de Elena Şerban
V-aţi gândit vreodată să mâncaţi greieri, viermi, ouă clocite sau vene de vită? Ei bine, deşi pentru europeni, şi mai ales pentru români, astfel de produse sunt considerate… hidoşenii, acestea sunt doar câteva dintre delicatesele unor popoare ale lumii. Diferenţele dintre popoare sunt semnificative. Atât în ceea ce priveşte limba pe care o vorbesc, cât mai ales în ceea ce priveşte cultura şi obiceiurile. Însă puţini şi-au imaginat că, din punct de vedere al mâncărurilor, diferenţele sunt uluitoare. Dacă nouă ni se pare că o ciorbă de burtă de vită este delicioasă sau nu ne imaginăm un Crăciun fără caltaboş (care, de fapt, e intestinul gros al porcului), alte popoare pot spune că aceste delicatese sunt odioase. În aceeaşi măsură, noi putem considera cea mai iubită mâncare din Singapore - capul de peşte în sos curry - un adevărat chin.
Read more: Preparate culinare ciudate