu pepene. Read more: Reţete cu pepene roşu

Cuţitele de bucătărie (I)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (I)